Nejste přihlášen/a.
Máš zajímavý počty. Náklady na prodej bývají 15%. + Náklady na odhad, to bývá tak 3 až 5000. A teď nevím jestli náklady na dražby už jsou v tom prodej nebo ne.
takže by se něco za 4 000 000 prdel za 1 000 000 tak to asi nehrozí... všechny dražby jdou i přes S reality
Soudce Ústavního soudu Tomáš Lichovník se v podobné kauze vyjádřil takto: "Je primárně na povinném (dlužníkovi), aby prokázal, že způsob exekuce je nevhodný a že existuje jiný movitý majetek, jehož postižení bude účinnější."
Myslím, že hranice pro zabavení nemovitého majetku je 30 000 Kč. To je ale potřeba ověřit. Nevím to z hlavy.
V daném případě je potřeba znát podrobnosti. Normálně hospodařící člověk pohledávku 20 tis. zaplatí s omluvou ihned po upomínce a nepotřebuje k tomu soud a exekutora.
Myslím že nemůže, protože jsem někde nedávno četl, tuším předevčírem, a bylo to okolo roku 2016, Že nemovitosti se nemohou exekuovat pro bagatelní druhý menší než 30 000 Kč...
pak taky záleží, jestli dlužník mám nemovitostí obydlí, trvalý pobyt, no je to prostě složitější
To byl nejaky navrh tech 30000 z 2016, dnes je 2020
ostatne, 100000 je 3 mesicni prumerna mzda, tak asi proto...
Kdo dluzi 20 litru a neni schopen to zaplatit, tak je DEB..., kverulant a trotl...
Jo a exekuce na nemovitost, tak od zahajeni ku prodeji, tak to trva obvykle roky, nevim o tom ze by EXE zacal drazbu nejak kvapem... nejdriv jde po uctech pak po platech a az pak po nemovitostech (samozrejme to zablokuje ale vsechno naraz)...
Par exekuci jsem mel tak vim jak to chodi. A par exekuci jsem podaval.
Po movitych vecech jde az naposledy... Az kdyz nic snazsiho neni. Az po registru vozidel. A kdyz mu napovite, ze dluznik mel nedavno snatek, tak ... uz uraduje.
Cenu urcuje predevsim odhadce Vyvolavaci cena movitych je 1/3 odhadu. U nemovitych je 2/3 odhadu a pri opakovane drazbe pak 1/2 odhadu*. Konecnou cenu urcuje kupec. Pokud je jen jeden zajemce, tak bere za vyvolavaci cenu.
* no ale někdy se stalo že přijde opakované dražbě se pak přehazovali navíc jak ty 2/3 takže se to někdy vyplatilo vzít i za ty 2/3, protože opakovaná přiláká často více zájemců
Jaký protiprávní krok ze strany věřitele? Věřitel má pravomocný rozsudek, dlužník má zaplatit.
Pokud nezaplatí do 3 dnů od pravomocného rozhodnutí, tak věc předat exekutorovi a ten koná. Dál už s tím věřitel nemá nic společného. Zodpovídá exekutor.
tyhle ty kličky věřitelů, taky vůbec netušíme jestli myslí ji stihnu 20 000 a nebo už je to včetně odměny exekutora, příslušenství a všech nákladů a poplatků 20 000...?
Tip:
1) pokud zaplatíte věřiteli dříve, než vám exekutor odešle (ne doručí ale odešle) dopis, tak existuje judikát na to že se můžete vyhnout poplatkům za exekutora a poslat ho do
2) pokud zaplatíte na výzvu exekutora do 30 dnů, tak vám bude počítat pouze 50% své odměny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.