Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zub?

Od: jeka odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

měla jsem v zubu díru jak po dělové kouli, jak pravil můj zubař, vyléčil, spravil (dočasně) a teď si mám rozmyslet, zda tam přijde obyčejná plomba (bílá, je to čtyřka vlevo dole), nebo korunka. To první, je rychlé, levné, ale vzhledem ke stavu zubu by to prý nemuselo být zas až tak moc trvalé. To druhé bude chvíli trvat, bude to o hodně dražší, ale zase to údajně vydrží. Tak co byste udělali vy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Bral bych dražší možnost

liska5
hodnocení

4x

Taky raději korunku, což je vlastně nový zoubek na zpevněných základech toho původního. Měl by Vám říct za kolik to bude. U mne před pár lety za 5 500,- , dobrá práce. To už bude do smrti.

kmet
hodnocení

0x

Nevydrží. Stejně se nikdy nepovede vyčistit kanálky na 100% a občas to začne i po letech zlobit.

okolik

Hodně záleží na vitalitě zubu. Zde můžeme posuzovat pouze bezkontaktně. Je mrtvý, živý? Mrtvý zub časem zkřehne.

A jak již výše někdo uvedl, může být časem problém se zánětem kanálků. To je o různosti názorů.

Korunka může být celokeramická, nebo metalokeramická, dokonce již je možnos tisku na 3D.

okolik

Pokud nabídl lékař možnost korunky je možné, že zhodnotil dle popisu stav zubu coby,, torzo,, proto na zpevnění navrhl korunku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]