0x
Já zažila ve vztahu stalking s chorobnou žárlivostí a takovéto když Vy nemůžete, ale protějšek ano. Těžko říct, kde je ta hranice. To asi záleží na každém jedinci. Mně třeba osobně dlouho trvá, než ten pomyslný pohár trpělivosti u mě přeteče. Do toho jsem byla zamilovaná, takže o to to trvalo mnohem déle. A jak to vzniklo? Začalo to tím, když se začal najednou zajímat o událost tenkrát 4 roky starou. V té době jsem si zkusila, jaké to je, když to člověk táhne na dvě strany. A zjistila jsem, že na tom není úžasného vůbec nic a že to absolutně není můj šálek kávy, tak jsem to nechala být a od té doby mu byla věrná. Absolutně to neomlouvá mé chování, ale podotýkám, že to bylo v době, kdy sám střídal partnerky jak ponožky a já to nikdy předtím (ani potom) neudělala. Vím minimálně o 4 (jedné málem udělal dítě, u druhé se zase vymluvil na práci). A to se mu samozřejmě nelíbilo, když jsem ho na to upozornila. Proč by měl uznat, že si za to můžeme oba dva? Je přeci mnohem jednodušší hodit veškerou vinu na toho druhého, aby sám mohl figurovat jako chudinka, které akorát všichni lžou a podvádějí ho.
A tak mi začal lozit do mobilu, začal mi dělat Žárlivé scény (řval doslova na celý barák)když jsem např. psala spolužačce (Moc dobře věděl, že si píšu s ní, jednak ji sám od sebe několikrát psal a druhá jsem mu ukazovala zprávy, mohl si přečíst co komu píšu ale toho zase nezajímalo a odvracel hlavu), začal ze svého profilu na sociálních sítích (falešné foto, i jméno) psát všem mým členům rodiny nějaký anonymní nesmysly, vulgární chování, urážky a ponižování, byli doslova na denním pořádku. A čím víc sprostých slov na moji hlavu vyřval, tím se evidentně cítil lépe. Někdy když jsme nebyli spolu, měl SMS kovou mánii, kde mě též obdaroval hezky vulgárními slovíčky. Jednou jsem od něho měla do rána třeba 40 nepřijatých hovorů (vtipné je, že věděl, že jdu spát a telefon nebudu mít u sebe. Sám to taky tak dělal)… nevím, co víc napsat. Prostě to byl magor, který může všechno, ale vy nemůžete nic. A to jsem mu nejednou řekla, ať mě třeba ten telefon přes někoho napíchne, pořídí si štěnici nebo kamerový systém, aby byl neustále v obraze s kým si píšu a kdo mě navštěvuje. Bylo mi to jedno. Kromě té zkoušky v době, kdy sám přelétávaly z jedné na druhou, jsem měla, a mám, svědomí čisté. Nepomohlo nic. Akorát ještě víc řval…Jo a klid jsem neměla ani na WC když byl doma, a vlastně ani když nebyl. To mě zase obdarovával jednou smskou za druhou a neustále mi telefonoval. Ani v míči mě nenechal vyspat, když měl ten svůj „záchvat”
Díky za váš příspěvek.Já aniž bych se chtěl chválit nevěrný nebyl, takže důvod nebyl žádný.. Možná měla nějaké zkušenosti z předešlých vztahů.. Hrabáním se v mobilu to začalo..Odmontovala dokonce zámek z wc,abych se nemohl zamknout.. ikdyž jsem se tam nezamykal.. Příčinu k žárlení jsem nikdy nezpůsobil..Ale asi jsem měl, když jsem byl podezírán doslova na každém kroku.. Ověřovala,jestli jsem v práci.. otázkami, telefonáty..Cestou domů jsem ji viděl i číhat v ulicích v autě,aby viděla že jedu opravdu z práce.Nemohl jsem sám ani do krámu,ani ke staré babičce,ani ke kolegovi z práce.. Všude musela semnou.. Kontrolovala sprchu a zdálo se jí, že se tam někdo sprchoval.. Když telefonovala,tak slyšela cizí ženské hlasy ikdyž tam žádné nebyly.. Zkopírovala si mé veškeré kontakty a někomu psala nesmysly a s někým se dokonce seznámila..ani nevím pod jakou záminkou.. Když jsem nemohl zvednout telefon,tak drnčel doslova do vybití baterie.Smsek nepočítaně..Bylo v nich, že bourala, že spolykala prášky, že má infarkt, že je v nemocnici, že skočí ze skály na které už stojí atd.. Přitom já byl jen v práci..po práci hned domů..Psala i různé závěti atd.. Přitom já byl skoro podpantoflák...Bylo toho mnohem víc..Tohle byla jen malá část..
Já zase nechci omlouvat své chování. Nebylo správné. Vůbec se to stát nemělo a vím, že už to nikdy víc neudělám. Na druhou stranu, když vezmu v potaz, že jsem to zkusila v době, kdy sám běhal od jedné k druhé, a dával mi najevo, že může mít koho chce a já s tím nic neudělám, tak si nemyslím, že bych mu byla nevěrná v pravém slova smyslu. Já si to uvědomila (byť nejhorším možným způsobem) a víc jsem do toho nešla. A to jsem za ty roky pár nabídek měla, ať už přímých, nebo nepřímých. Dokonce i pár od jeho vlastních kolegů. Všechny jsem s díky odmítla, že mám přítele a nemíním ho podvádět… On se ke mně choval mnohem hůř. Bylo úplně jedno jestli se psal rok 2015 nebo 2020. Vždy mi dával najevo, že jsem pro něho až ta další. Když jel například na víkend k rodičům, nenašel si ani chvilku večer, aby mi třeba poslal smsku. Skoro nikdy jsem od něho nedostala žádný dárek k Vánocům, narozeninám, protože on přece není poviný mi něco dávat. Ještě tak dva měsíce předtím, než se začal zajímat co se tenkrát vlastně stalo, mi před návštěvou jasně a tvrdě řekl, že je sice rád, že za ním jezdím, ale ať nepočítám s tím, že z toho někdy bude něco víc. V té době jsme se znali přes 5 let.
A jak u Vás to začalo? Jak dlouho jste se předtím než to začalo znali? Chodili jste spolu? Co bylo tím spouštěčem? Jak dlouho to trvalo? Jste spolu stále, nebo jste se rozešli?
* A o všech těchto nabídkách věděl. Dlouho předtím(Vlastně skoro bych řekla, že to bylo od samého začátku, co jsme se poznali) věděl takřka o každém prdu, který jsem udělala. Ať už jsem byla na návštěvě u rodičů, v práci, nebo někde s někým na zábavě, vždy jsem si našla minutku, abych mu poslala smsku, a on věděl kde a s kým jsem. Nikdy jsem ho neodmítla, když si chtěl zavolat.
Už spolu pochopitelně nejsme..Kontaktovali jsme se přes seznamku a byla z mého města.. Hned jsme spolu začali chodit a vpodstatě jsme byli stále spolu.. Spouštěč z mé strany nebyl žádný..Jestli měla špatné zkušenosti z jiných vztahů nevím.. žádné negativní zážitky ohledně podvádění mi nevyprávěla,tak těžko říct,zda nějaké zažila.. Začátky byly právě v tom lezení do telefonu.. Každé pípnutí jí zajímalo..a to moc! Vždy jsem to ukazoval, neboť to byli kamarádi, známí atd..Ale to se jí nezdálo, tak v noci telefon po mém usnutí důkladně prolustrovala..Poznal jsem to podle toho, že bylo vše jinak nastavené..Je to pár let zpět,kdy nebyly chytré telefony..Anebo mě i vzbudila,jak se přeze mne sápala neohrabaně v posteli pro můj telefon..a pak záře displeje, když to lustrovala..Nikdy tam nic nenašla, protože nebylo co! Žádné bokovky jsem nikdy neměl! Dnes si říkám, že jsem měl mít
Tímhle se mi postupně tak zprotivila, že už jsem s ní ani nechtěl spát..A to asi vedlo k domněnkám, že to musím logicky dělat někde jinde..Ale nedělal jsem, bohužel.. Bohužel pro mne
A začala vyšetřovat o to víc...bylo to nechutné, nedůstojné atd...Trvalo to asi 3roky nebo 3,5 Vy jste vydržel 3 roky? Paní, až doteď jsem si myslela, že mám Andělskou trpělivost. Ale oproti vám jsem teda pěkná bačkora. Já to vydržela pouze cca 15 měsíců. Ale je pravda, že kdyby nedošlo opakovaně na fyzické napadení, neotěhotněla bych s ním a nechtěla bych, aby v tom naše dítě vyrůstalo, vydržela bych to asi mnohem déle. Odpustím všelicos, ale mlátit se od nikoho nenechám! Už když jsem vyrůstala a seznamovala jsem se s domácím násilím (ať už o tom člověk někde četl, či slyšel), Říkala jsem si proč je ta oběť tak blbá a nechá si to líbit? Že bych toto nikdy nedopustila! Maximálně jednou, ale nikoli opakovaně! Zvláštní. Asi jsem měla nějakou budoucí vizi. Takže když mě uhodil poprvé a pak přišel odprosit řekla jsem si fajn, tu facku jsem si zasloužila, opravdu se toto nedělá. Navíc jsem typ člověka, který si to nenechá líbit, a tak když přišla facka, obratem jsem mu jí vrátila. O toto bylo horší a A italská domácnost jak z učebnice. V podstatě na něho nemohu podat ani trestní oznámení, protože jsem nebyla taková ta typická oběť domácího násilí. Jen proto, že jsem si to nenechala líbit, nekrčila jsem se někde v koutě a neklepala se strachy. Ale když uhodil příště a opakovaně řekla jsem si a dost! A i s malou od něho odešla… A také je fakt, že mi kdysi na začátku řekl, že se nemůže zamilovat, jinak pak dělá pí… Dost možná proto se ke mě těch prvních 5,5 let choval tak jak se choval. Odměřeně, odtažitě. Byl oproti mě poměrně o dost starší a co vím, měl přede mnou už za sebou jeden rozvod a druhá vážná známost od něho odešla dva roky potom, co spolu bydleli…. Když se nad tím zamyslím zpětně, také měl čas od času sebevražedné řeči. Neměl to tedy tak propracované jako Vaše bývalá (nikdy na skále se spolykanými prášky nestal), Ale čas od času od něho přišla smska že je tu dneska naposledy, že už koukal po nějaké plynové pistoli, že má u sebe provaz a jde si najít vhodné místo, apod. A s telefonem to bylo velmi podobné. Jen s tím rozdílem, že my už chytrý telefon měli, takže kolikrát pípali i třeba jen nějaké reklamy, nebo aktualizace ze stažených aplikací. A to bylo teda taky psycho. Ať člověk udělal, co udělal, vše bylo špatně a vždy se vztekal. Když jsem si telefonu nevšímala, vztekal se proč si ho nevšímám. Když jsem si ho vzala do ruky vztekal se, proč si ho beru do ruky. Když jsem mu ho já dala do ruky (naprosto v klidu, protože jak už jsem psala, kromě tamtoho, tenkrát 4 roky starého, jsem měla svědomí čisté), vztekal se že mně tam pípají jenom ty aktualizace ne žádné SMSky od imaginárních milenců…. No, už jsme od sebe přes 9 měsíců. A za celou tu dobu jsem neměla ani rande, natož abych s někým strávila noc. A taky si říkám, že bych měla. Aby měl konečně ten pravý důvod vyvádět. Ale jednak mém srdci má čestné místo a kapacitně co se týče lásky je zcela zaplněné (I když si moc dobře uvědomují, že jsem udělala to nejlepší co jsem mohla, a potom všem už nemohu a hlavně ani nechci se k němu vrátit) A druhak s ročním batoletem, na kterého jste sám toho člověk moc nezmůže. Na to aby jste si vyšel na dospělou kulturu nemáte hlídání, na dětskou kulturu je přeci jen ještě malá, a na dětských hřišťých chci či v mateřských centrech jsem se snad ještě nesetkala s žádným tatínkem
Nebojte.. Jistě se objeví nějaký hodný chlap, který se nechová jako hovado.. Věřte, že takového objevíte . Přejte si ho jako novoroční přání a on se někde najde..
Myslíte? A co vy? Máte taky už nějakou lepší?
Určitě.Nějakou mám,zadaný jsem.
Nějakou mám… to nezní moc přesvědčivě, že by byla kdovíjak lepší, oproti té předchozí..?
To už tady rozebírat nebudeme
Asi si taky podvědomě hledám podobné typy.. Cíleně určitě ne.. Někde jsem četl, že partnery-ky si hledáme podvědomě..Dle typu rodičů..Tak to jsem v háji doživotně
Ale nechci to opravdu rozvádět.. Určitě ne tady..
Jj, také jsem o tom slyšela. Dokonce mi to tady někdo v jiném příspěvku psal... Tak to vypadá, že máme spolu něco společného.
Vy jste vstoupil z bláta do louže, a já mám asi v osudu napsáno, že budu po zbytek života žít v celibátu s dítětem na krku. Opravdu si nedovedu představit, že bych si měla hledat někoho jiného. A i kdybych snad někoho našla, bude mě tak strašně dlouho trvat, než mu začnu věřit (I kdyby to semnou myslel sebevíc vážně), že už vidím toho dotyčného, jak bude trpělivě čekat a vydrží to mojí nekonečnou nedůvěru a odtažitost... Cca měsíc zpět jsem se pro zajímavost mrkla na seznamku (nikdy dřív jsem tam nebyla). Našla jsem tam inzerát, který mě zaujal. Ani vzdálenost nebyla nejhorší. Ale nereagovala jsem na něho. Nešlo to. Obsahově to byl (pro mě) hezky napsaný inzerát, lákavý (něco takového bych si představovala a nechala si líbit), ale psal to někdo cizí, ne ex partner.