Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz a zaměstnání

Od: robertt odpovědí: 14 změna:
Dobrý den měl jsem 2,5 let smlouvu na dobu určitou, stal se mi pracovní úraz první jsme měli domluvu že já určitě věci a skutečnosti nezmíním a nedám je na policii a že je nebudu žalovat ale to co oni měli dodržet a dát mi, z jejich strany nebylo dodrženo tudíž jsem si vybral cestu většího odporu, advokát a žaloba. Toto vše má za důsledek že i když mi tam byla přislíbena pořád práce na jiné pozici a že mě tam nechají, tak mě tam nenechají a nedají mi smlouvu na neurčito. Zajímá mě jestli mi musí proplatit 12 měsíců dovolené když nebudu mít možnost už si vybrat dovolenou a na 12ti měsíční odstupné nemám nárok? Myslím že by muselo jít o výpověď ze strany zaměstnavatele. Po skončení smlouvy mi bude trvat pracovní neschopnost takže nepůjdu hned do jiné práce.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x

Dvanáct měsíců dovolené těžko, asi myslíte za dvanáct měsíců...pokud máte takový zůstatek dovolené, tak vám ji proplatí.

roberts
Výplatnice 11/22, konec smlouvy 28.2.23 tudíž by mi měli všechnu tuhle dovolenou proplatit když jde o pracovní úraz a já tam budu končit?
Pracovní úraz a zaměstnání
srandao1
Co furt píšete o prac.uraze.Ten jste do ted neřešil.tak máte peška.
Prostě Vám 28.2.23.končí smlouva.buď si ji vyberte.,nebo si jinechte proplatit.(asi po dohodě se zaměst.)..Být po mém se na to vyse..r. a jdu o dům dál a dovolenou si vybral.
roberts
Ale já mám dávno vyřešený pracovní úraz, já jsem se zde vůbec neptal jak řešit pracovní úraz to že spousta lidí neumí číst není můj problém. Asi těžko si na nemocenské vyberu zároveň dovolenou.
Takže vám zbývají 24,13 dní dovolené plus leden a únor. To znamená 1/12 za každý měsíc. Tolik vám zaměstnavatel proplati do konce pracovního poměru.
Ještě nás sprdne, že neumíme číst ale že sám mele o 12 měsících dovolené furt dokola,ho vůbec netrkne.

hodnocení

0x
Jestli to přiznali jako pracovní úraz, tak ti po dobu neschopnosti bude chodit nemocenská a zaměstnavatel ti ji musí doplatit do výše tvé mzdy. Vyhodit tě během pracovní neschopnosti nesmí takže zbytek tvého dotazu moc nepobírám.
Nárok na dovolenou za dobu nemoci nemáš takže se ti nárokovost krátí o poměrnou část kterou jsi v daném roce neodpracoval.
robertt
hodnocení

@totak co je k nepochopení na tom že mi končí smlouva? Já nepsal o tom že mě budou nebo chtějí vyhodit.
V případě pracovního úrazu či nemoci z povolání se nárok na dovolenou nekrátí.
roberts
@stir a když u toho zaměstnavatele nebudu a nebude možnost vybrat tu dovolenou tak to znamená že mi musí proplatit 12 měsíců dovolené?
Poměrnou část dovolené do konce smlouvy. Nevím, kdy vám smlouva končí. V tom případě ani na odstupné není nárok. Ten by byl na smlouvu neurčitou, pokud by pro vás neměli jinou práci a dali vám výpověď.

srandao1
hodnocení

0x
To je od začátku chyba.mělo se to řešit jako pracovní uraz.napsat do knihy urazů.poprípadě přivolat PČR..a postupovat jak se má.
Tydle ty sliby "že"se to nějak udělá a podobně.A firma se postará jsou kecy.
Mohu se zeptat co je to za skvělou práci že jste na toto přistoupil.
Právník je Vám k prdu první co se bude ptát jestli je otom záznam a podobně.když není tak jak to chcete dokazovat.apod.GOOD LUCK

hodnocení

0x
Ono spíš místo policie bych volil inspektorát práce. Ten může udělit pokutu a i pomoc s řešením problémů. Podnět lze podat na svou osobu či jako anonym. V každém případě se může hodit svědek, který ten váš úraz viděl.

okolik
hodnocení

0x

Kde dávají 12 měsíců dovolené ,chci tam taky. Znám jen z literatury 2 roky prázdnin.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]