Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Můj švagr má v domku 1/3 podíl. Jezdí sem občas, většinou se opít a dělat problémy. Vždy když se opije což je tak do půl hodiny od příjezdu mi velice sprostě nadává, neustále. Nechci to rozepisovat, není to ani slušné ani hezké. Manžel se ho bojí srovnat, okamžitě by toho využil v jeho prospěch ( ublížení na zdraví a pod.) Pořídila jsem si i odposlech, ale nevím zda ho vůbec mohu použít, jestli to není protizákonné. Dá se vůbec na tuto situaci nějak reagovat? Mám obavy že to jednou nevydržím já a opravdu mu ublížím. Zatím se držím, snažím se mu vyhýbat, ale je zde společná kuchyně a sociální zařízení.
Děkuji za jakoukoliv radu, s pozdravem Renča ( 55 let)
Já bych se bála takových inzultací, že se švagr bude mstít a příště příjde se zbraní. Musí už mít vygumovanej mozek.To raději, ať ho zpacifikují přivolaní orgáni.
To je Vaše trvalé bydlení? Vy ho nemůžete vyplatit? Nebo tu třetinu mu nějak dispozičně vyčlenit? Nahrávky se hodí pokud to nakonec budou řešit policajti a soud. Svědek- soused se tam nevyskytuje? Ten by se taky hodil. Já bych asi na tu dobu zmizela. Pak by neměl důvod řádit. Teď ale, jak se k tomu staví Váš manžel? A proč tam švagr jezdí? On je bezdomovec?
Švagr je evidentně psychicky nemocný člověk. Inzultace by nejspíš pomohla, ale musela by být tvrdá a důrazná, aby měla efekt. Pro vás asi bude nejlepší, když budete jeho výstupy nahrávat, sepíšete svědectví s matkou a na švagra podáte žalobu. Soud může přikázat, aby se k vám nepřibližoval, takže vám svůj díl ještě rád prodá.
Zdravím. Nahrávání chování Vašeho švagra samozřejmě použít můžete. Ale je nutné, abyste švagra upozornila předem, že jeho chování budete nahrávat popř. že si uděláte záznam mobilem. Během nahrávání nebo během záznamu byste švagra měla opakovaně upozorňovat, že si jeho chování nahráváte a že případně ten záznam (nebo záznamy) můžete použít v soudním sporu. Pochybuju sice, že by se takovej ožrala toho obával, ale vytvořením nahrávek nic nepokazíte.
Jednání Vašeho švagra je evidentně v rozporu s dobrými mravy viz.. příslušné znění v občanském zákoníku. Otázka samozřejmě je, co s tím případně dál dělat. Asi by bylo dobrý, poradit se s právníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.