Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Crush mě nechce do svého života

Od: mireknovak* odpovědí: 12 změna:
Ahoj, miluju jednu holku už asi 7 let teď ji bude 18. Ona měla tolik kluků ale vždycky si za chvíli našla dalšího, ale teď se chtěla zabít a asi 4 měsíce je v depresích. Nechal ji kluk. Já ji miluju a rád bych s ní chodil ale jakkoliv se pokusím ji pozvat na rande nebo se alespoň spřátelit (už nejsme kamarádi) tak mě odmítá že nejsem její typ. Tak jsem ji chtěl i říct ze ji taky bolestive miluju a že bychom mohli být alespoň kamarádi. Ona nic. Pomůže mi někdo má někdo zkušenost a zda se nezabije? Poraďte prosím. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

14x
manKOTE někde za rohem na Tebe čeká nádherná, pohodová, sexy, chytrá a skvělá dívka - možná i v průsvitném topu :-D a Ty se tu zahazuješ s touhle citovou vyděračkou. Vykvajzni se na ni a hledej tu svoji. Tahle to není :)

*palec2*Přesně tak. Není co dodat.

ltz
hodnocení

11x
Když nejsi její typ, tak s tím přece nic neuděláš. Prostě ti sděluje, že nemá zájem. Nech to být. Zkus si představit, mohl by si ty chodit s holkou, která by nebyla tvůj typ, vůbec by se ti nelibila.
mireknovak*
hodnocení

liska5
hodnocení

9x

Jaké, aspoň kamarádi?! S klukem, který mne miluje a já o něj nestojím, zásadně nechci kamarádit. Pořád budu vědět, že chce víc, a to by mne hrozně otravovalo. Nevnucuj se, zhoršuješ si to! Začne Tě nesnášet. Bude o tom říkat kámošům a kámoškám, a ti se Ti budou akorát vysmívat.

hodnocení

3x

Ahoj. Nevnucujte se a nechte ji v klidu. Bohužel o Vás nestojí a sama se musí vyrovnat se svým životem. Pokud to nedokáže sama, pak se musí obrátit na odborníka přes psychiku. Snad jí to napadne řešit jinak, než si sáhnout na život. Ale do hlavy nikomu nevidíme.

hodnocení

3x

Napište svůj dotaz srozumitelně. jsme přece v Česku. Máte zájem o nějakou dívku, která Vás ale odmítá, že nejste její typ. Potud chápu. Nikomu nemůžete přikázat, aby Vás začal milovat. Každý se může rozhodnout podle sebe.

Jenže: V nadpisu píšete, že nějaký Crush Vás nechce pustit do života. Ze žalu jste si tedy chtěl namluvit aspoň kluka, toho Crushe? /to je přezdívka?/ Ale ten Vás taky nechce? Jakou má ten člověk souvislost s nezájmem vyhlédnuté dívky? Je Vaším sokem a chce ji taky získat?

Vyjadřujte se srozumitelně, nikdo tady nemá křišťálovou kouli, aby složitě věštil Vaše problémy. *bzum*Jaga.

Výraz crush je módním slangovým slovem mezi mladou generací a jeho výskyt bude nejčastější na internetu, především na sociálních sítích. Jedná se o novotvar přejatý z angličtiny se zachováním původního pravopisu, avšak s posunutým významem. "Crush" v angličtině původně znamená drtit, rozmačkat, zkrátka mechanicky a silou něco zlikvidovat. Výslovnost je (kraš). V češtině se s ním setkáme ve spojeních jako "mít na někoho crush" nebo "crushovat někoho", což zvlášť tahá za uši kvůli připojení české koncovky slovesa k anglickému výrazu.
.
Znamená to být do někoho zblázněný, mít na někoho zálusk, tedy zamilovat se do někoho, a to v takové situaci, kdy to vytoužený protějšek možná ani netuší a láska není tím pádem opětována. Je to tedy pouze jednostranný a tím pádem nutně platonický cit.

Díky za vysvětlení, Hejkálku. Každá doba se k něčemu přiklání, někdy pod nátlakem, jindy dobrovolně. Moje rodiče v dětství vždycky lekala burácivá sebestředná němčina. Do nás cpali ruštinu, horem, dolem, protože prý musíme mít úctu k našim osvoboditelům. *nevi*

Dneska je to angličtina, které je všude víc než dost. Chápu, že třeba odborníci či politici se bez ní neobejdou, ale na české poradně mi připadá jak pěst na oko. Pochopila bych jen, když se někdo ptá na správnost domácího úkolu z angličtiny.

Ale dělat ze sebe světového mi přijde trapné. Než mít "rozmačkanou či rozdrcenou" dívku, což stejně nedává smysl, raději normálně napsat: DÍVKA, KTERÁ MĚ NECHCE. A nějak se jí ani nedivím. A bylo by to jasné. Třeba do takovéto otázky se naprosto nehodí cpát výrazy z angličtiny. Jinak, pokud tazatel dobře ovládá angličtinu, chválím ho. Je to pro něj přínos, jako každý cizí jazyk. Ale sem to opravdu nepasuje.

Česky mluv a česky zpívej, že jsi Čech, to nepopírej,

že jsou Čechy domov tvůj, na to vždycky pamatuj.

babojago *zdravi**zdravi**zdravi*.

Crush je úplně běžný výraz. Dříve se používalo také "idol" (ale to je naopak kluk, do kterého je holka zamilovaná). Čeština se, jako každý jiný jazyk, vyvíjí, a to také díky tomu, že přebírá slova z jiných jazyků. Spousta slov, která dnes používáme naprosto běžně, nemá český původ. Hvězda, kostel, anděl, vesmír, vzduch, svetr, farma, cibule, pytel, kotel, kečup...
Určitě i v té době, kdy se ta slova přebírala, lidi protestovali. Stačí si vzpomenout, jak obrozencům vadilo např. naprosto běžně používané slovo klavír.

hodnocení

0x

Žena to jest plémě hadí

Kdo ji hladí, toho zradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co je crush
Otázky na téma co je to crush
Otázky na téma co znamená crush
Otázky na téma crush

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]