Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robí mi problém hovoriť s ľuďmi

Od: zuzzana odpovědí: 3 změna:
Dobrý deň, posledné mesiace som si všimla, že mám hrozný problém s rozprávaním, hlavne pred ľuďmi, čo znam. Nemyslím to tak, ako prednášať im prezentáciu alebo sa pred nich postaviť a hovoriť (to mi robilo veľký problém vždy, ale teraz je to ešte horšie) ale hlavne mi vadí, že sa neustále preriekavam, keď sa s nimi bavím. Je mi to vždy trápne, ale aj keď sa snažím, buď sa zakoktám alebo poviem. Väčšinou preto spis mlčím a hovorím, len keď musím. Len sa mi toto nikdy nedialo a teraz posledných pol roka strašne. Čo a tým mam robiť?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

1x

to bude zablokovaná jedna čakra, která spuvisí s komunikací...ta se dá uvolnit

z vědeckého hlediska, písemný nebo ústní projev je vnější fomou myšlení...takže dát do pořádku své myšlenky

kmet
hodnocení

0x

Co robit? Za mě trénovat. Dnes je moderní mít sociální fobii. Některi odborníci to připisují nedostatku reálné komunikace a používání moderních technologií, ktere dělaji přesně to, co my chceme. Niak na nás nereagují a když se nám obsah nelíbí, můžeme ho neprodleně změnit. Jsou to podvědome reakce a podvědomí se krmí tím, co denně děláme.

dedalebeda*
hodnocení

0x

Nejprve je potřeba najít příčinu než se bude hledat řešení. Co se změnilo? Vy nebo okolní prostředí? Lidé mají zaražené vyjadřování například, když se v jejich kolektivu objeví extrovertní křikloun, který všechny hned uzemní. Někteří lidé pak rezignují a nechtějí už mluvit. Ale nemusí to být ani tak okaté, mohla se změnit atmosféra v kolektivu, která již není konduktivní pro vaše názory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]