Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdaneni DPP

Od: paboz® odpovědí: 4 změna:

Zdravim mistn radce.

Myslim si ze dane problematice po samostudiu ramcove rozumim:).Jedna se pouze o prijem do 10 000.

Tedkom zda jsem to pochopil dobre.

1,kdyz u zamestnavatele podepisu prohlaseni k dani. Tak mi srazi 1500 a obratem mi ji pripise jako slevu?

Podepsani prohlaseni k dani muzu met jenom u jednoho zam.Kdybych behem roku nastoupil k jinemu .Ten mi srazi dan 1500. Dostanu se kni pres rocni vyuctovani ktere bych musel podat sam? A nebo uz to jsou stracene penize.

Zhanim info na rok 2023.Uvazuji ze bych nekde nastoupil.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1. V zásadě máte pravdu, ve výplatní pásce bude něco jako: zálohová daň 1500, sleva na dani 2570, daň po slevě 0.

2. Prohlášení může být podepsáno současně v témže měsíci pouze u jednoho zaměstnavatele. Kdybyste měl souběžné dohody, podepsáno můžete mít jen u jednoho. Kdyby dohody navazovaly, můžete od dalšího měsíce podepsat u nového zaměstnavatele, protože u původního sleva skončí s ukončením dohody.

3. Po skončení roku si podáte daňové přiznání, k němuž doložíte tiskopisy Potvrzení o zdanitelných příjmech (poskytnou na požádání všichni zaměstnavatelé, které jste v kalendářním roce měl). Zaplacené daně by se Vám měly vrátit, i když možná ne všechny, podle toho, kolik daně zaplatíte.

V roce 2023 by sleva měla být stejná jako letos.

hodnocení

p.inzinirko tak o praci v jednom mesici u dvou neuvazuji.Pokud dalsi mesic muzu podepsat u druheho tak to by bylo v pohode.Akorat kdyz budu met u vsech zamest.v danych mesicich podepsane prohlaseni ,oni a mne odvedou dan.po sleve mi ji vlastne vrati tak porad na ucet prijde max 10000. To je pro mne nejdulezitejsi nesmim prekrocit.

Tak proc budu podavat danove priznani? A nebo to se musi?I kdyz budu met dane radne zaplacene.

Tak jestli budete mít jen dohody za sebou, a žádné jiné příjmy (pronájem apod.), přiznání podávat nemusíte.

etana*
hodnocení

2x

Za těchto podmínek nebudete odvádět žádnou daň a není důvod dělat pak daňové přiznání. Ale jen za těchto konkrétních podmínek (ne současné příjmy, žádné jiné zdanitelné příjmy). Má to smysl jedině v případě, že byste někde dosáhl vyšších a daň by byla odvedena na Fu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]