Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil jsem použitý díl z kradeného auta, co teď?

Od: autodil odpovědí: 3 změna:

Zdravím, je to asi 2 měsíce zpět co jsem na svém autě řešil záležitost, která nakonec byla řešena výměnou řídící jednotky. Jednotku jsem si sháněl sám, použitou na internetu. Jelikož se jedná o díl, který je nutný online načíst originální Škoda diagnostikou, tak se tento díl a jeho sériové číslo dostal do databáze Škodovky. Včera mi volal servis ve kterém mi jednotku konfigurovali, že se jim ozvala kriminálka s tím, že mi do auta namontovali díl který pochází z trestné činnosti. Auto bylo ukradeno v Rakousku, poté rozebráno na díly a jeden z nich se právě dostal ke mě do ČR. Dnes mi volala policie abych jim dal kontakt na prodávajícího a všechny detaily o tom jak jsem díl získal, každopádně ani ten prodávající nemusí být ten kdo má s tou krádeží něco společného. Budou po mě požadovat abych jim tu jednotku vydal i přesto, že jsem ji kupoval v dobré víře? A k čemu by jim ten díl byl? Chtějí ho jen z principu aby se nepoužívala kradená věc? Sami řekli, že to je zatím jediná věc která se z toho auta našla. Přijde mi nelogické aby původní majitel z celého auta dostal jen jednotku o velikosti mobilu a hodnotě (použitého dílu) zhruba 1500Kč. Pro mě to přináší komplikace. Pokud ten díl vymontuji abych jim ho předal, auto se okamžitě stane nepojízdným, budu muset znovu shánět tento díl a čekat na termín v servisu. Policie mě v následujících dnech bude ještě kontaktovat s dalším postupem, kontakt na prodávajícího už ode mě mají (pokud nebyl falešný). Jde mi jen o to, abych věděl na co mám nárok a trochu se na to připravit. Je nějaká naděje že díl nakonec zůstane v mém autě nebo aspoň dostanu peníze zpět? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kradený díl Vám určitě zabaví (vrátí se buď majiteli nebo pojišťovně). U prodejce můžete vymáhat zaplacenou částku. Buď ji vrátí nebo ji můžete vymáhat v občanskoprávním sporu. Pokud se ale jednalo a nějakou menší částku, tak bych se s tím s největší pravděpodobností rozloučil.

jm
hodnocení

2x
Přesně tak jak píšete. Kradená věc se vrátí původnímu majiteli a vy si půjdete koupit nový kus ... Nebo na vrakoviště, kde budete zase jen losovat... I když s vyšší pravděpodobností, že vůz skutečně mají oficiální cestou.

paveldvorak
hodnocení

2x

já myslím že pokud škodu uhradila rakouská pojištovna, ta žádný díl nebude chtít...samozrejme neleze vyloučit že police bude chtít věc vydat jako dukaz v trestnim řízení pak vyzve rakouskou stranu -vlastníka tedy pojištovnu aby si vec prevzala ta nezareaguje...pak vam to mozna vrati pokud to nepropadne statu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]