Nejste přihlášen/a.
Když dám výpověď já, může mi šéf dát ve zbývajícím čase vytýkací dopisy, následně výpověď za hrubé porušení pracovní kázně? Není to střed zájmů? Díky za radu. Dana.
samozřejmě, pokud se ve výpovědní době dopustíte hrubého porušení pracovní kázně, tak s vámi zaměstnavatel může okamžitě ukončit pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně, se všemi důsledky, které z toho vyplývají.
Nemyslím hrubé porušení kázně, to vím, ale myslím vytýkací dopisy, třeba kvůli tomu, že nevím kolik je svařených trubek apod. Jeden dopis podobného ražení jsem dostala a ještě mě šéf utřel, že jsem neschopná a úplně pitomá. Tak teď marodím, ale nevím jak dál postupovat , Vím, že se mě chce zbavit a nemá proč, tak si vymýšlí. tak jsem myslela, že když dám výpověď sama získám čas než půjdu na pracák. Tady se práce shání špatně, tak chci mít čas. nemám totiž žádný známý na správných místech. A pracovat chci, mám dvě děti na vysoké, takže to mluví za vše.
Možné je všechno. Výpověď pro " neschopnost "můžete dostat i ve výpovědní době . Bez znalosti konkrétní situace se radí velice těžko. Myslím, že pokud jste se smířila s ukončením stávajícího prac. poměru dejte tu výpověď a snad budete mít ve výpovědní době pokoj. Tzv. "maroděním " před ničím neutečete, problém pouze odkládáte na pozdější dobu.
Víte, zda budete brát na ÚP podporu v nezaměstnanosti? Musíte splnit zákonem dané podmínky. To, ale asi víte. Nyní marodíte, pokud nechcete v práci zůstat, klidně dejte výpověď i v pracovní neschopnosti, a zkuste marodit po celou dobu výpovědi, abyste nemusela poslouchat nadávky, že jste pitomá. PT /stařenka/
No já nevím, ale mám takový dojem, že v dnešní době lze všechno. Někdy máte možnost se dovolat práva přes soudy - ale znáte to, je to dosti drahá, poměrně drahá záležitost. Kdyby náhodou došlo k tomu, že Vám dají výpověď za hrubé porušení pracovní kázně - co takhle se zkusit s vedoucím domluvit, aby s Vámi rozvázal pracovní poměr dohodou? Pokud se Vás chce zaměstnavatel zbavit, udělá to. A jestli máte strach z toho paragrafu - hrubé porušení pracovní kázně... tak je to možné řešení. Asi tak - v zaměstnání, kde bych cítítla tlak na mě, že tam nejsem vítána, dělala bych všechno pro to, abych tam nemusela pracovat. Je to těžké...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.