Nejste přihlášen/a.
Podle mých zkušenosti s polskými obchody Poláci ne příliš rádi zasílají zboží do zahraničí a když některý obchod je ochoten zboží do ČR zaslat tak za poštovné chtějí v přepočtu +/- 250 Kč. Nejlépe je napsat konkrétnímu obchodu a zeptat se jich na to. Řešením může být nechat si to zboží zaslat na některou poštu v Polsku v blízkosti hranic z ČR a tam si to pak zajít vyzvednout. Takto jsem si už kdysi jednu zásilku z polského obchodu nechal zaslat a nebyl s tím problém. Poštovné v rámci Polska měl tento obvhod zdarma. Při objednávání ze zahraničnch obchodů je nejlépe platit kartou pokud to obchod podporuje což asi většina obchodů asi ano. S platbou převodem na účet může být problém, protože asi těžko se dá odhadnout kolik CZK zaslat tak aby se na polský účet po přepočtu a odečtení případných poplatků za to připsala zprávná částka v PLN.
Ty pseudo-problémy co uvádíte u převodu beze zbytku řeší TransferWise. A k tomu za zanedbatelný poplatek ve srovnání s bankou. Prostě máte dvě možnosti - pošlete čásku jakou potřebujete v korunách a příjemce dostane převedenou a sníženou o pár korun. Nebo udáte kolik má příjemce dostat, zaplatíte trochu více a po dokončení transakce se s vámi TransferWise vyrovná. Jen skutečný šílenec by převáděl peníze bankou.
A proč ten paypal když většinou jde obchodu zaplatit přímo kartou? Paypal navíc to převádí pro nás asi ne příliš výhodným kurzem.
Předpokládám, že si to asi pleteš. Nevím o žádném nařízení EU které by nařizovalo zasílání do ostatních zemi EU. V rámci EU je to bez cla, ale kam a za jakých podmínek bude obchod zboží zasílat to si snad může určit sám.
Aha moje chyba, ono je to uz 5 let co to vydali tak uz si to nepamatuji. Mel jsem za to ze se to tyka i zasilani zbozi, ale ono to je jenom ze te nesmi presmerovavat na eshop v tve zemi pod stejnym prodejcem (geoblokace)
Paypal pouzivam uz 15let a proste jsem zvyknuty s nim (resp ulozenou kartou v paypalu) platit na zahranicnich strankach nez ciste kartou. Dava to vetsi pocit bezpecnosti. Castku vzdy platim v mene v jake operuje prodejce, prevod dela moje banka jako kdyz platim primo kartou. Pred potvrzenim platby jde vybrat v jake mene platit, prevod paypalem (drazsi) a nebo prevod bankou (levnejsi). A hlavne kdyby zbozi neprislo tak to jednoduse vyresim pres paypal kdyz obchod nespolupracuje (to se mi stalo 2x za tech 15let)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.