Nejste přihlášen/a.
Suchá kůže bývá projevem nedostatku železa, zinku, B2, vitamínu A,. Nejvíc přírodního železa obsahuje melasa, ten pendrekový sirup ze zdravé výživy, lžíci denně dlouhodobě. Fe mají sušené švestky, meruňky, rozinky, játra, list. zelenina, ořechy, klíčky, tmavý chléb...Zinek je v ořechách a semínkách, B2 - droždí, vejce, kakao, oves. vločky. B2 je i v mase, ale zmizí při dlouhém rozmrazování. Ničí ho světlo, antibiotika, antikoncepce, léky na bolest... Při vstřebávání Fe spolupůsobí vit C /ovoce/ a měď/špenát, salát/. To znamená pestrou vyváženou stravu! Pokud konzumujeme vel.množství mléčné stravy, cukru, soli, bílého pečiva, tak železa míváme proto málo.
Suchou kůži se též vyznačuje porucha štítné žlázy a rovněž vrozený nedostatek podkožního tuku tzv. Ichtyoza ( rybí nemoc) jsou dva druhy suchá a vlhká forma. Suchá šupinatá může být váš případ, po zvlhčení a namazání je pokožku ihned suchá.
Na kožním zkuste projednat doporučují mycí olej tuším Linolea nebo Lanola/ tak nějak nyslím/ dostupná ke koupi v lékárně.
Objevila jsem krém na ruce ARAD - nezůstává mastnota, vstřebá se a dělá lehký film na kůži.
Tělové krémy mi dělají neplechu, není to ono.
Ono taky záleží, z čeho přesně je kůže suchá - pokud je to nemoc, krém jako takový nepomůže.
A pak je ještě důležité nepoužívat různé sprcháče a pěny do vody. Umýt mýdlem co je potřeba, zbytek jen sprchovat. Nezůstávat pod vodou dlouhou dobu. Nepouštět na sebe horkou vodu.
No a co mi ještě pomáhá - ručníkem se neutírat, nedřít kůži, ale ručník přikládat a vodu vysát.
Na kůži je dle mého nějaká přirozená bariera, a pokud si ji sundáme, kůže zůstane odhalená a citlivá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.