Nejste přihlášen/a.
Mám problém objednala jsem zboží , 14.12. bohužel zjištuji, že mi zboži asi nedorazí do vánoc. není to pro mě tak tím hůr. na webu mají napsáno že je to skladem a když jsem objednávala tak bylo doručení napsáno do 19.12 až 22.12 . Napsali mi ten den toho 14tého že to vyexpedují co nejříve A od té doby nic už by to mělo být na autě a měli by to podle mě vést. Bohužel jsem si recenze přečetla pozdě a pár lidí tam psala , že dodací llůty jsou dlouhé třeba dva měsíce i když píšou něco jiného na webu. A že i po telefonu slibovali a skutek byl jiný.A že kolikrát dodají něco jiného a rozbitého apod. Díky tomu co jsem zjistila mám chuť objednávku zrušit. Bohužel v takové situace jsem poprvé . Stačí když mailem zruším objednávku . Rozhodně ji nechci vyzvedávat a platit, ztratila jsem důvěru Je to na dobírku .Kdo ví co by mě poslali. Díky za rady.
@orion: Toto není typický příklad - zboží ještě nedostala, smlouva ještě nebyla naplněna, může od ní odstoupit i nad rámec těch omezení zákona na ochranu spotřebitelů.
Že zboží nedostala je irelevantní, záleží na ochotě prodejce, jestli již začal s realizací takové objednávky. Smlouva začíná tím, že obchodník doručí kupujícímu akceptaci objednávky. Nebo snad chcete říci, že když si objednáte třeba textil v metráži, tak můžete odstoupit, dokud vám zboží není doručeno?
Radím tu objednávku zrušit a neriskovat to, že nakonec byste mohla zaplatit za něco jiného. Jestliže to v recenzích napsalo více lidí, tak lze předpokládat, že to je pravda, že ta firma funguje nesolidně. Je docela pravděpodobné, že to zboží ještě ani není zabalené.
Teď čtu znova Váš dotaz.Napsala jste- Rozhodně ji nechci vyzvedávat a platit, ztratila jsem důvěru
---
Tak v tom případě vlastě nelze diskutovat skoro o ničem. Prostě byste měla napsat email, že objedávku rušíte. A pro jistotu byste případně měla zavolat na jejich zákaznickou linku, že tu objedávku rušíte a zdůvodnit to tak, že v tu firmu už nemáte důvěru.
Některé zaměstnance eshopů je potřebné "vyškolit", aby si uvědomovali, že se zákazníky nemůžou jednat jako s "hadrem na podlahu". V solidním eshopu zákazníky informují o "pohybu" zásilky. Vy jste napsala, že Vám bylo sděleno, že zboží bude dodáno mezi 19. a 22. dnem. To jsou celkem 4 dny. Sice rozumím tomu, že je předvánoční období, ale rozmezí 4 dní je docela dost velké rozmezí. V těch eshopech by ti zaměstnanci měli pochopit, že nejsou jediná na světě, kteří pracují a že i zákazníci si potřebují nějak zorganizovat svůj čas.
Nu, mně se stejná věc stala minulý týden u Electro Worldu, takže jsem stornovala objednávku na jejich e-shopu, dále napsala popuzený mail na jejich info s žádostí o zrušení objednávky a do třetice zavolala na call centrum a ověřila, že objednávku stornovali. Důvod: nepravdivé informace o dodání. A bylo vymalováno. Podle mne stačí stornovat + mail. Já navíc chtěla sdělit tomuto obskurnímu kšeftu, co si o nich myslím, to vy ani nemusíte
Dva měsíce a že pošlou i něco jiného? Tak to už je o hodně horší, než na nějakém e-shopu který přeprodává zboží z Číny. Já poslední dobou dostávám balíčky i z AliEpressu v rozmezí 3 týdnů, a vždycky v nich najdu to, co jsem objednala. A to platím předem. Takže Vy můžete klidně svou objednávku stornovat, protože jste zřejmě objednávala v českém e-shopu. Jinak by to nebylo na dobírku. Ale ty dva měsíce na doručení zásilky mi jsou nějak divné. Hodně objednávám i v českých obchodech, a tohle jsem ještě nikdy nezažila. Můžete napsat o který obchod se jedná? Děkuji.
A víte že budete mít pravdu. Zrovna včera na mne vyskočila nějaká jejich reklama, tak jsem to rozklikla a byl to tento obchod. Zboží mi přišlo hezky nafocené, všechno to je v češtině a dokonce vlevo vyskakuje, že prý je tento obchod zákazníky doporučován. Ale něco se mi na tom nezdálo, protože jsem rozeznala zboží z AliExpressu, a tak jsem pohledala opravdové recenze na tento obchod a nestačila jsem se divit. Dkonce před ním jasně varuje i ČOI. Ale jestli se opravdu jedná o tento obchod, tak se zase divím, že paní tady píše, že má objednáno na dobírku. To u tohoto obchodu možné není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.