Nejste přihlášen/a.
Dráždivý tračník, to je takový syndrom dnešní doby. Proděláte plno vyšetření a nic vám nenajdou, jenže vy máte dál průjmy, křeče, nadýmání, zácpu a hned průjem.. V takovém případě za tím stojí většinou psychika, je to v hlavě. A jak se stresujete, trápíte starostmi, tak celou trávicí trubici to svírá, zhoršuje se její prokrvení, zrychluje a zároveň brzdí se peristaltika,. I to nechutenství může patřit k psychosomatice dráždivého tračníku. Po čase se tyto problémy často promění v nějakou trvalou poruchu, zánět, vředy i horší nemoci...
A tý blbosti s tou psychikou v hlavě vážně věříš?
Nestresuju se, starosti se snažím si nepřipouštět a najednou to přišlo a 13 let mám průjem, bez endiaronu nemůžu z baráku, tak si zkus vymyslet něco lepšího.
Já odpovídám elis. Nebo se ptáte dva?... A nerozčilujte se, dal jste o sobě příliš málo informací!
Píšu, když vyšetření nic neukážou, tak se zvažuje psychosomatika. Ta mívá velký vliv! Zřejmě tedy nejste pořádně vyšetřen. Od dětství to má moje známá - chronický průjem a je to mlékem, na kterém je závislá. Je možné, že u Vás to má na svědomí taky nějaká potravina /cukr?/ nebo prodělaná infekce, že se zhoršil stav střevní sliznice. Jsou také lidé, co mají střevní stěnu dědičně zřasenou. To by ale odhalila kolonoskopie. Dělali Vám ji? Někdy je problém výše - žaludek, žlučník, slinivka a promítne se to do potíží se střevem. Dříve to byl zdroj pitné vody.
Endiaron je na infekční průjmy. ten Váš infekční být nemusí. A brát Endiaron měsíce, nebo snad roky, je chyba, která stav může paradoxně zhoršit.To jste měl/-a říct lékaři, co Vám to předepsal, že to nezabírá. Tady je spíš porucha propustnosti střeva. Prodávají se různé jílové preparáty, Smecta ap. Určitě živočišné uhlí. Ale pokaždé, i při zácpě, probiotika a úprava stravování...
Nerozčiluju se, za ty léta jsem absolvoval všechny možný vyšetření, i na lepek, i na potravinový alergie, i s výživovýma poradcema, zkusili se všechny možný probiotika, občas to teď při výpadku endiaronu zastavuju smectou, ta zastavuje celkem rychle, pak zase loperon a i další léky, ale zbavit se toho nemůžu.
Propustnost střeva to taky nebude, mým střevem to spíš projde moc rychle a tím se asi nedostatečně vstřebávají tekutiny.
A nemám rád, když někdo radí o nečem, co sám nezažil, nedokáže si představit, jaká je to zátěž.
Sám příznaky a léčbu popíšete trochu až teď na konci a divíte se, jací jsme blbci, že nevíme...Odpovědi by byly jiné, kdyby bylo předem jasné, co jste absolvoval za léčbu, jestli jste sportující slečna nebo obézní děda diabetik. Pořád nevím, zda odpovídám té dívce elis na nechutenství. Tak jak to je?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.