Nejste přihlášen/a.
Ráda bych věděla, jak pravý včelí med ovlivňuje naše zdraví, jeho kladné benefity a jestli se nekazí chrup podobně jako u konzumace klasického cukru do čaje?
S medem je to jako se vším, když je toho moc, je to ke škodě. Hlavní benefit medu je jeho chuť, je prostě dobrý. Druhy benefit je, že co nás nezabije, to nás posílí. Třetí benefit je placebo efekt. Nevýhoda medu je, že je šíleně kalorický, víc než běžný cukr, obsahuje pyl, veliké množství alergenů a patogenů, bakterií, plísní... malé děti z něho mohou vážně onemocnět. Med je tak sladký, že se sám od sebe nekazí, ale mikroby v něm čekají. Chrup samozřejmě trpí. Nevýhoda medu je, že na zubech ulpívá. Pastování medu do něj zanáší další mikroorganismy. Jsou lidi, co jsou na med alergičtí. Med z individuální produkce není tak hlídaný jako med z velkovýroby, nese s sebou tedy i riziko zvýšených negativ.
To je zase "odborná studie" ...třeba pyly z místního prostředí obsažené v medu můžou působit antialergicky. Zajímalo by mě kde jste přišel na to "množství alergenů,patogenů a plísní", čekající mikroby a další
Částečně vysušené hmyzí zvratky. Některé byly před vyzvracením hmyzími exkrementy. Kvalita zaručena ..
No koukám samý odborník ... Pokud si myslíte že jakákoli jiná potravina je bez chemie,spěte dál.Nebo si najděte objektivní studie - rozbory medů z nejrůznějších oblastí včetně kontaminace těžkými kovy a kdovíčím se dělají pravidelně
Med je nejlíp kupovat přímo u známého včelaře, ne dovozový mix z hypersupermarketu
Když se začal někdy počátkem roku 2020 šířit covid, naordinovala jsem si sama pro sebe ozdravnou kúru, kde hrál a hraje med od poctivého včelaře důležitou roli. Uvařím 1 - 1,5 litru čaje. Nějakého bylinkového. Nechám vystydnout. Do prochladlého přidám med od poctivého včelaře a citronovou štávu. Nebudu tvrdit, že se mi choroby vyhýbají. Ale respirační choroby (chřipka, covid, rýma...) jsem za tu dobu neměla.
Zuby si čistím. Kartáčkem a pastou 2 x denně, jablkem několikrát denně, žvýkačkou dost často. Nemám pocit, že by se med nějak podílel na (ne)kazivosti mých zubů.
To,že med obsahuje spousty benefitů na zdraví je všeobecná věc.Antioxydanty,pyl,vitamíny,propolis...na jedné straně,ale může vyvolat taky u někoho alerii,dále jeho přílišná konzumace /je vysoce kalorický/může vést k přibírání na váze.Zuby se po něm nekazí,pokuď si je pravidelně budete čistit,čistý zub se nekazí.
Dobrý den, aby to byl poctivý med, tak by měl být od poctivého a ověřeného včelaře. Pokud pominu značnou lepivost medu a možnost vše od medu upatlat (což ocení hlavně děti ), tak je jeho vliv na zdraví pozitivní a lze jím nahradit cukr prakticky všude. Negativa medu se neuvádějí, tak asi nebudou pro zdravého člověka žádná. Zdravím!
Teď vidím, že je zde zmíněna alergie na med (asi na jeho konzumaci nebo i dotyk=?), což jsem nevěděl, že existuje a to bude to negativum (znám jen alergii na bodnutí včelou).
Já si myslím, že vliv medu na zdraví se přeceňuje. Med mě už nemůže zachránit a ani poškodit. Je jako všechno, co se jí s mírou. Nechápu, proč si myslíme, že je zdravější než cukr. Ta trocha mé tělo nemůže vůbec rozhodit. Moji mladí mívali pětilitrovou sklenici vždycky a že by byli nebo nebyli zdravější než teď, když mají 0.7 l na celou zimu, to vůbec nepozoruji. Prý lesní med je nejlepší. Les nekvete, je to medovoce, tedy výkaly hmyzu. Stejný systém jako cibetková káva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.