Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit nesoustředěnosti a neklidu?

Od: nesoustredena odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

celoživotně trpím jakýmsi vnitřním neklidem, který mi komplikuje život v mnoha oblastech. Nemůžu se na nic pořádně soustředit a myšlenky mi pořád utíkají jinam - například když s někým hovořím, často po rozhovoru ani pořádně nevím, co mi dotyčný říkal, protože jsem se část rozhovoru nesoustředila na obsah jeho sdělení. Rovněž neustále na něco zapomínám - na schůzky, na věci při odchodu (klíče, peněženka) apod. A také když mám v určitých situacích nějak jednat nebo zareagovat, cítím se pod tlakem a jednám zbrkle. Nevím, zda to je povahový rys nebo nějaká porucha a případně zda se to dá nějak "léčit".

Pro úplnost zmiňuji, že netrpím žádným zdravotním problémem, s ničím se neléčím - jsem poměrně mladá (36 let) a tohle mám celý život. Je někdo, kdo to má podobně jako já? Jak se toho můžu zbavit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Připomíná mi to poruchu ADHD. Možná by to chtělo zkonzultovat s psychologem..Ten by Vás pak nasměroval dál.

Souhlas.*palec* ADHD jak z partesu. Pohledejte si na Gůglu projevy ADHD u dospělých.

hodnocení

1x

Mě to taky připomíná naprosto typické příznaky ADHD případně ADD (bez hyperaktivity), tedy porucha soustředění. Znám to velmi dobře.

porucha
hodnocení

0x

Mám pár doplňujících otázek: Jak zpracováváte stres? Co únava po práci? Nějaké další kognitivní problémy jako třeba porucha čtení, počítání, problém se zapamatováním čísel při opisování? Jakou známku jste měla z češtiny a matematiky na ZŠ? Zažila jste trauma v dětství jako třeba bití od rodičů, šikanu ve škole během dospívání nebo znásilnění od příbuzných?

tebi
hodnocení

0x
ADHD- taky jím trpím, zbavit se toho nejde, je to vada v mozku. Naučit se s tím žít, snažit se vůlí to zmírnit - jde to. Teď jsem si omylem zrušila platební kartu, máme to ale trápení, bohužel, ale jsou na tom stejně miliony lidí, navíc,když to není horší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]