Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod nutností

Od: achjo odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
zjistila jsem, že pro manžela už bohužel nejsem prioritou. Chci podat žádost o rozvod. Poradíte odkud začít? Je zapotřebí právník? Případně tip na dobrého právníka lokalita Brno Vyškov a okolí. A kolik to bude stát? Děti nemáme, takže alespoň tam problém nebude.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Doporučil bych začít u manžela. A třeba si dát týdenní "vychládací" období kde si každý ujasní jak dál. Protože problémy se najdou občas téměř všude a obvykle není nejlepší útěk.

achjo
hodnocení

Díky, problém je, že manžel žádné problémy nevidí a jeho chování mu připadá naprosto v pořádku, takže on si tak nějak nemá co ujasnovat. Já už takhle ale dál opravdu nemůžu...

hodnocení

6x

Než začnete s právníky, pokuste se manželovi říci, že odejdete. Ne k někomu, ale od něho, pokud váš vztah bude takto pokračovat. A zeptejten se jeho a hlavně sebe, jestli je mezi vámi láska, když už vášeň vychladla. *hej*A pak už nevyhrožujte, ale sama pro sebe promyslete, další krok. Máte kam jít nebo má on kam jít? Může se stát, že i po rozvodu budete muset sdílet jeden byt. Peklo, které si nepřejte. Majetek, to jsou tahanice. Máte děti? To je kapitola nejbolestivější. *alene* Navíc, bude-li s rozvodem souhlasit, pak právník není vůbec potřeba. Rozestěhujte se a po čase požádejte o rozvod. Klidně bez právníka. Jinak se nedoplatíte.

mate59

Babko,napsala jste to uplně přesně.

achjo
hodnocení

Díky za obsáhlou odpověď. Myslím že láska ani vášeň už tu dávno není. Kam jít úplně nemám, musela bych na chvíli zpět k rodičům a přežít tu ,, potupu,, kdy je mi jasné že by mi to dali pořádně sežrat, že mě manželství nevydrželo, ale lepší nežli zůstat s tím mrzoutem. To že chci jít od něho a ne za někým těžko vysvětlíte člověku, který pokaždé když se vám rozsvítí telefon začne vysilovat že vám píše milenec ( a ne opravdu jsem mu nedala nikdy důvod něco takového říkat nebo si myslet)...
Děti nemáme, to jsem zmínila už v příspěvku asi jste přehlédla. A jsem za to ráda, protože s dětmi by to teď byla prekérní situace a nejspíš bych se snažila udržet tohle soužití za každou cenu nehledě na mé štěstí/neštěstí

hodnocení

4x
To že nejste prioritou nebo jak to nazýváte, není důvod k rozvodu. To musí být něco vážnějšího. Jinak majetek si můžete vyřešit dohodou a není třeba ho řešit předem. Je tam tříletá lhůta po rozvodu, kdyby k dohodě nedošlo. Dělení majetku soudně je hodně drahá položka, takže se to nemusí vyplatit.

hodnocení

3x
No tak se zeptejte manžela, jestli potřebujete právníka. Když vám to podepíše máte ušetřené a jste rozvedení natotata za jeden kolek :)
achjo
hodnocení

Díky, obávám se, že spíše bude dělat problémy. Ale pokusím se nejdříve cestou bez právníků
Ani na problémy advokáta nepotřebujete. Děti nejsou, tak je to jednoduché a i kdyby měl deset advokátů, nijak mu to nepomůže.

krestan
hodnocení

2x

To přece není důvod pro rozvod. Pokud tím nemyslíte to, že vás začal podvádět.

achjo
hodnocení

Myslím že své důvody znám a nepotřebuji je tady rozvádět do detailů...

Potřebujete. Jestli chcete dostat smysluplnou radu, tak musíte zveřejnit podrobně všechny své důvody a lépe i pohled manžela. Z dotazu není ani okrajově zřejmé, jaký máte důvod k rozvodu a zda vůbec existuje nějaký spor, který by měl řešit právník. I kdyby snad došlo k rozvodu, tak k tomu žádného právníka nepotřebujete. O svých pocitech byste se měla prvořadě poradit ve vztahové poradně.

Nepotřebuje. Ona se nikoho neptá na to, zda se má rozvádět...tím si je evidentně jistá na 100%.

hodnocení

0x

Sama sobě si zde reklamu na právní služby dělat nemůžu... :-D

Nicméně jestli se s manželem domluvíte na rozvodu a na rozdělení majetku, tak by to mohl zvládnout připravit snad jakýkoli advokát ve vašem okolí, ačkoli samozřejmě nutně nemusíte být právně zastoupena.

achjo
hodnocení

Díky, a když se tedy v této oblasti pohybujete mohu se zeptat jak se zhruba pohybují ceny za rozvod? Ať vím, na co se v případě nutnosti využití služeb právníka zhruba připravit

Hodně právě záleží na tom, zda se na rozvodu a na rozdělení společného majetku dohodnete nebo ne (od toho se odvíjí množství úkonů), zda budete mít advokáta z většího města (tam je to dražší) nebo z nějakého menšího města na Vyškovsku, případně kam bude muset advokát dojet k soudu apod. Ty ceny se můžou dost lišit, tak vás nechci nijak mystifikovat, ale když si vyberete nějakou advokátní kancelář a předem se zeptáte, tak vám jistě slušný advokát orientační cenu právních služeb sdělí dopředu.

liska5
hodnocení

0x

A co je pro něj prioritou? Pokud na Vás žárlí, tak asi pro něj jste důležitá. Ale asi je to neúnosné. První si promyslete a sepište rozdělení společně nabytého majetku. To musí být rozhodnuté před rozvodem. Pak podejte na podatelnu u soudu okolkovanou žádost a v ní odúvodnění, že život s ním Vás vyčerpává, neboť on se k Vám nějak /?/ chová a že spolu již dlouho nežijete jako manželé.. Pak čekejte, až Vám příjde předvolání. Právník není třeba, když tam nejsou nějaké majetkové složitosti. Je možné, že Vás rozvedou na 1. stání. To oddalování a komplikace bývají, když se řeší děti.

Nebo od něj jenom odejděte se svýma věcma jinam, rozvod může být mnohem později.

hodnocení

0x

Nikomu nic nezdělujte a nic mu neříkete je podejte zádost na rozvod. Nic se nezmění,měl jsem to tak doma s manželkou. Podal jsem žádost o rozvod a když přišly dva doporučený dopisy na naší adresu tak já už veděl co je v nich a ona ne. Tak mě pak při odjezdu k soudu v noci propichla kolo u auta,i tak jsem to stihnul včas.-)) Kdyby nebyla blbá tak propíchne dvě,to bych už nestihl,pač mám jen jednu rezervu...

paveldv
hodnocení

0x

samotny rozvod je v pohode pokud oba souhlasite a manželství je nefunkční výhodou je absence detí tak to bude jedno stání a je rozvedeno...právník může stát 5-7.5 tisíc

horší je to s delením majetku tam se dohodne jen málokdo...musí se to řešit v dalším kole podáním na soud...myslím že jen podání stojí asi 7.5 tisíce...dobrý právník za každé sezení - konzultaci 5-7-12 tisíc a víc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]