Dobrý den , chci se zeptat chlap měl před 14 dny infarkt. 30 minut ho oživovali. Je doma a natéká nu noha prez noc to zmizí ráno se to objeví a do večera to je velké. Když se to zmáčkne udělá to důlek. Četla jsem všechno možný co by to mohlo být buď trombóza , ale ta by asi nezmizela ze žíly. Nebo voda která právě vznikla při potížích se srdcem a může byť problém z ledvinama protože to nestíhaji prokrvit. Nebo něco takového asi jsem to špatně zformulovala. Nebo to může být třetí věc a to je jakoby otok kvůli tomu že mu při oživování vrtali koleno, ale tohle je dole na noze nad kotníkem. Dneska jsem ho poslala k doktorce byl se objednat na uktrazvuk srdce a ať se na to zeptá a tam ho ppslali vedle a tam ho odpálkovali že je objednaný na 10.1.to vydrží pak se nato kouknou. Nemá s tím někdo zkušenost ať neplaším. Děkuji
Je hezký že ptáš tady a že sis vyhledala různé nemoci, ale my mu tady těžko pomůžeme.
Bere léky, které má (snad) předepsané?
Do vánoc je ještě týden, takže buď ještě dneska nebo v pondělí musí jít znovu na vyšetření k lékařům. Pokud by měl problémy nebo se jeho zdravotní stav zhoršil, tak buď na pohotovost nebo zavolat rychlou.
A tyto dotazy musíš konzultovat přímo s lékaři. Klidně si spolu sedněte v čekárně a projděte si co vám lékaři řeknou. Promyslete si to, a pokud něčemu nerozumíte, tak se zeptejte.
V ordinaci těch informací může být mnoho najednou, tak je lepší si někde sednout a porovnat si myšlenky.
Ten to viděl napsal mu právě doporučení k hospitalizaci flbotromboza tam má psaný ale nechtěl být hospitalizovaný tak se tam šel jen zeptat ukázal to mezi dveřma a sestra v nemocnici mu řekla že to počká do 10.1
etana*
A co čekal, když hospitalizaci odmítl? Že mu to sestra mezi dveřma vyléčí?
martina357
Ale sestra o hospitalizaci nevěděla takže jako normální pacient který tam ležel a ona to ví protože si ho pamatovala a ještě ve zprávě má napsaný že kdyby něco má přijít. Ho normálně měli ošetřit podle mě. A pak mu popřípadě nabídnout hospitalizaci kdyby byla třeba ne?
Tromboza má jiné příznaky. Ledviny asi taky ne, to by byly otoky symetrické. Osobně bych ho poslala na kardiologii a nejen k obvoďákovi, případně do příslušné nemocnice. Je možné, že se hůře prokrvuje končetina, protože má někde přiucpanou periferní cévu. Jinak by mne zajímalo to vrtání kolene, o tom se prosím rozepište.
Zatím ať sedává s nohama na podložce, studený obklad mu zpříjemní pocity.
martina357
No na kardio jde právě toho 10.1.Tam jim to říkal jak se dneska objednával a poslali ho vedle a tam hhove dveřích vyprovodili. A má pak přijít i s tou nohou toho 10.1. Já musím říct že když pak přijala záchranka tak jsem se tam moc nedívala ustoupili jsme aby měli prostor. Ale něco mu tam píchly buď léky nebo kanilu fakt nevím já se přiznám že jsem se jen modlila ať naskočí. Ale kamarád říkal že to viděl už podruhé takto do kolena něco dát.
okolik
Nerpzumím pojmu boule na noze? Absces, krevní sraženina, tromb?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.