Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a alimenty

Od: sonab odpovědí: 20 změna:
Dobrý den jak je to v případě když bývalý má od tohoto měsíce exekuci na plat a blokovaný účet aby nic nevybral s alimenty na dítě? Vím o náhradním výživném ale to opravdu nic neřeší to můžu dostat až po půl roce a navíc nechápu proč mu nemůže být soudně nařízeno že bude mít minimální částku na živobytí + alíky a zbytek do exekuce ta naše ČR vláda je fakt neschopná.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

11x

No jistě vláda může za to, komu jsi ty podržela. Neskutečné.

sony*
Myslíte si jak dobře jste poradil..?
Trochu respektu k tazatelce by asi neškodilo.

etana*
hodnocení

8x

Obraťte se ma jeho exekutora, dodejte mu podklady (rozhodnutí o alimentech), číslo vašeho účtu a on je bude posílat vám. Já teda zas nechápu, co má vláda společného s vaším dost zajímavým životem. Udělala vám snad to dítě ona?

ahoj*

Je to možný, někdo z vlády, píše o platu, tak to byl asi nějaký úředník.

Ahoj sorry ale je možné že sůpousta lidí ten rozdíl ani nebere pro ně je to jedno .

hodnocení

4x
Nejsem až tak kompetentní posuzovat, zda naše vláda je, nebo není neschopná. Ani netuším co má vláda ČR dělat s alimenty.
Váš bývalý ale asi neschopný je, to si posoudit troufám.

ahoj*
hodnocení

1x

Naše vláda by měla asi řešit, na koho jste skočila a s kým jste si udělala dítě? :)

Jestli má exekuci na účet, tak zřejmě na tom účtu nic nemá. takže musíte počkat na mzdu. Jen odhaduji. Alíky jsem z nikoho nevymáhal.

Ale jelikož píšete o platu, tak to je státní zaměstnanec, tak to bude asi stabilně placen?

sonab
hodnocení

@ahoj aha takže kdyby bývalý pracoval pro škodovku (což nepracuje) tak je státní zaměstnanec *smich*?
ahoj*

@sonab Soňo! A vy jste asi taky nikdy nepracovala, jinak byste asi věděla, že plat mají státní zaměstnanci, mzdu mají ostatní. Kapišto?

Škodovka nevím co je? Škoda-auto? Tak to asi nebude s.p., už od dob AZNP :)

sony*
Pánové,chováte se dost sprostě. Když nedokážete tazatelce poradit něco použitelného,musíte ji aspoň urazit,že jo.
A jste teď se sebou spokojeni?
ahoj2

to je tady pomalu normou

sony*
A co na to pravidla?!
sony*
Myslela jsem spíše nase bdělé strážce pravidel...?
id
Sony , hrajete si na kazatele nebo máte za úkol hodnotit odpovědi? Z vašich 4 reakcí jste tazatelce nedala žádnou radu. Také se podívejte do pravidel.
K dotazu - zkušenosti nemám, ale spojila bych se s exekutorem. Má možnost vám vyhovět.
sony*
Máte pravdu,že jsem tazatelce neporadila,protože se v téhle
oblasti nevyznám. Přesto se ozvu pokaždé, když narazím na odpověď která jen tazatelku uráží nebo se jí vysmivá. A nemusím si na nic hrát,prostě hulvatstvi nesnesu. Proč ale mi to vytýkate, vám to připadá v pořádku?
ahoj*

Co se ti nelibi na me odpovedi: Jestli má exekuci na účet, tak zřejmě na tom účtu nic nemá. takže musíte počkat na mzdu

?

id
Sony, tak ještě jednou a pomalu. Přečtěte si pravidla a zjistíte, že je porušujete vy a je jedno co se vám líbí a co ne. Máme reagovat na tazatele a ne na rádce. Tímto vysvětlováním je porušuji taky. Kdybyste si pravidla přečetla, nemusím nic psát. Jasan?

Ahoj 2 a sony-když si Vám něco na poradte nelíbí tak sdělte prosím alespoň JEDEN důvod sem chodit, tedy místo snahy kritizovaz rádce?!

sony*
Diesel - ale nikde jsem nenapsala,že se mi na "poraďte" něco nelíbí. Můj občasný koment na odpověď poradců je reakce na jejich neurvalost a hrubost,kterou porušují pravidla této poradny. Svůj názor snad můžu k takové odpovědi vyjádřit,ale to neznamená,že tím porušuji pravidla i já. A důvod na který se ptáte proč navstevuji tuto poradnu je ten,že mě zajímají problémy tazatelů,zajímavé a poučné jsou odpovědi většiny rádců a vzhledem k širokému okruhu témat tu nacházím zabavu a poučení. Je to diskuzní fórum a jsem ráda,že se ho take zúčastňuji.

hodnocení

1x

v té nezabavitelné částce, co mu z platu zůstává, má započítanou i část na vyživované osoby. ta činí asi 3.700 Kč na osobu. pokud máte alimenty vyšší a bývalému příteli nezbývá dostatek financí na zaplacení celé částky, tak bych řekla, že budete muset požádat o exekuci na výživné. i když je otázka, jak má vysoký/nízký plat a jestli by výsledná částka sražená exekučně byla vyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]