Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam vzit tu praci?

Od: eleonora* odpovědí: 13 změna:

Jsem v pracovni neschopnosti a ve zkusebni dobe,priznam se,ze diky sikane se tam jiz vratit nechci.Praci hledam,jen v nasem meste neni zadna bohuzel.Pred 10 lety jsem pracovala v marketu v nasem meste ,byla jsem se tam ptat a bylo me receno,ze momentalne misto nemaji,ale mam se pry zeptat na zacatku roku. Ted se me naskytla moznost prace,ale s dojizdenim,takze kdyz odectu penize za dojizdeni zbyde me 16000 kc.Ted nevim jestli to vzit nebo ne.Pritel me tvrdi,abych to nebrala,ze dojizdeni je blbi ,abych cekala na tu praci v mistnim marketu.Dcera to same.Jsem poprve za svuj zivot bez prace a stresuje me to.A ja nevim kdy tu praci v tom marketu budu mit. Prosim poradte jak by jste to resili vy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

10x

Tak zatím můžeš makat s dojížděním a budeš tam ve zkušební době 3 měsíce a pokud se uvolní práce v marketu tak můžeš kdykoliv skončit ne.

hodnocení

4x
Ja nevim ale furt lepší náký peníze než žádný a složenky se platit musí
Praci bych vzal a jakmile by byla jistota jiné lepší práce tak bych jen plynule přešel z jedné práce do druhé
karelzima
Nyní jste mi připomněl ženskou na ÚP.Tenkrát jsem neměl práci a ona mě chtěla poslat na brigádu.Jednalo se o úklid myslím že v autocentru nějaká kancelář.Šlo o max. 1 hod. denně za 80 Kč/hod.
Tenkrát bych byl nucen jezdit autobusem 35Kč tam,35 zpátky + 2 Km pěšky.Dámy jsem se pral zda by jí stačilo 10 Kč jako denní výplata.
Tenkrát mi řekla,že je lepší něco než nic a když to odmítám tak je vidět že se mi nechce dělat.
Jasně že pokud by ta prace byla placená húř než by měl člověk na podpoře tak bych se na to taky vyprd a radši ležel doma *smich*
Ja si kdysy dojel na uřad prace mel sem tenkrat citroen XM a pani po te co se mi zeptala co mam za auto mi rovnou řekla že socialka nebude - asi špatná barva kúže *smich*
frantiseek

když to odmítám tak je vidět že se mi nechce dělat
předpokládám, že toto z úst úřednice nezaznělo, nebo ano? to se smí? jako úředník nesmí např. položit někomu telefon atd. Jinak jak byste to řešili, ptáte se. Hlavně jakoukoli práci, v opačném případě člověk rychle "zapomíná" pracovní návyky. Myslet si svoje, v práci mlčet, pracovat...

karelbrezina
Frantissek...Tenkrát jsem to slyšel přímo z úst vedoucí ÚP.Zprostředkovatelka jí zavolala do kanceláře a řešilo se zda budu z ÚP vyškrtnut z důvodu odmítnutí nabízené pozice.

hodnocení

1x

Při představě jezdit někam celý měsíc za 16 tis. by se mi ráno vzpříčila peřina. Jestli máte aspoň na půl roku rezervu, tak nemá smysl se ukvapovat. Byl by to ztracený čas. Je potřeba hledat dál.

hodnocení

0x

@eleonora - kdyz odectu penize za dojizdeni zbyde me 16000 kc... nevim kdy tu praci v tom marketu budu mit
Poád lepší 16 tisíc, než nemocenská či podpora. Zvlášť když se na novou práci máte "zeptat na zacatku roku", tudíž jste bez jistoty, že po Novém roce vás vezmou. Kdyby ano, můžete odejít ve zkušební době a jít prodávat. Mimochodem - když budete sedět doma, přítel a dcera budou hradit (bez řečí) náklady na domácnost?

ahoj*

Mi to prijde ze vetsina lidu uvazuje stylem:

Budu makat a mam 16

Nebudu makat a budu radeji cerpat at mam 13 (s vsemoznejma davkama jako DnB, PnB, HN)

Takze za 3 se na to muzu vys... a budu cerpat jako ostatnich 3 500 000 cerpacu (vcet. SD, ID, aj.)

etana*
hodnocení

0x

Poradit nedovedu, jen vám řeknu, že odpověď marketu "Zeptejte se po Novém roce" je víceméně zdvořilostní fráze, i když samozřejmě, na přelomu roku bývá obměna zaměstnanců častá, ale je to absolutně nejisté. Já bych tedy tu práci vzala a přitom se intenzivně sháněla po jiné, lepší, ale na ten market bych se neupínala.

hodnocení

0x

Práci v tom marketu od Nového roku nemáte zatím vůbec jistou. Řekli Vám jen, že se máte zeptat. Ale to neznamená, že Vás přijmou. Třeba Vás jen chtěli odbýt.

Za mě - složenky nepočkají, žaludek také ne. Proč byste zatím nepřijala tu práci i když je s dojížděním? Lepších 16 tisíc v hrsti, než holub na střeše úřadu práce. :-D Můžete na rovinu říct, že máte zažádáno o něco jiného a vzít to třeba jako brigádu. Navíc máte 3 měsíce zkušební dobu. Tak kdyby po Novém roce ten market vyšel, klidně tady můžete skončit. Nejhorší je sedět doma a čekat, co kdo dá.

Nejlíp by Vám asi poradila rodina - co manžel, rodiče? Ptát se nějakých přátel nemá velkou cenu, jen rodina to se svým členem myslí nejlíp. Pokud Vás ale budou přátelé živit, udělejte si pauzu. Ale ten market není hned zdaleka jistý.

Záleží na Vás. Nikdy jsem žádné dávky neměla, šla jsem hned z práce do práce. Jen jednou, v roce 1994 to trvalo 2 měsíce. Byly prázdniny, vzala jsem po tu dobu vedení tábora na 2 běhy po sobě. Byla jsem mezi lidmi, mladými, příjemnými, byla legrace a vydělala jsem si. Nejhorší je zůstat doma, člověk odvykne tomu stereotypu, začne být lenivý a do práce se mu už potom nechce, na všem hledá mouchy. Znám ze svého okolí, je to opravdu tak. Jaga.

hodnocení

0x

No je to třeba zvážit... Ono v některých činnostech a hlavně regionech ani těch 16.000 není až tak málo... Pokud je člověk kvalifikovaný a je hlavně zvyklý na vysoké příjmy, tak je to samozřejmě likvidační, ale jak píšu, jsou regiony kdy tyto peníze na dané pozici a vůči druhu práce jsou obvyklé. Bohužel...

Samozřejmě kalkul je hlavně to cestování... Kolik km, kolik času to trvá... Pokud je to zásadní část která odebere sumu z platu, tak je ta práce třeba i bezpředmětná... Ale čekat bez závazného příslibu na to až se uvolní místo, tak v tom bych asi taky budoucnost neviděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]