Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení komba - elektricka kytara

Od: aus odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny! Asi 2 měsíce zpátky jsem si koupila celý set ve kterém byla el. kytara, kombo a další příslušenství. Dnes jsem se konečně ke kytaře dostala, že si na ni konečně zahraju a když jsem chtěla nějak změnit nastavení komba, zjistila jsem, že nemám žádné nastavení "low", "mid"a "high". Na internetu jsem si hledala, jak nastavit kytaru i kombo aby to znělo dobře, ale na všech tutorialech a navodech tyhle 3 nastaveni jsou. na mem kombu mam jen GAIN, VOLUME, TREBLE a BASS, a pak takové to tlačítko, kterým se dá zvuk přepnout na CLEAN nebo O.D. na kytaře je jen přepínač snímačů, hlasitost a tónová clona. když se snažim zvuk nastavit nějak, aby zněl dobře, tak hučí nebo zní jak akusticka kytara (ton je samozrejme trochu jiny ale stale nezni tak jak bych si predstavovala).

tady je odkaz na ten set kdyby to nekomu pomohlo: kytary.cz/...

moc všem děkuji za rady a přeji hezký víkend!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si s mým první setem taky musel "hrát", aby to znělo. Takže z otázky vyplývá, že to hučí hlavně při distortionu. No tak to máte přebuzený. Snížit "gain" - a to dost, (a)nebo hlasitost na kytaře. Pak by to mělo mít zvuk jaký požadujete.

Podle mě se budete muset smířit s tím, že 10W kombo z oken skla nevysype ..

poasd
hodnocení

0x

Hučení je pravděpodobně způsobeno když se hodně zesílí vstupní signál. Pokud nepomůže zeslabit gain a stisknout tlačítko clean, pak nevím. A zkoušela jste si to v prodejně? Pokud ne tak je to prostě nekvalitní zesilovač. Slabý a nekvalitní.

smode2
hodnocení

0x
K nastavení "aby to znělo dobře" musíte použít vlastní uši :) nijak jinak to není možné :) ale počítejte, že jsou tyto sety opravdu základní, tj. levný tranzistor-zesilovač, na kytaře všechny snímače jednocívky (takže brum v signálu atd) a s tím nic moc nenaděláte. Ale k učení stačí ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]