Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestali jste pít kávu? Co to s vámi udělalo?

Od: kafar odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

někdy mívám období kdy mi po kávě není zrovna nejlíp, nervozita a únava.. Zkrátka to není to co to bývalo když jsem na kafe nebyl zvyklej, tenkrát to bylo příjemné nabuzení. Je mi 20 a s kávou jsem pomalinku začínal už snad ve 14-15 a jen sem tam.

Už hodněkrát jsem si říkal že s tím zkusím přestat že třeba začnu lépe spát a budu víc uklidněný což po kávě člověk moc není.

Je tu někdo kdo přestal a něco mu to přineslo?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ke kávě jsem nikdy nenašla cestu. Ale když jsem chtěla v práci s kolegy býti - inu, nemusela jsem sice s nimi výti, ale zato kávu píti. Takže jsem pila - jednu denně.

Pak jsem pracovala ve VO, jezdila po prodejnách, dělala objednávky, vyřizovala reklamace, vybírala peníze za faktury. A každý hned stavěl na kafe. Těch prodejen bylo denně kolem 15 a kafí bylo v průměru pět. Neměla jsem na to chuť, ale některé paní vedoucí by považovaly za urážku, kdybych s nimi tu kávu nevypila. Nedokázaly pochopit, že ony mají třeba teprve první, ale já už čtvrtou.

Když jsem skončila ve VO /kolem roku 2000/, přestala jsem s kávou nadobro. A nepiju ji dodnes. Cítím se přiměřeně svému věku a káva mi nechybí. Z dalších nápojů bych se nenapila piva a mléka. Pokud je bílé, neochucené. Bílá káva, kakao či ovocný mléčný koktejl mi nevadí. ;) Jaga.

hodnocení

2x

To je silně individuální.

Žena si dá kafe a neusne dalších "x" hodin.

Já si ve 20:00 dám kafe a ve 20:10 můžu jít spát.

hodnocení

1x
Ano,já. Nedělalo mi dobře na žaludek. Vůbec mi káva nechybí,jen výjimečně si dám vídeňskou v kavárně nebo capuccino. Doma čaj a caro a nejvíc čistou vodu prohnanou soda streamem

hodnocení

1x

Pití kávy se zbytečně démonizuje. Autosugesce dovede dělat různé věci.

hodnocení

0x
Osobně už kafe nepiju a je mi líp . Dobře se mi spí a nejsem přes den unavený . Kafe na mne mělo opačný účinek , takže jsem po něm byl grogy . Teď piju ráno Caro a sem tam zelený čaj
garfield
Souhlasím, mám to také tak.

autak
hodnocení

0x

Kafe a redbuly pij pouze dopoledne. Když chceš dobře spát

A někdy kafe může i maskovat nízký tlak, když přestaneš pít kafe, tak můžeš mít problém

smode2
19.12.22 16:16
hodnocení

0x
Ano. Nic.

hodnocení

0x

Když jsem přestal pít kafe, tak ob další den jsem měl bolest hlavy-důsledek nejspíš po výpadku kofeinu. Ale kafe mi chutná-má prostě takovou zvláštní chut, tak piju bezkofeinové kafe. Chut je normální, akorát v ní není ten životabudič, který vlastně normálně nepotřebuju a aspon vím, jak moje tělo funguje. Zrádnost kofeinu je, že když si dám klasické kafe minimálně po pár dnech kdy ho nepiju, tak mě nakopne. Ale jakmile ho budu pít pravidelně-ikdyby jedno denně, tak ten účinek už tam není a už to piju jen pro jeho chuť.

Blbé pro mě bylo to, že jsem dost špatně spával, nebo vůbec. Proto jsem vypustil vše co má v sobě kofein-obyč kafe, černý a zelený čaj, o energeťácích ani nemluvím.

Přitom když je člověk unavený, stačí si jen nachvíli odpočinout a nepotřebuje žádný nakopávač..který vlastně ani při pravidelném pití už nefunguje..aspon u mě ne. Tam už je to spíš naopak, pokud si nedáš svou denní dávku, tak jsi "k ničemu" ten den.

Jinak káva jako taková, má v sobě dost vitamínů atd, snižuje vzniku různých chorob, má víc antioxidantů než zelený čaj..

hodnocení

0x

Nedá se říct, že jsem s ním přestal... já naštěstí na kávě nemám závislost. Můžu mít každý den a pak klidně dva měsíce vůbec. Nedělá to se mnou nic.

terinda
hodnocení

0x
Když vysadím kávu, bolí mě hlava. První dva dny a nepomůže Brufen... První týden trpím únavou a bažením po kávě, pak si zvyknu a je mi líp bez kafe. Jenže pak si někde zase dám kávu a s pak další a zase do toho spadnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]