Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana od švagra

Od: renca67* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Můj švagr má v domku 1/3 podíl. Jezdí sem občas, většinou se opít a dělat problémy. Vždy když se opije což je tak do půl hodiny od příjezdu mi velice sprostě nadává, neustále. Nechci to rozepisovat, není to ani slušné ani hezké. Manžel se ho bojí srovnat, okamžitě by toho využil v jeho prospěch ( ublížení na zdraví a pod.) Pořídila jsem si i odposlech, ale nevím zda ho vůbec mohu použít, jestli to není protizákonné. Dá se vůbec na tuto situaci nějak reagovat? Mám obavy že to jednou nevydržím já a opravdu mu ublížím. Zatím se držím, snažím se mu vyhýbat, ale je zde společná kuchyně a sociální zařízení.

Děkuji za jakoukoliv radu, s pozdravem Renča ( 55 let)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seraphico*
hodnocení

5x
Dobrý den,
chápu-li to dobře, tak Váš manžel nechává svého bratra, aby Vám sprostě nadával? A bojí se zasáhnout, protože by z toho měl nějaké oplétačky? Pokud není Váš manžel zrovna v podmínce, tak ho dvakrát nechápu. Ať dá příště svému bratrovi pořádných pár facek a pokud by se to i přesto opakovalo, tak zavolejte na svého švagra policii. Vy se opravdu nemusíte nechat nikým sprostě urážet. V krajním případě by mohl pomoci soud.
liska5

Já bych se bála takových inzultací, že se švagr bude mstít a příště příjde se zbraní. Musí už mít vygumovanej mozek.To raději, ať ho zpacifikují přivolaní orgáni.

renca67*
hodnocení

doslova vymáčený v alkoholu , on je pak PÁN , on je někdo. A rovnou nám řekl že nám nic neodprodá a pokud na něj sáhneme budeme dosmrti platit

No ale ožgrynda na mol škobrtne na schodech jedna dvě...

duke
hodnocení

2x
Seriál podílové spoluvlastnictví, díl bžiliontý první. Tentokrát okořeněn o nějakého zřejmě důchodového vulgo kořalečníka. Všichni mají svojí třetinu, všichni mají nějaký ten majetek, aby se někdo necítil dotčený a vlastně nikdo nemá nic. Nikdo se svojí třetinou nic nezmůže a všichni se vzájemně drží v šachu. Tohle drobení majetku, které způsobí pouze problémy, opravdu nikdy nepochopím. Jakmile se majetek rozdrobí jsou z toho jen potíže, a to nemusí být spolumajitel ani ožrala. Za této situace, kdy navíc nikdo nechce nic řešit, velmi těžko cokoliv standardní cestou dosáhnete. Buď se pokuste získat většinu, nebo se obrňte trpělivostí, nebo počkejte až opilec zkápne, nebo prodejte svojí třetinu a zkuste jít do něčeho svého. Potíž je, že prodej menšinových podílů nemovitostí není nic lehkého, není o to žádný velký zájem, protože nový majitel si kupuje částečně vaše potíže. Takže pokud by to někdo chtěl, tak to určitě neprodáte výpočtem tržní hodnota nemovitosti děleno třemi, ale mnohem níž.
ppp

Jak praví klasik - spoluvalstnictví jest dílem ďábla...

Spoluvlastnictví lze zrušit (a vypořádat) i soudně - stačí si obstarat důkazy o chování švagra a podat návrh na soud

hodnocení

1x

Přesvědčte matku, která má zřejmě třetí třetinu, aby vám ji darovala nebo prodala, a pak se obraťte na soud, aby dům na váš návrh rozdělil nebo mu přikázal třetinu prodat.

Nebo se odstěhujte.

hodnocení

0x
Tak ho z baráku vyplaťte a dejte mu na vždy sbohem...
renca67*
hodnocení

to bohužel nejde, nechce to v žádném případě ani prodat ani nijak jinak kompenzovat. Tato varianta nás napadla hned. Jeho baví dělat peklo. Vlastní matce nadává pro mě nemyslitelným způsobem, ale ona bydlí v jeho ostravském bytě, bojí se, tak nic podnikat nebude.

liska5
hodnocení

0x

To je Vaše trvalé bydlení? Vy ho nemůžete vyplatit? Nebo tu třetinu mu nějak dispozičně vyčlenit? Nahrávky se hodí pokud to nakonec budou řešit policajti a soud. Svědek- soused se tam nevyskytuje? Ten by se taky hodil. Já bych asi na tu dobu zmizela. Pak by neměl důvod řádit. Teď ale, jak se k tomu staví Váš manžel? A proč tam švagr jezdí? On je bezdomovec?

renca67*
hodnocení

ano je to naše trvalé bydlení, taktéž máme jednu třetinu ( tzv ideální ) tudíž nelze vymezovat prostory. Zkusím ty nahrávky a uvidíme co s tím policie udělá. Děkuji. Sousedé sem už ani nechodí, zvlášť když dojede švagr. Vyhýbá se mu každý

hodnocení

0x

Švagr je evidentně psychicky nemocný člověk. Inzultace by nejspíš pomohla, ale musela by být tvrdá a důrazná, aby měla efekt. Pro vás asi bude nejlepší, když budete jeho výstupy nahrávat, sepíšete svědectví s matkou a na švagra podáte žalobu. Soud může přikázat, aby se k vám nepřibližoval, takže vám svůj díl ještě rád prodá.

Inzultace - jj, hlasoval bych pro, někde mimo civilizaci, beze svědků... Jenže když má manžela, který nechá drbana sprostě napadat ženskou, tak co s tím? Najít Viktora a Serjožu?

hodnocení

0x

Zdravím. Nahrávání chování Vašeho švagra samozřejmě použít můžete. Ale je nutné, abyste švagra upozornila předem, že jeho chování budete nahrávat popř. že si uděláte záznam mobilem. Během nahrávání nebo během záznamu byste švagra měla opakovaně upozorňovat, že si jeho chování nahráváte a že případně ten záznam (nebo záznamy) můžete použít v soudním sporu. Pochybuju sice, že by se takovej ožrala toho obával, ale vytvořením nahrávek nic nepokazíte.

Jednání Vašeho švagra je evidentně v rozporu s dobrými mravy viz.. příslušné znění v občanském zákoníku. Otázka samozřejmě je, co s tím případně dál dělat. Asi by bylo dobrý, poradit se s právníkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]