Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: luveja® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den
Jsem zaměstnán,kde zaměstnavatel za mně odvádí daně, zdravotní a sociální pojištění.Zároveň vlastním i živnostenský list,z kterého jsem doposud odváděl daně z vedlejší činnosti.Tento rok jsem však neměl žádné příjmy, činnost jsem nevykonával.Musím i přesto podávat daňové přiznání nebo stačí jen z hlavní činnosti, což je ze zaměstnání.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x

Pokud jste nenahlásil přerušení živnosti, tak byste přiznání i přehledy pro pojišťovny měl podat, ale některým FU stačí poslat ofiko informaci o tom, že jste v tom a tom roce neměl žádné zdanitelné příjmy mimo závislé činnosti. Mrtvého brouka nedělejte.

hodnocení

Dobrý den
Dekuji za návod, vyzkouším.

hodnocení

0x
Daňové přiznání si necháš udělat od zaměstnavatele. (Do 6000 korun příjmu z živnosti nemusíš zvlášt podávat), ale přehled na OSSZ a ZP musíš podat, byť s 0 hodnotama... Dá se stáhnout z netu takový zjednodušený tiskopis pro obě zařízení. Ale ještě je hromada času na vyřízení. Ještě tam zřejmě nebudou.

hodnocení

0x

§38g odst.2 zkráceně: Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti a nemá jiné příjmy vyšší než 6 000 Kč. Doporučuju přečíst celé v originále. Zaměstnavatel podává roční vyúčtování, ne daňové přiznání. Přestože nemáze žádný příjem, musíte podat přehledy pojišťovnám. Nemusíte nikam chodit, stačí vyplnit interaktivní formuláře a poslat datovkou nebo potvrdit identitou.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Podstatné je,že nebudu muset vyplňovat únavný číselný formulář pro FU.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]