Nejste přihlášen/a.
Mám kolem sebe ze 100% očkovaných asi 60%, kterým to spustilo chronické nemoci - prakticky pořád mají rýmu, nachlazení, jiní špatnou srážlivost krve, pokles výkonu při sportu o 70% atd, atd. Ale může to být jen bublina kolem mě a očkování může být velmi vhodné a ostatní ve skutečnosti chránit. Tedy záleží opravdu na Vás...
Také stejná zkušenost. Soused, dva kamarádi a jeden z rodiny. Stále častěji nemocní.
Já sám očkován nejsem a jsem vpohodě po této stránce.
smode, já jsem na tom stejně, mám po čtyrech očkování a našli mi rakovinu. Jen nevím, zdali je to opravdu po očkování, nebo to mám z jiné námahy.
Ale klidně si udělejte další čárku.
(Jen se zeptám, která je správná odpověď a zaslouží si body?)
Já jsem zase četl, že prodělání covidu občas setsakra rozhodí člověku metabolismus a imunitu. Někteří lidé covid prodělají s mírnými příznaky, ale ani po roce se jim nedaří vrátit do původní kondice, říká se tomu postcovidový syndrom.
Obě pane Milane.obě ryda stojí za bodík, jak rada pro očkování je dobrá, tak i proti . je jen a pouze na zralé úvaze a zhodnocení každého jednoho z nás.
Já po zkušenostech velmi zhoršeného stavu po očkování chřipky jsem toto po zralé úvaze zamítnul. Jinak je velmi pravděpodobné (alespoň je to můj názor,který každý máme jiný!) covid může zhoršit zdr. stav či urychlit propuknutí či nástup nějaké nemoci (u mne proti chřipce urychlilo nástup diabetu.)
Orione co píšete platí (alespoň v mém okolí) pro očkované co jej prodělali!
Pane Diesel, opět s Vámi naprosto souhlasím..
. je jen a pouze na zralé úvaze a zhodnocení každého jednoho z nás.
U nás je to tak, že ti co bývají častěji nemocní (nebo vyskyt alergií atd.) chodí časťéš k léraři a jsou zvyklí tam k nim chodit, narozdíl od tech, kerém skoro nic není, ti jsou pohodlní chodit k lékaři, tedy budou mět menší proočkovanost.
Ve svém okolí nemám nikoho, kdo by své zdravotní potíže "sváděl" na vakcínu. Za to je tu pár lidí, co s virem těžce marodili, někteří si stěžují, že stále nejsou v kondici jako před nemocí. Několik odpíračů dokonce zaplatilo cenu nejvyšší, posledního jsme bohužel pochovali začátkem léta. Po prvních dávkách jsem žádné problémy neměl, nemám důvod si zajít do čtvrtou. Na druhou stranu poslední varianta víru prý už není tak nebezpečná.
Oprava, trochu se mi pomíchaly slova, to ty automatické opravy. Správně; Nemám důvod si nezajít pro čtvrtou, raději to, než riskovat nemoc.
Také jsem se nesetkal s nikým, kdo by měl na očkování nějakou negativní reakci. V rodině jsme všichni očkovaní 4x včetně dvou devadesátiletých babiček. Je to ale malý soubor, takže věřím tomu, že někdo s těžce podlomeným zdravím nebo extrémně špatnou imunitou může reagovat i na očkování. Jsem rád, že mezi takové nepatřím. Nepovažuju to za nutné, ale za vhodnou péči o své zdraví. Ty dvě půlhodiny za rok nepředstavují pro život žádné omezení.
Pokud se nyní rozhodnete pro očkování, dostanete inovovanou vakcínu zaměřenou proti současnému dominantnímu kmenu Omikron, čili neměla byste onemocnět. Starší vakcíny bohužel postupně ztrácely na účinnosti. Omikron sice nepatří ke kmenům s častým smrtelným průběhem, ale způsobuje značné tzv. postcovidové problémy. Nejlépe když se poradíte se svojí obvodní lékařkou, hlavně nečtěte různé nesmysly, které neúnavně šíří různí místní "odborníci" na covid a vakcinaci.
Asi to zavánělo dezinformací. To by tam totiž musela referovat i procentuálně odpovídající skupina těch, co jim očkování nic neudělalo. Takových je třeba v mém okolí absolutní většina.
Mno, za ty, co jim to údajně nic neudělalo, mluví ministerstvo zdravotnictví, a mainstream obecně. Neměly by tedy podle Vašeho názoru na těchto kanálech a médiích zaznívat i hlasy lidí, co je nejspíš vakcína poškodila? Nebo obráceně to neplatí?
Pepane, ale i to se objevuje, kde je podezření, že po vakcíně se přihodilo toto a toto.
Jen nikdo zatím na 100% neprokázal, že vakcína udělala toto.
Víte, že některé lidi byli odškodnění..
za ty, co jim to údajně nic neudělalo, mluví ministerstvo zdravotnictví
No to máte trochu pomotaný. Ministerstvo ani nikdo jiný za nikoho nemluví. Oficiální zprávy vycházejí z lékařských statistik a do těch jsou zahrnuti všichni, jak ti, co jim očkování nic nezpůsobilo, tak ti, kteří měli problémy. K těmto věcem, které jsou pro běžného člověka obtížně hodnotitelné, by se měli vyjadřovat jen odborníci. Tyhle různé zaručené zprávy JPP šířící se internetem je mor současnosti.
Pepane, a víte kdo text té stránky vyhotovil? A víte, zdali se tam opravdu píše pravda? Nečetl jste to všechno, že?
Takových článků po světě běhá, přitom celý svět ví, že nic lepšího, nežli vakcína není.
Pane Pepane, dovolil bych si nesouhlasit,
nemusíte souhlasit a klidně sdělit, co je lepší jak vakcína. Taky Vám nesděluji, že mluvíte jako ...
Dneska je na každém, aby si sám vyhodnotil, jestli se očkovat dá, nebo nedá. Pokud jste riziková skupina, tak určitě ano. Já jsem se očkovat dala, protože jsem ani po jedné z prvních třech dávek neměla sebemenší problém a nechci riskovat, že v případě nemoci budu mít těžký průběh.
Klidně se začněte smát...nikdo Vám v tom nebrání...i těm co očkování zachránilo život...smějte se, jak je libo..
Na chripku sa tiez ockuje kazdy rok, cize kto ma zaujem, moze ich mat v sebe aj vyse 20. To iste kovid, bude sa priebezne ockovat podla toho, ako bude virus mutovat.
pb, s tímhle paskvilem
Víte, že tato vakcína zachraňuje lidi po celém světě?
Víte, ale klidně jí pomlouvejte, odepírejte, neberte si jí, ale proč musíte těm druhým ubližovata posmívat se jim, jako to dělají podbně malé děti...
Přeji hezkou neděli a klidnou přípravu vánoc.
pb, i kdyby jste měla pravdu, což nemáte věrohodně čím doložit, tak Vás to neopravňuje urážet jiné, kvůli jinému názoru.
Klidně nevěřte vakcíně, klidně si myslete co chcete, ale neurážejte jiné.
Děkuji
pb:
Jak správně píšete, vakcína Comirnaty (Pfizer/BioNTech) se používá po celém světě. Jako každé léčivo je bedlivě sledována a kdyby škodila jak tvrdíte, určitě by ji postupně v těch zemích zakázali, ovšem zatím se to nikde nestalo. Takže buď jsou touto farmaceutickou firmou podplaceny všechny vlády a klidně nechávají vlastní lidi poškozovat nekvalitní vakcínou, nebo jste lhářka.
Mám 4 dávky a v budoucnu už na další nepůjdu, pokud čísla nakažených výrazně neporostou. Pokaždé mi bylo 2 dny zle a pak jsem se ještě několik týdnů necítil úplně fit. Ale covid jsem neměl, nebo o tom aspoň nevím.
Nechci přemlouvat ani odrazovat, je to každého věc, ale pokud je vám přes 50, trpíte něčím chronickým, často pohybujete v davech lidí nebo máte doma někoho staršího/nemocného, koho byste mohl ohrozit, pak je očkování rozumné.
To není žádná legenda. Horečka omladnic je doložená nemoc, na kterou umíralo v polovině 19. století mnoho žen a pb má pravdu v tom, že lékaři šmátrali uvnitř rodiček neumytýma rukama od pitev. Vznikla tak sepse. Jeden lékař na to poukazoval - Ignác Filip Semmelweis. Chudáka ho zavřeli do blázince, prohlásili za duševně chorého a v blázninci i zemřel. Až dlouho po jeho smrti uznali, že by se od mrtvol k porodům měli pořádně umývat.
A přesto je příběh o zneuznaném géniovi, kterého "měli za blázna"a "většině odborníků"legenda. Skutečnost byla jiná.
Každý by si měl vyhodnotit podle svého stavu. Mám 3 dávky, poslední letos v říjnu spojenou s očkováním proti chřipce.V případě, že by se objevila nějaká zákeřnější a nebezpečnější forma covidu než je omikron, šla bych na čtvrtou. Jinak asi spojím jednou ročně s očkováním na chřipku, takže čtvtou až příští rok na podzim. Covid jsem neprodělala, ani žádné nové zdravotní potíže po očkování nemám, ani nikdo v mém okolí. Moje sestra měla covid letos v září poprvé- omikron, velmi lehkou formu, má 3 dávky, lékařka jí doporučila 4.dávku až příští rok. Je to jen na Vás...
Dobrý den, ano, nutné to není, ale je to hodně vhodné pokračování započaté vakcinace. Zdravím!
gumidek - rozumím tomu.
Mnoho lidí zde píše, očkovat, někteří píší, že se nesetkali s nikým, kdo by měl problémy. Já měla problém hned po 1. dávce a mám dosud - chronický kašel. Od té doby jsem také často nemocná - před 14 dny jsem právě prodělala covid a nyní mám pokračování už ne covidu, ale opět bakteriální infekce. Moje kamárádka po vakcině těžký nález na žaludku a dvanáctníku (začalo týden po očkování a zhoršilo se rapidně během 14 dnů) Teď je to přes rok a snad už se to lepší, ale je stále na dietě.
Moje známá fyzioterapeutka mi řekla, že z její klientely cca 100 pacientů s bolavými zády zemřelo vloni v rozpětí 1-14 dní po očkování 7 z nich.Pravda, covid nedostali, byly to srdeční a mozkové infarkty a embolie. Další moje kolegyně po 3. dávce téměř ochrnula, nemůže se vzpamatovat a vrátit do normálu do teď.
Jo, taky samozřejmě znám řadu lidí, kterým po vakcině nic není. Teď není. Přeju jim, aby jim to vydrželo hodně dlouho.
Přeberte si to jak chcete, ale oficiální tvrzení o vakcínách se rozchází s informacemi od některých lékařů, které znám. Imunologové, praktičtí lékaři. Kdo nechce tyto informace slyšet, tak se jim vyhýbá, to se týče i toho tvrzení, že "nevím o nikom, kdo by měl problém"... Lidé svůj problém řeknou tomu, kdo chce naslouchat a ne tomu, kdo jim nevěří.
Diano, víte o tom, že každý umře po očkování? Ale i ti neočkovaní.
Kdo nechce tyto informace slyšet, tak se jim vyhýbá,
To lze sdělit o každé zprávě, třeba i o tém kolik má stát nový Temelín.
Moje kamárádka po vakcině těžký nález na žaludku a dvanáctníku***ale není žádný věrohodný doklad, že to způsobila vakcína. Ale má každý právo, tvrdit co se mu chce.
Někdo tu psal, že po 4 dávce u něj našli rakovinu. Je to způsobeno vakcínou?
Milane, důkazy nemáme, zrovna tak nemáte důkaz, že vakcína u konkrétního člověka zmírnila průběh nemoci. Protože nemůžete porovnat, jak by na tom byl, kdyby ji neměl. Píšu zmírnila, protože víme, že nezabrání tomu, aby člověk onemocněl.
Jsem rád, že jste napsala "Milane, důkazy nemáme" když tedy nemáte důkazy, proč šíříte...
protože je demokracie a můžete šířit..
Milane, chcete po mě důkaz, já a mí přátelé vyvozujeme tyto závěry z toho, co jsme prožili a zdravotníci, o kterých jsem mluvila, si zase dělají statistiku a dávají si také fakta do souvislostí. Není to přímý důkaz, ale koresponduje to spolu.
A na to, co hlásá o očkování ministerstvo a média, také nemají žádný důkaz. Další diskuzi zde končím.
Vakcína Pfizer byla již podána desítkám milionů lidí a jako každé (a hlavně nové) léčivo je bedlivě sledována a vedou se přesné statistiky. Už by se za tu dobu stihly projevit problémy a kdyby bylo byť jen podezření, že způsobuje nějaké závažnější nežádoucí účinky, dávno by toho byla plná média a zrušena distribuce vakcíny, protože by ji už nikdo nevěřil. Ale antivaxerským hlupákům, kteří o problematice vůbec nic neví a jen melou tisíckrát vyvrácené nesmysly a poudačky JPP, je zbytečné cokoli vysvětlovat.
@diana: A to vám nestačí, že je letos zatím klid? Jaký důkaz o smyslu a efektivitě očkování byste ještě chtěla? Když už jste hloupá, tak aspoň mlčte.
@marecek: K Vaší otázce upřesňuji:
Covid jsem prodělala předminulý týden (nevím, jestli poprvé, vloni jsem měla vysoké protilátky), nyní jsem již týden negativní, ale mám pro změnu opět bakteriální infekci (dutiny, zhoršený kašel),je to potvrzeno lékařem. Bakteriální infekce se mi poslední dobou stále opakují, tzn. zřejmě mám oslabenou imunitu (nemám pro to důkaz, pouze vyvozuji z toho, že jsem od očkování často nemocná, kašel mám od té doby pořád.) Snad jsem to vysvětlila.
Pozn.: Po prodělaném covidu (nebo jiném virovém onemocnění) může oslabený pacient onemocnět tzv. nasedající bakteriální infekcí.
Vzhledem k tomu, že nás měla ta jedna očkovací kúra (1 nebo dvě dávky) ochránit před kovidem na 100% a na věčné časy bez jakéhokoliv rizika, tak jakékoliv další dávky jsou naprosto zbytečné. Je otázkou, proř státy EU nakoupily v průměru 10 dávek na každého Evropana, když pořádali takové dezinformace.
No ale teď vážně, zatím to není povinné (prý nikdy už nebude, no uvidíme), takže záleží na každém. Já jsem se očkoval kvůli tomu papíru, který byl potřebný pro překračování hranic (vystihnul jsem dobu, kdy to stačilo). Vzhledem k omezené platnosti (někde se psalo snad o měsíci až třech, i když papírově je to snad furt těch 9) bych případnou další očkovací kúru plánoval nejdřív měsíc před dovolenou, pokud to zase bude předepsané (navzdory slibům). Ale to záleží na imunitě každého člověka, já svému imunitnímu systému docela věřím, a toto očkování považuju za zbytečné stejně jako každoroční očkování proti chřipce. Jsou ale lidi, co chytnou všechno a pro ty je očkování rozumné. Prostě těžko radit.
Ministr Blatný byl mimoň. On to neopakoval, řekl to jednou v domnění, že tím přesvědčí lidi k očkování, možná o tom byl přesvědčen, ale vakcinologové se od toho distancovali, i když v době tehdejšího dominantního kmenu ta vakcína fungovala. Tenhle omyl se antivaxerům velmi hodil: "vidíte, jak nám vláda lže, bůhví co nám to píchají za svinstvo".
On se hlavně špatně vyjádřil. Myslel globálně. U většiny lidí to skutečně platí. Ale na každý milion očkovaných samozřejmě připadá pár desítek tisíc, u kterých vakcína nezabere úplně nebo vůbec. To však znamená, že u více jak 90 % očkovaných vakcína splnila svůj účel. A to je velmi dobré číslo. 100% není žádná vakcína. Přesto je objev očkování jedním z největších objevů v historii lidstva. A díky tomu, že se pár milionů rozumných nebo alespoň společensky odpovědných spoluobčanů naočkovalo, tu letos máme zimu bez roušek.
@pepan321: On hlavně řekl toto:
"Ve chvíli, kdy máte ukončené očkování, jste dva týdny po druhé dávce, tak pak není signifikantně možné, abyste klinicky onemocněl, s nějakou pravděpodobností, která je velmi malá. Po první dávce se objevila reinfekce v Česku u 1,3 procenta, u 0,53 procenta po druhé dávce, vždy se jednalo o velmi mírné onemocnění a nikdo z těchto lidí nepřišel do nemocnice a nikdo nezemřel," uvedl ministr.
"Dá se pro běžného člověka to pochopit tak, že ten, kdo má ukončenou vakcinaci, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí," vysvětloval senátorům ministr.
Což byla samozřejmě 17. března 2021 pravda, i když to různí lidé jako vy překrucují...
Vakcíny v době ministrova výroku fungovaly velmi dobře a někteří si mysleli, že to tak zůstane napořád, i když odborníci varovali před přílišným optimismem. Problémy se bohužel začaly objevovat záhy z důvodů mutace viru. Pfizer/BioNTech nyní vyvinuli novou vakcínu cílenou na současný dominantní kmen omikron a údajně vakcínu vylepšili, aby její účinnost nebyla tolik ovlivňována mutacemi viru. Čili schopnosti vakcíny by měly být obnoveny a vakcína by měla spolehlivě zabránit onemocnění očkovaného, uvidíme, jak dobře bude fungovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.