Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí před svátky během nich na ÚP

Od: jiroutkova62 odpovědí: 8 změna:

Pracovala jsem mnoho let jako prodavačka sklárských figurek.Nyní jsme byli propuštěni, že naše firma z důvodu vysokých nákladů a drahých energií zvláště plynu, který ve sklárském průmyslu je důležitý se dostala do konkurzního řízení a máme dostat nějaké odstupné.Zaevidovala jsem se před týdnem poprvé na úřad práce a nyní jsem obdržela od paní zprostředkovatelky doporučenku, kterou jsem byla se zaměstnavatelem projednat.Jelikož se blíží vánoční svátky, tak mne bylo řečeno a napsáno, že jsem ve výběrovém řízení, které firma už letos nestihne projednat a odkládá to na začátek nového roku. Jsem ale objednána na další schůzku 21.prosince ještě před tím.Zajímalo by mne, když jedna doporučenka je oteřená v jednání, jestli se počká na její ukončení-výsledek, nebo mne těsně před vánocemi může dát další novou doporučenku a objedná mne mezi svátkami před silvestrem 26-30.12.nebo až začátkem nového roku, jestli máte někdo zkušenosti jak to tam chodí na ÚP v tomto čase?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantiseek
hodnocení

2x

Zdravím Vás, já mám 7měsíční zkušenost s ÚP, ovšem ne přes Vánoce. Byli vždy vstřícní, nelze nic vytknout. Byla to moje povinnost číslo jedna, čili ať by mne objednali kdykoliv, automaticky jsem ctil povinnost tam přijít. Hodně štěstí a pěkné svátky...

termostat
hodnocení

0x

Sdělíte jen, že vám bylo oznámeno, že se jednání odložilo na datum v novém roce. To je vše. Žádný stres

paveldvorak
hodnocení

0x

pevné zdraví a až to dobře dopadne:)

hodnocení

0x

To je nějaká podezdřelá akrivita dané pracovnice ÚP :)

Jsou např. ÚP, kde uchazeč nedostane jedinou doporučenku, jak je rok dlouhej.

Je neobvyklé, aby uchazeč současně vyřizoval dvě doporučenky. Dřív to bývalo tak, že s doporučenkou je nutné jít do dané firmy do dvou pracovních dnů. Jak je to v současnosti, to nevím.

siley*
Proč by to bylo neobvyklé? Já jsem se šel zaregistrovat na úřad a ihned jsem dostal 3 doporučení kde se mám zkusit hlásit. Nebylo to teda nic oficiálního, prostě mi řekla že tam nabírají i mě vhodné pozice a ať se tam poptám. K regulérní schůzce na úřadu pak už ani nedošlo.

Je rozdíl mezi doporučením a mezi doporučenkou !

Má li uchzeč o zaměstnání přidělenu doporučenku, tak do dané firmy musí jít a případně tam zdůvodnit, proč by nemohl podepsat pracovní smlouvu (pokud by vyhovoval požadavkům firmy), prostě proč tam případně nemůže pracovat. Má li uchazeč "jen" doporučení, tak ten papír klidně může případně hodit do kontajneru hned za rohem, protože to je jen informativní papír.

Není to podezřelá aktivita-spíše je podezřelé, že jak je rok dlouhý nedá ani jednu doručenku! Jinak bývá běžné že na období mezi "seancí" u zprostředkovatelky jsou dvě, tři doporučenky! Čest výjímkám.

hodnocení

0x

Pí. Jiroutková,21.12 na schůzce u zporstředkovatelky doložíte , že jste jste v jednání a po nopvém roce budete-zaměstnána, nebo ne. Pokud je daná úřednice rozumná (nevím ale myslím že přes svátky Vás nikam už honit nebude) takže nedá nic a schůzku naplánuje v lednu. Ale kdo ví, to je můj názor a navíc zkušenost s jednou zprostředkovatelkou u nás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]