Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MHD v Plzni

Od: ani odpovědí: 2 změna:
Zdravím, jsem ZTP takže MHD v Plzni neřeším jelikož ho mám zdarma.
Stalo se mi, že jsem ve středu platila kamarádce lístek v trolejbusu, dnes koukám že mi z účtu za městskou dopravu strhli pouze 1kc místo 19kc kolik jsem měla platit.
Je to, že systém nějak rozeznal, že jsem ZTP nebo se stala někde chyba? Co bylo na lístku už nevím..děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kari
hodnocení

0x
Stalo se mi to taky, myslim, ze vam to strhnou na konci roku

ml1
hodnocení

0x

Praha to dělá stejně. Strhne korunu pro ověření karty a zbytek až po zaúčtování za celý den nebo týden (sloučí všechny nákupy do jedné transakce), zkouším dohledat.

Zde citát z dpp.cz/...

Proč mi bezprostředně po nákupu jízdenky z terminálu byla z účtu odečtena částka 1 Kč?

U karet Mastercard ověřuje banka odečtením částky 1 Kč platnost karty (např. jestli není ztracená, zablokovaná nebo v nejištěném debetu). Transakce na 1 Kč se objeví v den přiložení karty k mobilnímu samoobslužnému odbavovacímu zařízení (MSZ). Dokončení této transakce se provede pátý den od nákupu jízdenky, tj. šestý den se cestujícímu ukáže na výpisu k účtu transakce, která sloučí všechny nákupy jízdenek během pěti dní. Pak se celý cyklus opět opakuje, tj. objeví se 1 Kč blokace a po pěti dnech opět zúčtuje banka částku za nákupy jízdenek během pěti dní (1 Kč je vrácena zpět na účet a je odečtena částka za využité jízdenky).

Já jezdím na legitku nebo papírové jízdenky (což vyžaduje ranec mincí, automaty berou jen mince a jízdenka mě stojí 50 nebo 90 podle toho, co nemám předplacené, aspoň v autobusech se průvodčímu-řidiči může platit i bankovkama), takže osobní zkušenost nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]