Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztroušená skleroza

Od: nick* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěl by jsem se zeptat někoho, kdo má zkušenost, jak a čím léčit roztroušenou sklerozu? A dá se vůbec vyléčit?Popř.co vše je potřeba vykonat, aby člověk vůbec dostal na tuto nemoc invalidní důchod? Přítelkyně už běhá 2 roky po doktorech a stejně ji ho neuznaly.To snad nejde uznat bez roční neschopenky? Díky za každou radu. Nick

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

7x
A proč chce invalidní důchod? Jen na diagnózu se nedává. To by musela být přítelkyně v takovém stavu, který snižuje její schopnost práce. Léčí se tím, co určí v MS centru. Máme léky první volby, které mají méně nežádoucích účinků a léky druhé volby, které nežádoucích účinků mají víc. Lék schvaluje pojišťovna a není možné mezi nimi jen tak přecházet, jako už si nechci píchat Copaxone, tak zkusím tablety Aubagio, ale vypadaly mi po nich vlasy, tak bych se přece jen vrátila ke Copaxonu. Tohle prostě nelze, měnit léčbu jde jen na základě vážných vedlejších účinků nebo když nefunguje a jsou ataky. Já si zvolila Copaxone, protože skoro nemá vedlejší účinky. Krom léků určeným lékařem ještě beru houbu Herricium, která prý pomáhá remyelinizaci, vysoké dávky vid.D a omega 3, ty jsou protizánětlivé no a cvičím a jsem neustále v pohybu. Třeba když někam jdu, tak běžím, protože mě nebaví jen tak chodit. Běhám i po dlouhatánských chodbách v práci, i když nikam nespěchám, tak běžím. A běhám ráda. Synovec se mě v létě ptal, proč jsem v Českém ráji běžela do skal, proč jsem normálně nešla. Inu proto, že můžu, nikdo neví, kdy už to nepůjde. Takže makám a hýbu se, dokud to jde, dost nemocí se dá jednoduše zlepšit fyzickou aktivitou. I únava při RS se dá jednoduše přecvičit.

spu
hodnocení

2x

Vyléčit nejde, ale lze nemoc zpomalit pomocí injekcí. U každého se ta "rychlost" projevuje jinak. Někdo je do dvou let na vozíku, jiný má třeba do konce života jen lehčí problém se stabilitou. Pro získání invalidního důchodu je klíčové, co napíše obvoďák pro posudkového lékaře.

jojo... psát může co chce...*cert*.posudkový lékař se špatně vyspí a je vymalováno-on Vás nevyštří ale jenom se vyptává a pak vynese ortel...ona ta práce posudkového lékaře není moc dobře placena a nikdo to nechce dělat...no a pak trefíte jako já na někoho já co je bývalý vojenský doktor věkem okolo 80-90 let a ...škoda slov...teď už jsem na důchodě ale to ponížení co jsem zažil tak na to budu myslet až do smrti...

mss
hodnocení

0x

- nejíst: příliš chladné nebo chlazené pokrmy a nápoje, vše syrové, sušené, konzervované, mražené, junk/fast food, s mnoha éčky a chemikáliemi, těžko stravitelné, z bílé mouky a bílého cukru, příliš smažená a ostrá jídla, příliš lilku a rajčat, omezit brambory, pozor na sladidlo aspartam (vyvolává účinky podobné MS)

- jíst: snadno stravitelná, čerstvá a teplá jídla, polévka z dýně, cuket, vařená okurka, vařená listová zelenina, celer, chřest, řepa, špenát

- léčivky: mateřídouška obecná, Withania somnifera (indická obdoba ženšenu)

- ájurvédský lék Basant Malti ras (obsahuje zinek)

- Rifeho rezonanční léčba

- reiki

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]