Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá kůže - nic nepomáhá!

Od: david* odpovědí: 13 změna:
Zdravím asi před dvěma týdny jsem to měl dotaz ohledně suché kůže a psali jste všichni ať používám různé tělové mléka což mi bohužel moc nepomohlo respektive pomohlo ale ten účinek trvá přibližně tak 20 minut a po 20 minutách zase suchou kůži. Já už začínám proklínat koupelny nebo já už nevím... Ještě je nějaká možnost protože tělové mléko prostě nepomohlo. Protože mám chuť Tu koupelnu spálit na popel!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Suchá kůže bývá projevem nedostatku železa, zinku, B2, vitamínu A,. Nejvíc přírodního železa obsahuje melasa, ten pendrekový sirup ze zdravé výživy, lžíci denně dlouhodobě. Fe mají sušené švestky, meruňky, rozinky, játra, list. zelenina, ořechy, klíčky, tmavý chléb...Zinek je v ořechách a semínkách, B2 - droždí, vejce, kakao, oves. vločky. B2 je i v mase, ale zmizí při dlouhém rozmrazování. Ničí ho světlo, antibiotika, antikoncepce, léky na bolest... Při vstřebávání Fe spolupůsobí vit C /ovoce/ a měď/špenát, salát/. To znamená pestrou vyváženou stravu! Pokud konzumujeme vel.množství mléčné stravy, cukru, soli, bílého pečiva, tak železa míváme proto málo.

okolik

Suchou kůži se též vyznačuje porucha štítné žlázy a rovněž vrozený nedostatek podkožního tuku tzv. Ichtyoza ( rybí nemoc) jsou dva druhy suchá a vlhká forma. Suchá šupinatá může být váš případ, po zvlhčení a namazání je pokožku ihned suchá.

Na kožním zkuste projednat doporučují mycí olej tuším Linolea nebo Lanola/ tak nějak nyslím/ dostupná ke koupi v lékárně.

hodnocení

1x

Dobrý den, zeptám se kolik vody za den vypijete?

Přesně. To je i můj problém. Nepiju, nemám žízeň. Trpí celé tělo.

hodnocení

0x

Objevila jsem krém na ruce ARAD - nezůstává mastnota, vstřebá se a dělá lehký film na kůži.

Tělové krémy mi dělají neplechu, není to ono.

Ono taky záleží, z čeho přesně je kůže suchá - pokud je to nemoc, krém jako takový nepomůže.

A pak je ještě důležité nepoužívat různé sprcháče a pěny do vody. Umýt mýdlem co je potřeba, zbytek jen sprchovat. Nezůstávat pod vodou dlouhou dobu. Nepouštět na sebe horkou vodu.

No a co mi ještě pomáhá - ručníkem se neutírat, nedřít kůži, ale ručník přikládat a vodu vysát.

Na kůži je dle mého nějaká přirozená bariera, a pokud si ji sundáme, kůže zůstane odhalená a citlivá.

rakip*
hodnocení

0x
Tak zkus kokosový olej Bio.

tj
hodnocení

0x
Jo přesně. Kvůli práci si musím často mýt ruce a hlavně na kloubech mám suchou kůži, že mi i praská. Nepomohlo nic, ani nějak zásadně změna mýdla, ani pitný režim, teď si matlám na noc ruce ARAD Natural beauty a je to o 20 % lepší. Udělá to film, který po pár minutách nemastí a mám to na rukou celou noc, což taky dělá asi svoje, že to hned nesmyju. Přes den nic nemažu. Možná kdybych to vyzkoušel s DOVE mýdlem, bylo by to ono... hmmm ...
jes

Nahraďte mýdlo jedlou sodou. Doporučuji i tazateli.

Kokosový tuk tu už byl zmíněn.

tebi
hodnocení

0x
Jak psali jiní, může se jednat o nemoc, pak by běžný krém neměl šanci. Za mne je spolehlivá bílá kosmetická vazelína, nebo rostlina aloe vera - rozetřít dužinu na kůži - krásné zvláčňující.Lze použít i sádlo nesolené, nebo krémy na ruce použít na tělo.

hodnocení

0x
Tak ji spal. Nebo jez pořádné jídlo, ať si tělo může mazat samo.

jirib
hodnocení

0x
Modrá indulona.

pb®
hodnocení

0x
A pleťovou vodu od Ryor jste zkusil? Kůži musíte nejdříve hydratovat a pak přetřením krémem v ní tu vlhkost uzavřít. Já mám hydratační pleťovou vodu v rozprašovači, po umytí se celá postříkám a pak teprve namažu. Na problematickou kůži je dobrá i Jarišova voda z lékárny.

hodnocení

0x
Já používám krém na suché ruce v červené tubě od Garnier, Regenerační krém na popraskané ruce. Má to v názvu. Našla jsem ho na netu, ale mají ho všude. V Globusu, v DM drogerii.. Mám ho na ruce, obličej i suchá lýtka nohou. Někdy na chodidla. Pomáhal při drsné kůži na rukou po práci na zahradě bez rukavic. U rukou jsem četla doporučení, po namazání si vzít na noc rukavice. Kupodivu to opravdu pomohlo.
Tu modrou indulonu jsem si v dlani musela promíchat s jiným krémem, který se snadno vstřebává do kůže, poměr asi půl na půl. Aby se lépe vstřebala. Dříve jsem ji používala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]