Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyléčit rychle chřipku?

Od: bananek odpovědí: 8 změna:
Zdravím,mohu se zeptat?Mám nemoc-chřipku,která se s mnou vleče už od středy 07.12.A pořád útočí.Pomůžete mi?Piju každý den čaje,jím kiwi a banány,spím každý odpoledne,mám klid a pořád nic.Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rychle to nejspíš nepůjde. Ale mohu napsat, jak s chřipkou bojuju já:

Především opravdu dodržuji klid. Dále dodržuji pitný režim. A živím se převážně polévkou česnečkou, a to ne ledajakou. Na sádle zesklovatím cibuli, na to brambory na kostičky, zaleju horkou vodou a vařím do měkka. Samozřejmě osolím a taky opepřím (pepř je důležitý!, může být i feferonka ). Dělám si velký hrnec, takže palička nebo dvě česneku do hotové polévky není moc. Do polévky nakonec rozkvedlám i vajíčko/a a také poměrně hodně majoránky (lépe se mi po ní dýchá). A do polévky na talíř ještě další stroužek česneku.

Chřipka to vydrží 3 tak dny (max. 5 dní).

@aknelka - skvěle, dělám to stejně *palec*

runner2
Jste dobra, ze pri chripce dokazete takto vyvarovat. Ja si pri chripce nebyl schopen uvarit ani caj, jak mi bylo zle. U nachlazeni je to neco jineho..

Přesně tak, oni mnozí totiž nerozlišují mezi virozou (lidově nachlazení) a chřipkou. Ono je to nebe a dudy.

hodnocení

2x

Léčit chřipku zrychleně může být nebezpečné. Pokud totiž chřipku řádně nedoléčíte, můžete si z toho zadělat na pořádný problém, například si můžete uhnat zánětlivé onemocnění srdce.

hodnocení

2x

Zdravím.
Chřipka chce klid na lůžku, dostatek spánku a vitamínů.
Pořádný, silný vývar z morkových kostí nebo hovězí vývar s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem.
Rychle vyléčit?...nelze.
Rychle se ani pejsek nevykaká, staré známé přísloví.

liska5
hodnocení

1x

Chřipku jsem měla naposledy asi před 45 lety, ale kdyby, tak lehnu, více piju, jím lehká zdravá jídla, co mají hodně vitamínů, určitě ten česnek a zelenou petržel, piju bylinkové čaje a užívám Vironal střídavě s Drags Imun.

A mačkám a masíruji tlakové body: v tom "mase" mezi ukazovákem a palcem proti zakladní kosti ukazováku, pak na palcové hraně asi 10cm od zápěstí nebo pod kolenama směrem ven na šířku dlaně. A dýchám čerstvý vzduch..

hodnocení

1x

Chřipka je virové onemocnění. Na vira není léku. Vira může zlikvidovat pouze vlastní imunita. To, co píšete jak se léčíte, to je všechno na posílení imunity. Žádný pomeranč ani kivi vira netrefil, nezabil. Takže pokračujte v podpoře a posilování imunity, která nejlépe pracuje v teple a klidu, s vitaminem C. A hodně pijte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]