Nejste přihlášen/a.
Pracovala jsem mnoho let jako prodavačka sklárských figurek.Nyní jsme byli propuštěni, že naše firma z důvodu vysokých nákladů a drahých energií zvláště plynu, který ve sklárském průmyslu je důležitý se dostala do konkurzního řízení a máme dostat nějaké odstupné.Zaevidovala jsem se před týdnem poprvé na úřad práce a nyní jsem obdržela od paní zprostředkovatelky doporučenku, kterou jsem byla se zaměstnavatelem projednat.Jelikož se blíží vánoční svátky, tak mne bylo řečeno a napsáno, že jsem ve výběrovém řízení, které firma už letos nestihne projednat a odkládá to na začátek nového roku. Jsem ale objednána na další schůzku 21.prosince ještě před tím.Zajímalo by mne, když jedna doporučenka je oteřená v jednání, jestli se počká na její ukončení-výsledek, nebo mne těsně před vánocemi může dát další novou doporučenku a objedná mne mezi svátkami před silvestrem 26-30.12.nebo až začátkem nového roku, jestli máte někdo zkušenosti jak to tam chodí na ÚP v tomto čase?
To je nějaká podezdřelá akrivita dané pracovnice ÚP
Jsou např. ÚP, kde uchazeč nedostane jedinou doporučenku, jak je rok dlouhej.
Je neobvyklé, aby uchazeč současně vyřizoval dvě doporučenky. Dřív to bývalo tak, že s doporučenkou je nutné jít do dané firmy do dvou pracovních dnů. Jak je to v současnosti, to nevím.
Je rozdíl mezi doporučením a mezi doporučenkou !
Má li uchzeč o zaměstnání přidělenu doporučenku, tak do dané firmy musí jít a případně tam zdůvodnit, proč by nemohl podepsat pracovní smlouvu (pokud by vyhovoval požadavkům firmy), prostě proč tam případně nemůže pracovat. Má li uchazeč "jen" doporučení, tak ten papír klidně může případně hodit do kontajneru hned za rohem, protože to je jen informativní papír.
Pí. Jiroutková,21.12 na schůzce u zporstředkovatelky doložíte , že jste jste v jednání a po nopvém roce budete-zaměstnána, nebo ne. Pokud je daná úřednice rozumná (nevím ale myslím že přes svátky Vás nikam už honit nebude) takže nedá nic a schůzku naplánuje v lednu. Ale kdo ví, to je můj názor a navíc zkušenost s jednou zprostředkovatelkou u nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.