Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovné z Polska a platby do Polska

Od: doutnak® odpovědí: 10 změna:
Ahoj.. Nemáte někdo zkušenosti s objednáním věcí z Polska? Respektive jestli mají obecně Poláci problém se zasíláním do ČR? Konkrétně autodíly, které tu nejdou sehnat.A taky jestli nebude problém s platbou na účet..Kolik asi stojí standardní balík do ČR z Polska? (Pokud někdo máte zkušenosti) Díky za konkrétní rady..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pr
hodnocení

2x

Podle mých zkušenosti s polskými obchody Poláci ne příliš rádi zasílají zboží do zahraničí a když některý obchod je ochoten zboží do ČR zaslat tak za poštovné chtějí v přepočtu +/- 250 Kč. Nejlépe je napsat konkrétnímu obchodu a zeptat se jich na to. Řešením může být nechat si to zboží zaslat na některou poštu v Polsku v blízkosti hranic z ČR a tam si to pak zajít vyzvednout. Takto jsem si už kdysi jednu zásilku z polského obchodu nechal zaslat a nebyl s tím problém. Poštovné v rámci Polska měl tento obvhod zdarma. Při objednávání ze zahraničnch obchodů je nejlépe platit kartou pokud to obchod podporuje což asi většina obchodů asi ano. S platbou převodem na účet může být problém, protože asi těžko se dá odhadnout kolik CZK zaslat tak aby se na polský účet po přepočtu a odečtení případných poplatků za to připsala zprávná částka v PLN.

Ty pseudo-problémy co uvádíte u převodu beze zbytku řeší TransferWise. A k tomu za zanedbatelný poplatek ve srovnání s bankou. Prostě máte dvě možnosti - pošlete čásku jakou potřebujete v korunách a příjemce dostane převedenou a sníženou o pár korun. Nebo udáte kolik má příjemce dostat, zaplatíte trochu více a po dokončení transakce se s vámi TransferWise vyrovná. Jen skutečný šílenec by převáděl peníze bankou.

hodnocení

2x
Díval jsem se na jeden díl a poštovné 16zl což je jako u nás.
pr

Těch 16 zlotých je ale bohužel cena pouze v rámci Polska. Pokud je polský obchod ochoten zboží zaslat do Česka tak chtějí za poštovné více což je pochopitelné když poštovné do zahraničí jich vyjde více. Bylo by dobré kdyby do Česka polské obchody zasílaly zboží za pouchých 16 zlotých.

siley*
hodnocení

2x
Z Polska už jsem nějaký díly kupoval (většinou svazky kabelů) a nebyl žádný problém. Nejedná se ale o vrakoviště/aukro tam většinou nechtějí zasílat.
Šlo o klasický eshop, platba byla na výběr karta, paypal a bankovní převod. Já vždy volil když to šlo paypal a pak kartou. Cena dopravy byla většinou stejná a nebo s menším příplatkem do 100kč. DPH placeno polské.
Jinak pokud si to s něčím nepletu tak dle nařízení EU musí veškeré eshopy umožňovat zahraniční zasílání do ostatních státu EU.
pr

A proč ten paypal když většinou jde obchodu zaplatit přímo kartou? Paypal navíc to převádí pro nás asi ne příliš výhodným kurzem.
Předpokládám, že si to asi pleteš. Nevím o žádném nařízení EU které by nařizovalo zasílání do ostatních zemi EU. V rámci EU je to bez cla, ale kam a za jakých podmínek bude obchod zboží zasílat to si snad může určit sám.

siley*

Aha moje chyba, ono je to uz 5 let co to vydali tak uz si to nepamatuji. Mel jsem za to ze se to tyka i zasilani zbozi, ale ono to je jenom ze te nesmi presmerovavat na eshop v tve zemi pod stejnym prodejcem (geoblokace)

Paypal pouzivam uz 15let a proste jsem zvyknuty s nim (resp ulozenou kartou v paypalu) platit na zahranicnich strankach nez ciste kartou. Dava to vetsi pocit bezpecnosti. Castku vzdy platim v mene v jake operuje prodejce, prevod dela moje banka jako kdyz platim primo kartou. Pred potvrzenim platby jde vybrat v jake mene platit, prevod paypalem (drazsi) a nebo prevod bankou (levnejsi). A hlavne kdyby zbozi neprislo tak to jednoduse vyresim pres paypal kdyz obchod nespolupracuje (to se mi stalo 2x za tech 15let)

pr

A proč by eshop nesměl přesměrovavat na eshop v tvé zemi pod stejným prodejcem? Jaký by to mělo význam? Některé obchody prodávají zboží i v jiných zemích a tak proč by tím přesměrováním nemohli lidém nabídnout nákup v jejích zemi?

hodnocení

0x

Platba do Polska - pokud obchod chce převod a nebere karty, tak jedině TransferWise.

hodnocení

Netuším co to je,ale nastuduji to*smich* Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]