Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdraví a očista těla

Od: ondrah odpovědí: 2 změna:
Dobrý den je pro seniora 73 let který má sníženou funkci štítné žlázy,cukrovku a lehce slabší srdce (kdysi operace a čištění cév) vhodný ostropestřec mariánský v této formě? Nejlepší by bylo samozřejmě užívat ho pouze a jen ráno po snídani a lécích, neznám chuť ale buď na malinkou! čajovou lžičku nebo stejné odměření a do teplého ne vroucího čaje. Případně pokud vy sami něco užíváte nebo kupujete něco svým rodičům na játra a ledviny můžete se o tom zmínit. Ostropestřec mariánský snižuje cukr v krvi a proto je velmi důležité začít s troškou ( čajová lžička v případě žádných obtíží max! polévková lžíce) a prý údajně u těchto lidí může působit komplikace.
fichema.cz/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vím určitě, že se snažíte blízkému člověku ulevit. Jenže se může stát, že mu doporučíte něco, co nesouzní s léčbou. Než cokoliv sním, tedy potravinový doplněk, ptám se lékaře. Musím vám říci, že velice často, spíše všechno, zamítne, na to že mám lék a jmenuje ho. A vyjádří obavu, že to nedopadne dobře. *alene* A když jsem jsem slyšela paní primářku, že třeba heřmánek má 10 alergenů pro někoho, kdo se s něčím léčí. A bylo mi jasné, co jsem si, přesně jsem si vzpomněla, co a kdy to bylo, bylo mi jasné, proč jsem zkončila na lůžku ve špitle.

liska5
hodnocení

0x

Ostropestřec působí hlavně na játra. Do čaje ne, má to lehce nahořklou pachuť. Proto je to lepší spolknout a zajíst. Ani při soustavném braní doporučovaných 2 lžiček denně nečekejte nějaké výrazné změny ve zdravotním stavu. To by musel hodně změnit životní styl a stravu, což zase rychle nejde, přeci jen už má za svá léta a nějak "zapěstovaný" střevní mikrobiom. Určitě by mu prospěl hořčík, diastabil / z kvasnic/, česnekové kapky /nejsou cítit/a jsou dobré na cévy ,nebo koupit koenzym Q10 a na ledviny E vit - nalačno. Bývá to v jedné formuli. Já bych se ptala v lékárně, protože těch potravinových doplňků na různá oslabení je hodně a bude třeba je kombinovat s tím, co užívá za léky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]