Nejste přihlášen/a.
doplněno 19.12.22 23:58: Nejedná se o trollení.Já stalking zažil se vším všudy a teď asi opět.. Tak se jen ptám...
4x
Řešila jsem ve třídě na SŠ. Kluk se domníval, že krásná spolužačka je jeho a nedokázal zvládnout, že ona se baví s ostatními. Víckrát denně ji atakoval a nakonec až vyhrožoval. Holka se ho začala bát. Tak ho upozornila, že jeho chování řeší s rodiči a když to nepřestane, že bude ty jeho výhružné zprávy shromažďovat jako důkaz pro policii. Já ty zprávy četla, ty poslední byly až perverzní, plné vulgarit. Bylo krátce před maturitami a slečna hned odjela do zahraničí, což problém vyřešilo. Asi záleží na toleranci pronásledovaného. Někdo žárlivce omlouvá, dokonce jeho atakování a šmírování považuje za výraz lásky. Okamžiky žárlivosti zažijeme snad každý, ale tohle už je na léčbu.
1x
Nezažila sem ho,ale co popisujete je čirá chorobná žárlivost. Z tohoto vztahu bych ihned vycouvala, protože lepší to nebude.
Z mého pohledu partnera omlouváte a chorobnou žárlivost nazýváte snahou vše kontrolovat... budiž.
Nicméně souhlasím se @sametka v tom, že se jedná o toxický vztah a čím dříve ho opustíte, tím lépe pro Vás.
Kdysi jsem četla knížku od Plzáka: Klíč k výběru partnera pro manželství. Tam byly typy vhodné i zakázané a které se k sobě hodí a které typy osob by se neměly brát. Mezi těmi nevhodnými pro soužití byl i ten, žárlivec, ale i tzv. pedant- karatel. Myslím, že to je ona, ta Doutnákova. Kontrolor. Kdybych s ní musela být v jedné domácnosti, asi bych si z ní dělala srandu, aby se to dalo přežít.Provokovala bych. Na vytočení reagovat vytočením, je ale nebezpečné. Mně by to bylo k smíchu a ona by mne za to mohla zmlátit.
1x
I toto chování vašeho protějšku není v pořádku. Sám cítíte, že se vám to nelíbí a to chcete snášet dál i celý další život?
0x
Pokud se nebavíme o porušení zákona, pak dle mého názoru to musí posoudit ten potenciálně stalkovaný. Co pro někoho může být v pohodě, pro jiného už může být za hranou. Třeba mně úplně stačí, když mi neohlášeně zazvoníš na zvonek a už je to pro mě stalking :D.
.
Tak to snad už je nemoc. Plzák o tom napsal Manuál o žárlivosti. Objednejte se sám k psychologovi nebo do nějaké partnerské poradny pro radu, jak na to. Jestli jste z malého města nebo veřejně známý, tak třeba do města sousedního.
Nevím, jestli je dobré chtít názor a pak z někoho, kdo se snaží přispět, udělat naivku.
Nežijeme ve vakuu a mám třeba v širší rodině ženu, která se takto začala chovat po porodu. Nějak vyslídila jeho heslo a četla mu tajně zprávy. Kolegyně v práci se odstěhovala ze společné kanceláře, aby už byl klid. Poněvadž z ní paní udělala ve své fantazii milenku. První je nízké sebevědomí,,,.
liška ti radí, kam se obrátit pro radu a ty místo poděkování reaguješ jako pitomec, asi bys opravdu potřeboval psychologa právě ty, tak se vzpamatuj a omluv se...
Hele, musíš jí to říct, nebo napsat, začni takto: Mám tě rád, ale nepřeji si, aby : zaprvé, zadruhé, zatřetí... DUPNI SI!
Jak, mám Tě rád? Píše, že je mu zcela ukradené, kde ona je a co dělá. A ona to cítí, že ho tolik nezajímá, a podle toho jedná. Vytváří si doměnky. Každopádně on v ní má jistotu a ona v něm ne. Asi vázne komunikace.
Píše, že tohle žárlivecké sledování už jednou zažíl, tak se nabízí vystopovat, co mají ty případy společného... Určitě jeho osobu.
Takový chlap, na kterého žárlím, mi nějak uniká, nemám v něm jistotu a domnívám se, že pro jiné je přitažlivý a nedělá mu problémy oslovovat krasavice... Nebude to podpantoflák, ale někdo, kdo je sebejistej a má rád především sebe.
Nebo to může být trochu opak: něčím zajímavej klukovsky neomalenej neukotvenej dobrodruh, co krasavice sice neoslovuje, ale ony na něj jaksi letí.
No a další věc je jeho volba partnerky. Že možná volí opakovaně něčím podobné typy žen.
0x
A tak mi začal lozit do mobilu, začal mi dělat Žárlivé scény (řval doslova na celý barák)když jsem např. psala spolužačce (Moc dobře věděl, že si píšu s ní, jednak ji sám od sebe několikrát psal a druhá jsem mu ukazovala zprávy, mohl si přečíst co komu píšu ale toho zase nezajímalo a odvracel hlavu), začal ze svého profilu na sociálních sítích (falešné foto, i jméno) psát všem mým členům rodiny nějaký anonymní nesmysly, vulgární chování, urážky a ponižování, byli doslova na denním pořádku. A čím víc sprostých slov na moji hlavu vyřval, tím se evidentně cítil lépe. Někdy když jsme nebyli spolu, měl SMS kovou mánii, kde mě též obdaroval hezky vulgárními slovíčky. Jednou jsem od něho měla do rána třeba 40 nepřijatých hovorů (vtipné je, že věděl, že jdu spát a telefon nebudu mít u sebe. Sám to taky tak dělal)… nevím, co víc napsat. Prostě to byl magor, který může všechno, ale vy nemůžete nic. A to jsem mu nejednou řekla, ať mě třeba ten telefon přes někoho napíchne, pořídí si štěnici nebo kamerový systém, aby byl neustále v obraze s kým si píšu a kdo mě navštěvuje. Bylo mi to jedno. Kromě té zkoušky v době, kdy sám přelétávaly z jedné na druhou, jsem měla, a mám, svědomí čisté. Nepomohlo nic. Akorát ještě víc řval…Jo a klid jsem neměla ani na WC když byl doma, a vlastně ani když nebyl. To mě zase obdarovával jednou smskou za druhou a neustále mi telefonoval. Ani v míči mě nenechal vyspat, když měl ten svůj „záchvat”
A jak u Vás to začalo? Jak dlouho jste se předtím než to začalo znali? Chodili jste spolu? Co bylo tím spouštěčem? Jak dlouho to trvalo? Jste spolu stále, nebo jste se rozešli?
0x
Co třeba výslechy po práci..?"S kým ses potkal?"S kým jsi mluvil? Kdo ti to píše? Když jsme spolu telefonovali,tak tam byly cizí hlasy.Byl jsi vůbec v práci? Jindy jezdíš dřív!
Tak presne tohle stalkingem NENI! To je spis chlap podpantoflak a zenska zarlivka a pokud ma takhle vztahy pekne za sebou, tak si nejspise divnym zpusobem vybira anebo nejak pritahuje takove semetriky?
Z popisu ctu tu zenskou jako jednoduzsi bez nejake vlastni naplne, ktera se nudi a chce mit chlapa pod kontrolou (protoze nema co jineho na praci, v hlave, zadne jine cile), pripadne je z nejakeho duvodu podezrivava, mozna chorobne, kdo vi, z jednostranneho popisu lze pouze hadat.
Ps: Stalking je neco jineho nez vyse popisovana citace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.