Zdravím, Pracuji v Brně jako operátor výroby v jedné nejmenované firmě již 5 let. Jako zaměstnanec jsem si troufám říct dobrý, jsem tam zvyklý, vyhovují mi pouze ranní směny a obědy. Jenže je zde spousta záporů. Nadřízená nás buzeruje, nesmíme se ani zastavit, nemůžeme si zajít skoro ani na wc, chtějí po nás přesčasy teď na konci roku, aby se toho co nejvíc udělalo, musíme dělat od tolika do tolika přesně na sekundu atd., nabírají jen ukrajince, manažeři jen odpočatě prochází a mají víc jak 2x tolik větší plat než my. Už jsem vyhořelej ... Proto se ptám - jaká je v Brně dle vás nejlepší firma ideálně ve Slatině, kde je svět ještě v pořádku? Moc děkuji za odpovědi!
Navrhuji odjet pracovat na obdobnou pozici do Německa, Belgie nebo Japonska, Číny, Anglie, USA. Tam vám dojde, že v práci se prostě pracovat musí, výše postavení mají víc peněz a nesmíte se ani zastavit. Až se vrátíte, bude vám vaše současná práce připadat jako příjemná česká flákárna.
Tam dělá známý, tam asi ne. Po Novém roce to chci začít řešit a najít si něco lepšího už.
au1
to byl spíš tip na současnýho zaměstnavatele, podle toho popisu koukám že to bude asi všude tak nějak stejný momentálně. můžeš zkusit Moduslink, nabírají ale většinou jen na začátku kvartálu a přes agenturu. Nebo Daikin, údajně by se měla rozšířit výroba tepelných čerpadel.
ahoj*
jo jo Daikin to je príma firmička = ani za zlaté prase
mboy
Tak se přiznám - v Moduslinku jsem dělal předtím brigádně a teď právě v tom Daikinu :D Takže prosím něco jiného, lepšího ..
ahoj*
Pořád to tam stojí za vyliž pr--l? Anální skyalpinismus lvl 100? Jsem tam dělal nějak kolem 2015
Firma Daikin (minimálně závod v Brně) je "proslulá "tím, že před lety tam nadřízení jakoby "nutili"zaměstnance společně cvičit - v rámci pracovní doby a tuším taky jíst japonská jídla. Společné cvičení ve firmách je prý běžné např. v Japonsku. Jedná se o určitou zvyklost a smyslem je jakoby "utužování"kolektivu. Japonci samozřejmě mají výrazně odlišnou mentalitu, takže jsou tam tedy výrazně odlišné zvyky. Byl o tom článek v MF Dnes v roce 2008 s nadpisem - Zklamání japonských šéfů, češi necvičí a necvičí. Možná to lze dohledat v archivu MF Dnes.
Je o tom zmínka na str. 6 v tehdejším vydání Uničovského zpravodaje, viz.
Je to sice už "dávno", ale je to ukázka nepochopení rozdílu v mantalitě atd. Takže z toho může vyplývat, že pracovat v japonské nebo v korejské firmě může být až "úplně poslední (zoufalá) možnost", jak vydělat peníze
ahoj*
za mě žádné cvičení už nebylo a japonská jídla byla možnost objednat v jídelně, ale nikoli povinná nebo jediná. Jo a jednou za čas byla možnost sushi, ale osobně jsem nevyzkoušel.
mboy
Ano, je to tam stále stejné. Ne stejné, je to stále horší a horší! Cvičení bylo kdysi, jako ranní rozcvička a japonské menu je ze 6-7 jídel. Dobré je, že je tam ta jídelna, že si člověk nemusí z domu tahat vařené obědy nebo rohlíky s máslem. Kolegové jsou dobří, nemám s nikým sebemenší problém, i ta práce mně moc nevadí ... Ale ti nadřízení jak s námi jednají jak s otroky, ten systém a všechno. To je strašné. A teď místo toho, že je advent, aby se dělalo spíš klidněji, tak chtějí co nejvíc a manažeri se chcou zavděčit japoncům, tak jedou po nás a chtějí stále přesčasy, přes pauzy se dokonce jede atd. jak kdyby šlo o život. Už jsem vyhořelej a rozhodnutej odejít. Jen upřimně moc nevím kam. Proto se radím anonymně zde.
Dobrý den. Ono když budete furt dělat "šmudlu"u pásu,nebo jak se dnes skvostně nazývá operátor výroby.Tak to bude stát všude za lejno.jestli je to ten nebo ten.. Nevím co umíte,ale zkuste třeba něco mimo obor..K"operátorovi výroby".se můžete vrátit vždycky..a tyhle pozice vždycky dokážou obsadit.UK.V budoucnu vše stejně nahradí roboti.
mboy
No, jsem vyučen prodavačem. Když jsem pracoval v obchodě a i třeba na začátku ještě jako učeň, tak to bylo normálnější. Pak jsem přešel k fabrikám a nechápal jsem, až do teď. Snažím se s nimi o tom někdy mluvit, ale je to jak do zdi. Když si otevřu pusu, ještě mi vezmou prémie.
Máte nesplnitelné požadavky. Neznám výrobní firmu, kde by se v adventu pracovalo volněji. Zkuste to ve stavebnictví a poznáte jak se vše honí do konce roku, aby bylo splněno. Narozdíl od fabriky jsou závislí na počasí, advent či neděle nebo pátek je fuk. Od nevidím do nevidím.
mboy
Mimo dělnické profese se ale volněji pracuje. Někde už teď téměř vůbec. Ale tady nejde jen o to ... Chci mít už normálnější a lepší práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.