Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, zajímá mě názor vás ostatních o soužití na "psí knížku". Partneři bez dětí a v podnájmu, společně hradí náklady na bydlení a stravu, se zbytkem si každý nakládá po svém. On neušetří, protože vydělává méně. Ona má, tak je u moře bez něj. Mohli přece jet společně na méně nákladnou dovolenou, ale ona řekla ne. Takže on sedí, bohužel, doma. Takhle si společnou budoucnost nepředstavoval - rozdělovat tvoje-moje.
Příjde vám to normální?
Tady jde hlavně o to, že takhle některé páry žijí normálně, ale proto, protože to OBA chtějí. Třeba žena chce k moři, muž je radši doma a tak se dohodnou, že to každý udělá po svém a jsou oba spokojení.
Ale pokud ONA nevezme JEHO k moři, ačkoli by chtěl, jen na to nemá, tak to není láska, ale život dvou cizích lidí na jednom podnájmu. Nebo kamarádů. Už vůbec když ON řekne BOHUŽEL doma, nebo že si takhle společnou domácnost nepředstavoval. Myslím si, že by se ON měl poohlédnout po jiné PARTNERCE.
Chápu, že lidé žijící na psí knížku hradí také společně společné výdaje. Ale zrovna dovolená je pro věc, že i kdybych vydělávala víc, tak bych chlapovi pomohla a asi bych očekávala to samé. Takové to já mám na moře, jedu na Bahamy, ty máš na Třeboň, jeď to Třeboně, to ne. Také žijeme na psí knížku, něco platí přítel, něco já, jednou platí on, podruhé já, já jdu nakoupit a uvařím, naopak se nestarám o naftu do auta. Takže dělění o výdaje třeba ano, ale jak se říká, "ocaď pocaď"...
A co si takhle třeba hledat lépe placenou práci, než si stěžovat, že nic neušetřím a že mě partnerka nechce dotovat?
Co se týče vaší společné dovolené, nevím jak na tom jste, jak jste spolu dlouho. Nicméně je to o komunikaci. Jestlis jí to podal stylem jako to popisuješ tady, tak se ani nedivím, že jela bez tebe.
A to co tu psal někdo s tou mateřskou je ubohé. To je něco úplně jiného. Pokud spolu mají dva lidé dítě, mají se podílet oba. Ne aby žena, která kvůli společnému dítěti musí být nějakou dobu doma, byla brána jako vyžírka a partner využíval toho, že je na tom finančně hůř, protože za to nesou odpovědnost oba. Takže tohle srovnávání je trošku mimo mísu.
V tomto případě je to její volba, její vydělané peníze a ona má plné právo s nimi nakládat jak uzná za vhodné. Jak říkám, nevím nic o kvalitě vašeho vztahu, komunikaci, atd. Takže těžko soudit. Jen se mi nelíbí, že se tu tak trošku stylizuješ do role chudáčka, co mu maminka v obchodě nekoupila čokoládku...
Pro toireasa: V dotazu není zájmeno JÁ, ale oni, on, ona, takže je víc jak zřejmé, že to není moje zkušenost.
Nemusíte souhlasit s názory jiných, ale i nesouhlas se dá napsat slušnou formou. Ale to byste musela
přemýšlet, jinak byste se nemohla navážet do člověka kvůli formulaci jeho dotazu, tykat mu a být invenktivní!
Nota bene, když nejsem ON.
-
Ostatní rádci to pochopili, za což jim tímto děkuji.
Normální mi to nepřijde. To je jedno, zda žijete na psí knížku, nebo v manželství, jen na to nemáte papír. Jinak, bydlíte spolu, žijete spolu, spíte spolu, hospodaříte spolu, to nechápu. Jedině, že byste se tak domluvili, ale takové soužití není pro každého, teda pro mně ne. PT /stařenka/
No mě by teda určitě vadilo. S přítelem spolu jsme pět let, z toho 4 roky spolu žijeme v domečku na vesnici, který mu přenechala máma. Ačkoliv je v jeho vlastnictví opravili jsme ho společně, zařídili, a je to NÁŠ dům, ale nikdy by mě ani nenapadlo dělit peníze na moje a tvoje, nebo že sedačku jsem koupila já a kuchyň jsi platil ty..No to je hnus... Jelikož dálkově studuji dám celkem dost peněž do školy, ale i-tak máme s přítelem společný účet na který nám chodí NAŠE peníze, a nekoukáme na to kdo má o tolik a tolik tisíc víc, a kdo kolik utratí, přítel se taky rozhodne koupit si třeba hru za 2000, no a co? já si zase nakoupim oblečení, nebo cokoliv jiného a příteli to nevadí.. je to o toleranci. Někdy si prostě řekneme ted nic nebudeme utrácet, budeme šetřit at můžeme jet na dovolenou, no tak se prostě OBA omezíme a je nám spolu stále dobře... S člověkem který by neustále dělil něco na moje a tvoje bych určitě nežila.
Jen aby ses jednou nedivila, az te vykopne s holym zadkem. Predpokladam, ze si alepson schovavas ucty od veci, ktere jsi platila ty a na fakturach je tvoje jmeno. Ja bych treba na jediny spolecny ucet nikdy nepristoupila, ani v partnerstvi, ani v manzelstvi. Leda na takovy, na ktery oba posilaji stejnou castku z platu a z ktereho se pak financuje zivobyti, pricemz ma kazdy jeste svuj ucet. Je to totiz nebezpecne, protoze druhemu do hlavy nevidis, at ho znas kolik let chces. Muze mit problemy ve firme, nebo treba psychickou poruchu a jednoho rana se muzes probudit bez pritele, zato s vybranym uctem.
Tohle určitě normální není. Jak dlouho už máte takový vztah...vztah na psí knížku je o něčem jiném...podle mě je to o tom, že nemáte jen papír, že jste manželé,ale jinak by to mělo být všechno stejné...společné bydlení, společné finance,společná dovolená...a pokud ne,tak to není vztah...Toť můj názor,já bych takhle žít nemohla, to můžu být rovnou sama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.