Nejste přihlášen/a.
Zdravim mistn radce.
Myslim si ze dane problematice po samostudiu ramcove rozumim.Jedna se pouze o prijem do 10 000.
Tedkom zda jsem to pochopil dobre.
1,kdyz u zamestnavatele podepisu prohlaseni k dani. Tak mi srazi 1500 a obratem mi ji pripise jako slevu?
Podepsani prohlaseni k dani muzu met jenom u jednoho zam.Kdybych behem roku nastoupil k jinemu .Ten mi srazi dan 1500. Dostanu se kni pres rocni vyuctovani ktere bych musel podat sam? A nebo uz to jsou stracene penize.
Zhanim info na rok 2023.Uvazuji ze bych nekde nastoupil.
1. V zásadě máte pravdu, ve výplatní pásce bude něco jako: zálohová daň 1500, sleva na dani 2570, daň po slevě 0.
2. Prohlášení může být podepsáno současně v témže měsíci pouze u jednoho zaměstnavatele. Kdybyste měl souběžné dohody, podepsáno můžete mít jen u jednoho. Kdyby dohody navazovaly, můžete od dalšího měsíce podepsat u nového zaměstnavatele, protože u původního sleva skončí s ukončením dohody.
3. Po skončení roku si podáte daňové přiznání, k němuž doložíte tiskopisy Potvrzení o zdanitelných příjmech (poskytnou na požádání všichni zaměstnavatelé, které jste v kalendářním roce měl). Zaplacené daně by se Vám měly vrátit, i když možná ne všechny, podle toho, kolik daně zaplatíte.
V roce 2023 by sleva měla být stejná jako letos.
p.inzinirko tak o praci v jednom mesici u dvou neuvazuji.Pokud dalsi mesic muzu podepsat u druheho tak to by bylo v pohode.Akorat kdyz budu met u vsech zamest.v danych mesicich podepsane prohlaseni ,oni a mne odvedou dan.po sleve mi ji vlastne vrati tak porad na ucet prijde max 10000. To je pro mne nejdulezitejsi nesmim prekrocit.
Tak proc budu podavat danove priznani? A nebo to se musi?I kdyz budu met dane radne zaplacene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.