Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je OK chtít peníze k vánocům?

Od: same odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

název otázky je trochu zavádějící a je to click bait, ale... Mám nakoupeny dárky pro rodinu, každý věděl co by si přál a tak jsem to nakoupil. Ale když si mě třeba otec zeptal, co chci, tak jsem řekl, že o ničem nevím. Tak mi řekl, že se mám rozmyslet a jinak mi dá peníze do obálky, což udělá i babi ale ta říkala, že se ji nechce nic kupovat. Tak jsem přemýšlel, co bych mohl chtít, oblečení i parfému mam dost, třeba bych využil nějakou přednabitou kartu na tankování, ale nechci se omezit na konkretni benzinku. Kdybych něco chtěl, tak bych si to koupil, peníze mam. Spis bych chtěl věci, co si za peníze nekoupite. Nevidite v tom problém? Nebo si mam vymyslet nějakou vůni co třeba v budoucnu využiju.

Kamarád mi třeba dal lístek na divadlo a spojime to jako výlet, což mi udělalo radost. Ale na takový věci mo je rodina není, oni spis pragmaticke věci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Peníze do obálky jsou pro mnohé dárek stav ideál...

Darující nemusí vymýšlet... a že je mnohdy těžké pro někoho něco vymyslet. Obdarovaný si utratí peníze za to co potřebuje a nemusí řešit darované "blbosti" které mu k ničemu nejsou, zabírají místo, atd.

id
hodnocení

3x
Jednou jsme si s manželem na vánoce pod stromeček pořídili celosezonní skipasy. Na sjezdovku koukáme z okna ložnice. Jak to zjistili děti, tak od nich každoročně dostáváme drobnost a v obálce peníze, které pokryjí lyžovačku na celou zimu. Takže věnovat pod stromeček peníze není blbost.

runner2
hodnocení

2x
Jen aby to nedoslo do stavu, ze si dva lide daruji vzajemne obalky s penezi, protoze nevedi co jeden druhemu dat. To mi pak cele nejak nedava smysl.

jm
hodnocení

1x
Spis bych chtěl věci, co si za peníze nekoupite - toť odvěký problém. Ideální jsou například dary typu návštěva seniora, posezení u oběda, večeře, pár hodin dialogů. Polibek nebo slova Mám tě rád...

... nebo zdraví

liska5
hodnocení

1x

Tak to mám s vnukama / 4x SŠ/. Dám jim nějakou drobnost /knížku, rukavice na kolo, deodorant Adidas, ap/ a k tomu přibalím obálečku, na ty jejich zájmy a aktivity...

hodnocení

1x

Peníze do obálky budou asi fajn, jenže pro lidi, kteří musí počítat. Vy píšete, že peníze nejsou problém, koupíte si, co chcete. Něco podobného řeším u přítelkyně, jediné osoby, které se snažím kupovat dárky. Jenže problém, nevěděl jsem, co. Pokud něco chce, prostě si to koupí. Nakonec jsem zjistil, že miluje všechno, co tiká. Takže jí kupuji hodiny. A vím, že má radost ze selských hodin za pět litrů a stejnou z budíčku z burzy za stovku. Takže - řekněte blízkým, co máte rád, co sbíráte a co byste si sám nekoupil. Pro mou přítelkyni vše, co tiká, včetně bomby ( na vánoce mám schované hodiny židovky a dva budíčky), pro mě různé nářadí, vrtačky, svorky, věci do dílny...

hodnocení

0x
Tak jim řekni, že chceš nějaký zážitek, třeba adrenalinový. To snad zvládnou pořídit ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]