Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjistí doktor,jestli jsem si vyzvedl Erecept?

Od: bananek odpovědí: 22 změna:
Zdravím,rád by jsem znal odpověď.Dnes jsem byl u doktora,vystavil mi erecept.Byl jsem v šoku,kolik toho řekl.Cena je 1000kč za léky?!Jenom,když mám chřipku?Prosím móóóc.Děkuji za všechny odpovědi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

To jsou zase věci, jedenáct léků, homeopatika a antibiotika. Můžete je zde jmenovitě vypsat?

Body dostávate,hoci ste nedali žiadnú odpoveď. Otázka znela,či lekár zistí,že si pacient nevybral lieky na erecept? Nikto to tu neodpovedal ,ako je to u vás, ale každý rieši doktora alebo jeho chorobu.

etana*

Tak slavco neřešte mě, ale dejte odpověď tomu člověku.

ml1
hodnocení

2x

Jo zjistí (pokud to bude zjišťovat), ale Vy mu můžete říct, že nejste rotschield, abyste na nějakou prkotinu dával takových peněz (kdyžtak ať Vám přispěje, to se mu to předepisuje, když to neni z jeho peněz). Zejména pokud berete nemocenskou místo platu.

Spíš je otázkou, co s tím bude dělat, pokud to byl jen nějaký podpůrný prostředek, tak asi nic. Na chřipku snad stále lék neni, na to je teplej čaj a klid v posteli. Léky můžou být na nějaké další komplikace.

nov
hodnocení

1x

Přírodní pomocníci na chřipku

Bez černý je v lidovém léčitelství tradiční bylinou, o které se věří, že podporuje imunitní systém. Vedle toho má bezový čaj blahodárný vliv na stav dýchacích cest a podporuje vylučování škodlivin z našeho organismu.

Lípa srdčitá je neméně známá pro své zdraví prospěšné účinky na dýchací cesty. Kromě toho podporuje vykašlávání a vylučování vody z organismu.

Bazalka posvátná Tulsi je bylinka s antioxidačními účinky, která podporuje vykašlávání a zmírňuje stres, podporuje přirozenou obranyschopnost našeho těla. Speciální ajurvédská čajová směs s bazalkou posvátnou má pak prohřát celé tělo.

Šalvěj lékařská ve formě odvaru nebo naředěné tinktury se výborně hodí ke kloktání. Coby výluh pak pomáhá podpořit funkci imunitního systému. Pozor ale: Její účinky jsou silné, proto ji nepijeme samostatně ani ji nepodáváme dětem a těhotným ženám!

Dalšími bylinkami, které se hodí do čajových směsí pro úlevu od respiračních obtíží, jsou mateřídouška, tymián, podběl nebo divizna. Tyto bylinky patří také k silnějším, proto je vhodné jejich menší množství přidávat například k lípě nebo bezu.

nov

Dělal vám lékař test CRP?

bananek
hodnocení

Ne,neudělal.Ani nedělá.
nov

Pak nechápu ty ATB.

Tak v tomto případu asi IHNED změnit PL ! Na chřipku snad předepisuje ATN bez jakýchkoliv testů jen nevyučený lékař! U takového bych vůbec nehleděl zda se toto dozví či nikoliv. Na toto existuje jen jeden či dva dražší léky a bez předpisu. Rum a udělat rumunský čaj nebo pak univerzální Moravský všelék slivovice ať již syrová nebo do čaje a horké vypít a do pelechu a potiti a potit se

hodnocení

0x

Neviem ako v ČR,no na Slovensku to zistí hneď ako sa pozrie do karty v PC pacienta. Osobná skúsennosť.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Doplatek 1000 za léky na chřipku? To si trochu vymýšlíte že?
bananek
hodnocení

Předepsal mi 11 léků,z toho mi dal 5 homeopatik,které vychází 680kč a 4 klas.léků,z toho 3 antibiotika=50,50,40kč a sirup=180kč.

Praktického lékaře, který předepisuje placebo s tímhle doplatkem, bych určitě vyměnil. Tedy pokud k němu nechodíte s každou prkotinou a chce Vás tímto jen vykrvit.

Tak na ten předraženej cukr bych se mu fakt vykašlal. Ostatně já bych ale nechodil k lékaři, který by něco takového předepisoval.
A troje antibiotika? A na chřipku? Ta je snad virového původu. Buď je váš lékař úplný magor, nebo si z nás děláte srandu.
bananek
hodnocení

Já to taky nechápu!Předepisuje mi antibiotika.Jako nevím na co!?Máte pravdu.Je to magor.Už stejně od něho půjdu tento rok pryč.

hodnocení

0x

Všichni tady zatracují doktora, ale není to trochu jinak? Že máte "jenom chřipku" Vám řekl doktor, nebo si to myslíte Vy? Podle toho množství a typu léků to na chřipku zrovna nevypadá.

Tak ono už hovoří za vše ty tři druhy ATB, aniž by dle tazatele udělal jakýkoliv test!

etana*

všichni ne, já například tazateli nevěřím ani písmeno.

hodnocení

0x
S chřipkou k doktorovi? Ten můj bx řekl, dej si čaj s citronem a neotravuj :)

liska5
hodnocení

0x

A neměl si tazatel z těch léků vybrat jen jeden? Na jeden recept přece nelze napsat tolik položek. To by muselo být těch e-receptů 5. A nebo se to změnilo, dlouho jsem žádný recept neobdržela. Ta homeopatika není nikdo povinen kupovat. A ATB podle ceny budou asi malá balení po 10 ks tablet.

Tazatel píše o e-receptu. Je klidně možné, že na e-receptu jsou všechny položky najednou.
Tazatel píše o e-receptu. Je klidně možné, že na e-receptu jsou všechny položky najednou.
Lékárník otevře recept podle rodného čísla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]