Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedlá soda na lačno

Od: kikan odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, vypila jsem jednu lžičku jedlé sody ve sklenici s teplou vodou nalačno. Může to mít nějaké vedlejší účinky? Vzala jsem si ráno jako vždy, Pantoprazol. Asi za hodinu a půl jsem vypila tuto sodu.
Mohlo by to způsobit nadýmání a nebo dlouhodobý ranní průjem, zvonění v uších?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raton*
22.12.22 20:15
hodnocení

2x

ne

hodnocení

1x

Jedlá soda, neboli hydrogenuhličitan sodný, zreaguje se žaludeční kyselinou na chlorid sodný a oxid uhličitý. Proto se používá při pálení žáhy. Žádný ze zmíněných zdravotních problémů způsobit nemůže. Z jakého důvodu pijete jedlou sodu?

kikan
hodnocení

To bylo pouze jednorázově

etana*
hodnocení

0x
Kristepane, to myslíte vážně? Ne, nemůže.

smode2
hodnocení

0x

Tak ten lék může pochopitelně udělat cokoliv (už jen proto že je to lék - a v těch se kolikrát nevyznají ani ti co je vymysleli, natož doktoři nebo lékárníci)...soda neudělá nic. Maximálně reguluje ph v těle na více zásadité - pokud ji berete pravidelně.

hodnocení

0x
Kromě toho, že vysoká koncentrace soli odvodňuje, tak to přežijete. Na zvýšení pH bych doporučil spíše ovoce.

hodnocení

0x

Omeprazol se bere půl hoďky před snídaní. Ještě nalačno jsi vypila jedlou sodu. To všechno ráno *smich2*A za cca 12 hodin se začneš pídit po tom, jestli se ti neudělá šoufl? No nepovídej! Vlastně, povídej!

hodnocení

0x

hm...já si vždycky vezmu čajovou lžičku sody když mne hodně bolí žaludek- v noci...a zapiji to sklenicí vody..stává se mi to párkrát do roka..vždy mi to do pár minut pomohlo a nic vedlejšího jsem nepozoroval...

liska5
hodnocení

0x

Proč, když Pantoprazol i soda účinkují podobně - snižují kyselost? Obojí v rozmezí 1,5 hodiny a obojí nalačno. Kde je snídaně? Nehuntujete se nějak? A jako následek dlouhodobý průjem a zvonění v uších? To zní jako fór.

kikan
hodnocení

Bylo to pouze jednorázově, poradil mi to kamarád na odkyselení.
Snídaně následovala potom. Jen mě zajímalo, zda ta soda nemohla souviset s ranním průjmem, kterým teď často trpím a zda se to nemohlo nějak bít s tím pantoprazolem. Ale četla jsem, že by nemělo.
liska5

Otázka je, jak se stravujete. Jestli za tím průjmem a překyselením není třeba mléko? Takový případ znám. Taky, jak moc jste ve stresu? Spěch a starosti cvičí s trávicím traktem.

kikan
hodnocení

Měla jsem hlavně teď tu druhou polovinu roku náročnějšína psychiku. Ale takových období bylo více a neměla jsem žádné střevní potíže. Jinak se stravuji zdravěji, avokádo, zelenina, ovoce, maso, ryby. Měla jsem hodně v oblibě jednu dobu právě mléčné výrobky. Ale od těch jsem poslední měsíc upustila. Ten průjem začal asi týden potom, co jsem ty mléčné výrobky docela vysadila. Průjem začal pálením žaludku, silným nadýmáním a potom se druhý den spustil průjem. Byl pouze ráno. Nechala jsem si udělat i krevní testy a byly tam lehce zvýšené bílé krvinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]