Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Estrofem prášky po hysterektomii - zapomenutý prášek

Od: eliskab odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

stala se mi taková "věc", večer kolem 18té hodiny jsem si zapomněla vzít prášky (tedy jen jeden), které jsem dostala jako hormony kvůli tomu, že mi vybrali celý spodek-v říjnu, já si nějak myslela, že jsem si je vzala a kolem půlnoci jsem si říkala, že bych se měla kouknout, že mám takový neblahý pocit, že jsem tak neučinila, ale pak jsem si říkala, že jsem si to připravovala na stůl, tak jsem si ho vzala a zbytečně se plaším a ráno s hrůzou zjistila, že můj prvotní pocit byl správný - tak jsem si prášek vzala v 8h ráno, což bylo za 24 + 14 h, nebude to mít nějaký neblahý vliv, že jsem si to vzala tak pozdě a mohu si to dnes vzít tak 12h od toho, abych spíše dodržovala noční režim?

Ty prášky neberu dlouho (ani ne měsíc) a tak nějak to jsou mé první prášky, které musím užívat pravidelně, jinak žádné jiné /kromě vitamínů/ neberu a jsem takový "práškový" bohém, ale jelikož mi to vzali ještě před 40tkou, tak to budu muset brát minimálně ještě 12 let.

Mohu si to tedy vzít kolem 20h další nebo?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

4x

Nehysterči a prášek si vem jak si vzpomeneš anebo jeden vynech... myslím že je to úplně jedno a jeden vynechaný neudělá NIC!

Ale pokud začínáš hysterčit, tak zavolej 155 nebo svého doktora, já tomu nerozumět.

disclaimer: Toto není lékařská rada ani doporučení *mir*

hodnocení

1x

Jestliže jste zapomněla užít tabletu v obvyklou dobu, pokuste se ji užít během následujících dvanácti hodin. Pokud již uplynulo více než 12 hodin, pak tuto tabletu vyhoďte a pokračujte s léčbou druhý den jako normálně. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradila vynechanou tabletu. Pokud vám nebyla odstraněna děloha, může opomenutí dávky zvýšit pravděpodobnost výskytu krvácení mimo menstruační cyklus a špinění.

Estrofem 1 Mg - P/...

liska5

Píše:... vyoperovali mi celý spodek...Takže po hysterektomii.

hodnocení

1x

Citacia z navodu, najdene za 10 sekund na webe :

Ak zabudnete užiť Estrofem:

Ak ste zabudli užiť tabletu vo zvyčajnom čase, užite ju do najbližších 12 hodín. Ak prešlo viac ako 12 hodín, vynechajte chýbajúcu dávku a začnite znovu ako obyčajne v nasledujúci deň.

Neužívajte dvojnásobnú dávku, aby ste nahradili vynechanú dávku. Vynechanie dávky môže zvýšiť pravdepodobnosť náhleho krvácania a špinenia, ak máte ešte maternicu.

hodnocení

0x

K práškům bývá v krabičce přidáván příbalový leták, tam je/bývá popsána j situace, co dělat, pokud zapomenete lék užít, nebo co dělat, pokud užijete omylem dvojnásobnou dávku ...Doporučuji přečíst.

liska5
hodnocení

0x

To zas nebude tak strašné, to není antibiotikum. Jistá hladina estrogenu tam je už po předchozím užívání, tak tabletku co nejdříve vezmi a klasicky pokračuj. Když už nemáš příbalový leták, můžeš se ptát i v lékárně.

hodnocení

0x

Nestane se vůbec nic. Hormony beru deítky let a taky občas zapomenu. Normálně si vemte večer další a neplašte.

hodnocení

0x

Najděte si příbalový leták od těch prášků, tam je popsáno, co dělat, když zapomenete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]