Dobrý den. Mám dotaz. V pátek jsem měla mít dovolenou, ale prý z důvodu hodně práce jsem musela jít jim pomoc (pracují v pekárně). Sám nadřízení mi minulé nabídl a já souhlasila, jelikož by tam byl člověk navíc, přičemž ve vícech lidech nemůžeme být, neboť jedná kolegyně chodila na ranní. Den před dovolenou mi oznámila, že půjde místo mně (tím mi připomněla dovolenou) a v přítomnosti byl i ten nadřízení a přikývoval na souhlas. Následující den(pátek) mi volal mistr, že musím jít do práce. Až potom jsem zjistila od kolegyní, že nadřízení mlel o t, že mi žádnou dovolenou nedal, co si dovolují nechodit do práce atd. A přitom den předtím se o tom mluvilo, že ji mám. Tudíž nwm, jak lze tohle řešit. Děkuji za odpověď a pochopení
Já bych to vyřešil odchodem někam, kde není takový bordel
etana*
Tam, kde nebude takový "bordel" jí ovšem hrozí, že budou nastavené procesy tak, že nějaké "Šéfe, můžu si vzít zítra dovolenou" bude nemyslitelné. Tak nevím, zda se jí to bude líbit.
Jako zaměstnanec jste nesvobodný člověk a nezbývá vám, než takové jednání strpět, nebo jít jinam, nebo se živit jinak. Ovšem protože jste nesvobodný člověk, tak ani odejít nesmíte hned, ale hezky pokorně až po dvou měsících.
Ale to snad ne. Otrokářství bylo zrušeno již dávno. Jistě se i dnes každý může svobodně rozhodnout, kde a pro koho bude pracovat, případně může jít pracovat "na sebe", nebo si založit svou firmu a chodit do práce i o víkendech a za rok mít dovolené třeba jen polovinu toho, co má zaměstnanec.
Prostě pokud nefunguje "slovo" a nedodržuje se (ale bylo by zajímavé znát pohled i z druhé strany), pak musí fungovat to co je na papíře. Příště si tedy tazatelka podá žádost o dovolenou písemně, "šéf" jí potvrdí a pak nebude co řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.