Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí

Od: bilazebra odpovědí: 7 změna:
Zdravím, je možné abych automaticky hubla i z deprese? Trpím úzkostmi a stresem, rodiče to neví, protože by mě poslali do blázince a to nechci. Stravu tolik nevynechávám,a obvykle jim normálně 2-3x denně nic dietního, ale stále se mi za týden povedlo zhubnout 3 kg dolů. Měřím 167 cm a teď mám 55 kg i když normálně jim. Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je. I když třeba jíš stejně jako předtím (úplně stejně asi těžko), může Ti ubývat i svalová hmota.

hodnocení

2x

Ano, je to možné. Když jsem se před 25 lety rozváděl, podařilo se mi zhubnout za cca10 dní o 7 kg.

liska5
hodnocení

1x

Klídek, s tímhle Tě do žádné psychiatrické léčebny nepřijmou. Naopak by Ti prospělo probrat ty úzkosti a stresy s psycholožkou. Aspoň jednomu z rodičů to řekni. Stresy tělo vyčerpávají, proč se trápit a snižovat svou odolnost, když to jde napravit. Nejsi zdaleka sama. V každé třídě bývá několik takových.

hodnocení

1x

Zdravím.
Ano, je to možné. Někdo ze stresu hubne, jiný přibírá.
Zajdi k psychologovi nebo ještě raději k psychoterapeutovi.
Ten Ti vysvětlí příčiny úzkostí a stresu a naučí Tě, jak s nimi pracovat.

hodnocení

1x
Pěkný den,ano,při úzkosti nebo depresi je možné zhubnout. Do blázince Vas nikdo posílat proti Vaši vůli nemůže,pokud neohrožujete svým jednáním sebe nebo okolí,na druhou stranu hospitalizace v léčebně dává větší prostor pro nastavení nebo změnu medikace a otevřená oddělení nejsou žádný horor. Každopádně je možné řešit toto i ambulantně a byla by škoda to nechat vygradovat do něčeho horšího

hodnocení

0x

S tímhle tě do blázince nepošlou, maximálně dostaneš nějaké léky, ale nejspíš ani to ne.

ml1
hodnocení

0x

Tohle snad na blázinec (správně psychiatrickou nemocnici) neni. Tam mají na starosti daleko důležitější věci. To by se léčilo normálně ambulantně (pravidelnými návštěvami psychyatrie). Pokud by psychiatr usoudil, že je to opravdu deprese (což je nemoc narozdíl od stresu, který je normální reakcí), předepsal by na to nějaké léky nebo možná jinou terapii. No nevim, jestli je lepší chodit pravidelně ke cvokařovi nebo být v blázinci, přecejenom nejsme amerika, takže u nás k podobným doktorům chodí jen blázni.

55 kilo to ještě nezní jako nějaká extra podváha. Rozdíly do 5 kilo bych při vážení vůbec nehrotil, jde ale o ten trend, pokud to je každý týden něco (ne jako že mám teď o 2 deka víc, jindy o 5 deko míň), tak to už je něco jiného.

Já třeba jsem dost zhubnul na vysoké škole, kromě stresu (ne že bych si z toho nějak moc dělal) taky bylo problém se pořádně najíst. A pak když už byla příležitost, neměl jsem ani moc hlad. Dostal jsem se někam k 50 kilům (přesně nevím) a to už bylo znát, že je to málo. Ale je fakt, že ze začátku jsem ten úbytek váhy vítal, přecejenom jsem slýchal, že mám moc (měl jsem tehdy tak akorát, možná o nějaké kilo víc, ale nic vážného to určitě nebyo). Je fakt, že potom jsem se dostal zpátky, ze začátku to šlo pomalu (tak do 70 kil), ale pak ani nevím jak, jsem se dostal docela rychle do kategorie "docent" (tedy pár kilo chybí do centu) a jsem spokojený. Tuhle váhu si držim víceméně bez ohledu na to jak moc nebo málo jím a opravdu se už k nějakému hubnutí nenechám vyhecovat (byť tehdy to přišlo víceméně samo), vím, že si moje tělo samo řekne, kdy a kolik chce jíst a kolik si z toho uschová na horší časy.

Podle mě je teda normální jíst 5x denně a nejen podle mě, píšou to v každé učebnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]