Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stala se mi taková "věc", večer kolem 18té hodiny jsem si zapomněla vzít prášky (tedy jen jeden), které jsem dostala jako hormony kvůli tomu, že mi vybrali celý spodek-v říjnu, já si nějak myslela, že jsem si je vzala a kolem půlnoci jsem si říkala, že bych se měla kouknout, že mám takový neblahý pocit, že jsem tak neučinila, ale pak jsem si říkala, že jsem si to připravovala na stůl, tak jsem si ho vzala a zbytečně se plaším a ráno s hrůzou zjistila, že můj prvotní pocit byl správný - tak jsem si prášek vzala v 8h ráno, což bylo za 24 + 14 h, nebude to mít nějaký neblahý vliv, že jsem si to vzala tak pozdě a mohu si to dnes vzít tak 12h od toho, abych spíše dodržovala noční režim?
Ty prášky neberu dlouho (ani ne měsíc) a tak nějak to jsou mé první prášky, které musím užívat pravidelně, jinak žádné jiné /kromě vitamínů/ neberu a jsem takový "práškový" bohém, ale jelikož mi to vzali ještě před 40tkou, tak to budu muset brát minimálně ještě 12 let.
Mohu si to tedy vzít kolem 20h další nebo?
Děkuji.
Jestliže jste zapomněla užít tabletu v obvyklou dobu, pokuste se ji užít během následujících dvanácti hodin. Pokud již uplynulo více než 12 hodin, pak tuto tabletu vyhoďte a pokračujte s léčbou druhý den jako normálně. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradila vynechanou tabletu. Pokud vám nebyla odstraněna děloha, může opomenutí dávky zvýšit pravděpodobnost výskytu krvácení mimo menstruační cyklus a špinění.
Citacia z navodu, najdene za 10 sekund na webe :
Ak zabudnete užiť Estrofem:
Ak ste zabudli užiť tabletu vo zvyčajnom čase, užite ju do najbližších 12 hodín. Ak prešlo viac ako 12 hodín, vynechajte chýbajúcu dávku a začnite znovu ako obyčajne v nasledujúci deň.
Neužívajte dvojnásobnú dávku, aby ste nahradili vynechanú dávku. Vynechanie dávky môže zvýšiť pravdepodobnosť náhleho krvácania a špinenia, ak máte ešte maternicu.
Nestane se vůbec nic. Hormony beru deítky let a taky občas zapomenu. Normálně si vemte večer další a neplašte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.