Dobrý den podala jsem výpověď z prace jelikož jsem onemocněla musela jsem na nemocenskou která mi přesáhla podpurci dobu 28.11 mi skončila nemocenska a od 28 11 do 17.12 jsem měla jít do práce nevěděla jsem co je podpurci doba doktorka to zjistila až teď mám 10 dní dovolené z toho potrebuji 5 na vánoce mohu zažádat o nesplacené volno zbytek? Budu mít z toho problém v praci? Děkuji za odpověď
Asi takto. O dovolenou jste nejspíš díky absencím přišla. O neplacené volno si samozřejmě požádat můžete, nikdo vám hlavu neutrhne, notabene když jste už ve výpovědi a kromě toho jste v práci nebyla tak dlouho, že už vás tam nejspíš nikdo nepostrádá a dávno mají zástup. Takže se nebojte, nikdo vám nic udělat de facto nemůže.
Zeptejte se vaší mzdovky, kolik dní dovolené opravdu máte. Vzhledem k tomu, že jste marodila déle než rok se vám určitě nějak krátila. Pokud dovolenou máte, zkuste se na jejím čerpání přes Vánoce domluvit. Nerozumím tomu, že do práce jste měla jít do 17/12 a zároveň že potřebujete dovolenou přes Vánoce. Kdy vám konci pracovní poměr? Nebo na zameškané dny vám napsali dovolenou? Nechápu, jak to myslíte. Můžete to napsat trochu víc srozumitelně? Obecně platí, že o čerpání dovolené rozhoduje zaměstnavatel. A tedy zaměstnanec, co je delší dobu doba, hned potom má dovolenou a pak přijde že POTŘEBUJE vánoce? Napadlo vás někdy, co třeba kolegové? Má za vás kdo dělat nebo je vaše volno důležitější než volno někoho jiného?
O vánocích máme celozavodni dovolenou, narodila jsem víckrát celkem jsem vyčerpala rok, teď naposledy jsem onemocněla a přesáhla podpurci dobu 17 dnů navíc . Ale mám poslední dovolenou 10 dnů zbytek neplacené volno tak nevím jestli se s nimi domluvím ať nemám třeba áčka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.