Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělávají fotografové?

Od: chelsi* odpovědí: 9 změna:

Jen mě napadlo, že kdybych si zvolila své budoucí povolání fotografovat, tak jak bych si tím vydělávala? Ještě pochopim, když se fotí modelky a tak. Ale když budu fotografka a budu fotit floru a faunu a takle, tak kam s těma fotkama a kdo mi zaplatí, nevim jak to podat, aby to bylo líp pochopitelný.*nevi*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No budeš se pokoušet svoje fotky prodat. Ono je to v této sféře tak, že pro sebe si budě fotit, co se líbí tobě, a pro peníze budeš fotit třeba zátiší s plísňovým sýrem a sklenicí mléka, protože to bude požadovat reklamní agentura. Pro peníze prostě budeš fotit to, o co bude mít zájem ten, kdo ti za fotky zaplatí. A někdy budeš mít kliku a prodáš třeba do novin úžasnou fotku blesku nebo právě chycené ryby, protože se jim to hodí k článku...

To je můj laický názor.

chelsi*
hodnocení

Ahá, děkuju. To je fakt. Mě napadly akorát ty noviny, že bych mohla fotit třeba do nějakýho přírodovědnýho... Ale to bych nejprve musela mít nějakej fajne foťák. ;)

elzyx*
hodnocení

1x

nebudu vám radit "jak na to", jen uvedu jak se to "povedlo"jednomu mému známému (povedlo je uvozovkách proto, že se tím neživí, ale přivydělává si tím na cesty po světě a fotografické vybavení).

Ten známý je povoláním zoolog (pracuje v zooparku), má rád (asi)všechna zvířata, nicméně oblíbil si hmyz. Ten začal studovat (dost intenzivně) a při svých poznávacích toulkách přírodou je i fotil. Samozřejmě, že při studiu narazil na lidi, kterým se jeho práce líbila, takže s ním začali spolupracovat. Nyní jeho fotky najdete v mnoha českých i zahraničních vědeckých publikací. Pořádá přednášky o hmyzu i focení (hlavně makro). Víc o něm na macrophotography.cz/...

Cest je spousta. Můžete např. dělat reportážní fotografku pro nějaké noviny, můžete dělat umělecké fotografie(otázka jestli je někdo koupí - jak se o vás dozví), můžete fotit lidi na "pasové fotografie", můžete fotit svatby, narozeninové oslavy ... atd.

PS: není to o přístroji, je to o tom jak vidíte svět ;)

chelsi*
hodnocení

Dobré, jen, na přístroji přece jen záleží, jak píšete o svém známém, určitě makro fotky nemohl fotit obyč foťáčkem. Je fakt, že s tím naším to jde, ale přece jen bych si to představovala trochu líp. Nechtělabych dělat něcojednotvárného jako fotky na pas a tak, to je pořád to samé. Je fajn fotit přírodu, to je krásný*frajer* žádný otravní lidé :) To by mě bavilo, jop. Děkuju za tip ;)

marenka*

Chelsi, ono je úplně fuk, jestli chceš být fotograf, malíř, spisovatel nebo třeba zedník. V dnešní době se klade možná víc než jindy důraz na kvalitu. Vyučený fotograf, který nemá ideu, nemá chuť jít výš a výš a nepracuje i po škole na svém zdokonalení, to je právě ten, který fotí jen pasové fotografie. Musíš být nejlepší. Neříkám jedna nejlepší, ale mezi těmi nejlepšími. U nás ve městě máme hodně fotografů, ale jednoho si lidé žádají i na ten pas. Nebo na svatby. Co on dokáže udělat z normální fotografie dvou lidí, je zázrak. *frajer*

A je docela možné, že začínal s obyčejným foťáčkem, s černobílou fotografíí. Na ten super foťák si musel vydělat právě tou dobrou prací. *palec*

chelsi*
hodnocení

Ju, popřemýšlím o tom. Dnes jsem se pokoušela něco fotit, ale úplně se mi to zhnusilo, bo mě poštípali hned komáři. A já o tom jen tak mluvím, ale nikdy se to nestane ,abych byla profík*frajer*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Například na internetu existují galerie, burzy a fotoalba s náhledy a vloženým copyrightem, kam takovýto fotografové vkládají svá díla s cenou a tam často šmejdí grafici z reklamních agentur, kteří toto kupují. Také se pak podle kvality - rozuměj nápadu, invence atd. dají domluvit kšefty na zakázku.

hop®
hodnocení

0x

Chelsii, Ty jsi kouzelná! Nejdřív říkáš, jak toužíš fotit přírodu protože tam nejsou otravní lidé a pak si stěžuješ na komáry! *ROFL*

chelsi*
hodnocení

Dobrá nu*smich*, ale tak u naší bábi to nejde považovat za přírodu, to je jen ochutnávka přírody :D A komáři byli dnes nějací hladoví, tak si musim postěžovat, tak mi to nekaž hopeee*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]