Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na bazosu

Od: tomo30® odpovědí: 36 změna:
Zdravím sdílím aktuální zkušenost na bazoši, v dopoledních hodinách jsem vyvěsil inzerát na bazoši a večer se už ozval pán že objedná DPD že má velký zájem takže lidičky pozor a hezké svátky všem
Podvod na bazosu
Podvod na bazosu #2
Podvod na bazosu #3

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vždyť to snad už "prověřený modus operandi" Na to může naletět ten, kdo nepoužívá selský rozum, přeci tok informací a kauzalita musí mít nějaké podmínky. Peníze se musí objevit na vašem účtu, ne že si je přes nějaký" odkaz" vyzvednete nebo přivoláte kurýra
A nebo ty odkazy prokouknout ale v "pozorném režimu" jen na nečisto a hned uvidíte že to nedává smysl

hodnocení

0x

Na takový průhlední podvod někdo může naletět? Lidi, kde máte hlavu?...

Moje zkušenost je, že jsou lidi kolem inzerátů jsou tací analfabeti, že nedokáží vyplnit složenku pro odeslání a příjem dobírky.

helin
hodnocení

0x
Aktuálně,mám na bazosi nějaké inzeráty s věcmi po dětech a přesně se mi ozvali jen podvodníci prakticky okamžitě po podání inzerátů. Zmrdi

terinda
hodnocení

0x
Mohl byste mi prosím někdo vysvětlit, v čem spočívá ten podvod?
Falešný link na dpd. Bude chtít nějaké přihlašovací údaje. Vám není divné,že dopravu objednává kupující?

DPD ani jiná dopravní společnost takovou službu neprovozuje. Stránka je podvržená a chce po inzerentovi buď informace o platební kartě (včetně CV2 kódu) kvůli údajnému zaslání peněz od zájemce, případně přihlašovací údaje do internetového bankovnictví (opět přes falešné stránky banky).

Tak dlouho Vám bude psát potřebné, až skončíte u vyplnění čísla platební karty.

mají to zmáknuté na prosté, nemyslící lidi.

Svoz si zájemce samozřejmě může u dopravce objednat, na tom není nic podvodného. V takovém případě dopravce vše řeší s objednatelem. Pokud ale objednatel pošle link a žádá po prodejci, aby tam něco zadával, tak to už je divné a určitě se jedná o podvod.

etana*

v tomto případě se podle zkušeností popsaných ve facebookové skupině o podvodnících online tvrdí (desítky zkušeností), že jde hlavně o toto: Prodávající kývne na transakci, zašle údaje kam poslat, následně začne podvodník požadovat, aby prodávající zaplatil jakési pojistné pro kurýra, až 5000 Kč, pokud dotyčný odmítne, začnou ho bombardovat výhružky právníkem, exekucí atd.

Maily posílá automat, schopný trošičku konverzovat. Jak na to někdo dokáže naletět, to nechápu. Skoro stejný nesmysl jako " zdědil jsem v Jihoafrické republice miliardu a potřebuji ji dostat do Švýcarska...", případně americký námořní kapitán, co se chce znova oženit a vybere si k tomu babu z Česka.

Etana, a to doslova bábu, protože jsou to vždycky nějaké důchodkyně v pokročilém věku, co se nechají napálit. Ale někdy si myslím, že jsou vymyšlené už i ty informce, které se velmi často objevují na "seznamu". Tam je píše nějaké vousaté individuum z Olomouce a všechny ty "blbky" také pochází z toho města, nebo jeho okolí. A navíc nechápu, kde ty báby berou ty miliony které tomu podvodníkovi přeposílají, když jsou evidentně rozumu spíše mdlého a určitě si je nemohly vydělat vlastním přičiněním. *co*Jo a dokonce ty báby umí kšeftovat s kryptoměnama. *zmateny*

ahoj*

Crypto - to je zase jiný podvod, to je donutí, že jejich účet byl napaden, ať vše vyberou a dou to vložit do Bitcoinmatu :))

hodnocení

0x
Zrovna teď nedávno mi přišlo to samé.. Nejdřív lámaná Čeština a slova nedávající smysl..Hned taky kurýr apod..Reagovali na kola z dodávky.." Proč prodáváš"? Ptali se.. Věty psané překladačem..Poslal jsem je víte kam. A teď nedávno podruhé.. WhatsApp a profilová fotka krásné slečny se psem.. "Chtěla"světla na starého Volkswagena.Češtinu už měli perfektní i s čárkami a velkými písmeny..Ale "Jsem z Hradec Králové".. Přijede DPD kurýr...atd. Napsal jsem, že mám radši Poštu a dobírku..Pak už NIKDO nereagoval..Napsal jsem pár sprostých slov a ulevil si*smich* NIKDO už nereagoval..
doplněno 22.12.22 07:13: Ale pokud to pošlou člověku, který tenhle podvod nezná a je důvěřivý,tak věřím že se chytne hodně lidí

tt
hodnocení

0x

podvod, taky mi to prislo

-------- Původní e-mail ----------
Od: Šárka Cekotová <sarkacekotova@seznam.cz>
Komu:
Datum: 18. 9. 2022 19:44:26
Předmět: Re: Sbazar.cz –

Mohu si váš produkt zakoupit prostřednictvím DPD? Mohu zaplatit hned. Peníze přijdou na váš bankovní účet, já zaplatím kurýrovi a ten balíček vyzvedne u vás doma, nemusíte se starat ani o obal, mohu připlatit a kurýr vám poskytne krabici.

nechapu

Cely podvod spočívá v tom spoofingu? Jde tam jen o to aby se registroval na cizí stránce nebo aby si objednal nějakou službu? Nechápu v čem je to nebezpečné. Aby to mohlo být nebezpčené musí po mně chtít nějaké osobní data jako je číslo mojí kreditní karty apod.

ahoj*
hodnocení

0x

Můžeš sem nakopírovat ten odkaz, ať se konečně podívám, na čem ti lidé naletí?

asi ne nadarmo je cílovka ve věcech pro děti? Jinak to co je před zavináčem v té URL adresa je jenom na oko, bere se to jako login, nové browsery to jednoduše vymažou

je to na prvním obrázku, nebo jaký odkaz hledáte?

ahoj*

Přesně ten, jako na mobilu ho těžko budu opisovat takovou změť písmenek...

Ale jestli to umíte opsat, tak aby byl funkční,a neukázal 404 not found, tak díky Vám předem

hodnocení

0x

Tohle se tam děje snad u každého inzerátu. Že na to občas někdo naletí díky své naivitě, nebo neznalosti, to bych pochopil. Víc mne udivuje jak je to policie ví a je jí to jedno.

etana*

A co ta policie asi tak může dělat? Vyhlásit válku rusákům (většina těch webů má původ právě v Rusku a jejích satelitech), zakázat Bazoš nebo co? Pošlete podnět, ona to formálně vyšetří, protože prostě nemůže nic jiného udělat a basta. Když je někdo blbej, tak nemůže mít u zadku policajta vždy, když si objednává v bazaru iphone 14 za dva tisíce.

Víc mne udivuje jak je to policie ví a je jí to jedno.
Mne zase udivuje, jak toho málo víte. Páč není měsíc, aby policie neinformovala o dopadení v podobných případech.

Samozřejmě, když někdo skočí na lep někomu z daleké ciziny, tak tam nemůže polici zasáhnout.

etana*

doplňuji pro mezinárodní korektnost: V Rusku, na Ukrajině (tam je to teď kvůli výpadkům elektřiny asi problém), prostě v zemích bývalého SSSR s výjimkou pobaltských republik) v Africe atd. Rozhodně ne v Česku (to by nebyly třeba překladače).

Jasně Etano hlavně furt kydat špínu na rusko a ukrajinu?!Máte to jistě jako velmi dobrá počítačová odbornice ověřeno!

etana*

Ověřte si to vy, dieseli. Já jsem přesně ten, co tu kydá špínu na Rusko a Ukrajinu zejména.

Nemusím si nic ověřovat-jsou šmejdi totiž všude nejen v rusku a ukrajině ale taky mezi čechy, němci ...Jiak pokud soudíte dle tohu že u některých je na konci RU pak i CZ ,SK, De, setkal jsem se i z AT a IT ,

Jinak Vy jste tu v TOMTO vláknu nekydala špínu na RU a UK?! Tedy pokud píšete o něco o nekorektnost z bývalých republik SSSR a afriky?!

etana: Policie má oddělení pro potírání kyberzločinu. Místo potírání toho kdo co řekl a sdílel, by se mohli zaměřit právě na ty podvodné stránky. Očividně policie umí blokovat weby, což nám nedávno ukázali s dezinformačními weby. Místo toho jen stále moniturují a někoho chytnou až po x okradených lidech a těm se finance nikdy nevrátí.

bobika,

Očividně policie umí blokovat weby, což nám nedávno ukázali s dezinformačními weby.
ale to se mýlíte, to zablokoval někdo jiný.

Zde se nejedná o weby, ale podvodné zprávy

podvodné zprávy, které vás směřují na podvržené stránky, kde teprve dochází k vytahování informací z důvěřivých a nepozorných lidí.

A ano.. blokaci provádí cz.nic, ale nedělá to ze své vůle. Stejně tak ale může probíhat blokace na úrovni DNS serverů. Vždy je to ale o tom že to musí někdo nařídit.

A ano.. blokaci provádí cz.nic, ale nedělá to ze své vůle, ani z vůle policie, v případě, který jste uvedl.

a to je přesně ono. Policie to neřeší, protože na to nemá oporu v zákonu. K tomu navíc zkostnatělé a zdlouhavé soudy. Poslanci kteří tvoří zákony, tak ti řeší úplně jiné věci. Většinou to aby měli hlavně oni. Takže není to o tom že by nešlo tohle okrádání a podvody vyřešit. Muselo by se chtít patřičným lidem.

000
hodnocení

0x

youtu.be/...
ahoj*

Zde musím doplnit, že prakticky všechny české banky umožňují přijímat peníze na platební kartu! :)

Ale musím doplnit i fakt, že žádná česká banka neumožňuje retailovým klientům posílat peníze na platební kartu. Umožňuje to jenom firmám.

nechapu
hodnocení

0x

Co je to za komunikaci, to je email? Na bazosi nic takového není. Je tam jen vokno na vodpověď.

hodnocení

0x

Díky za info o tom podvodníkovi. Podvodníky je potřebné odhalovat neustále. Hrozí taky riziko, že stejný podvodník může použít nějaký nový, málo známý fígl.

paveldvorak
hodnocení

0x

také inzeruji, na žádost o zaslání službou DPD jsem odepsal...platba předem na účet, štítek od DPD zaslat na můj email..po doručení platby nalepím a podám...zopakoval jsem to 2x a podvodník se odmlčel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bazos podvod

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]