Dobrý den všem, mám závažný problém a nevím jak ho řešit proto píšu sem. Vše začalo už před 2 a půl lety, rodiče hodně pijí alkohol a nepracuji, pokaždé když jsem jim říkal že se mi nelíbí způsob jakým to vše vedou že nemají furt peníze na jídlo ale na víno (v petce) a pivo (v pětce) vždy mají, tak na mne vždy začali hnusným způsobem řvát a nadávat mi... Jeste když mi bylo 15 a něco, tak pokaždé co jsem něco takového řekl mne vyhrožovali pasťákem, ale teď přichází ten problém, já osobně si neuvědomuji že bych něco udělal špatně když jsem jim teď naposledy řekl ( nikdy jsem se nesnažil řvát nebo být drzí) že už je neúnosné když vidím že táta denně vypije 2 flašky vína a máma totéž akorát pivo, a rodiče kupiji prošlé věci někdy i v nehoraznem stavu jen aby měli na tohle... No a tímhle jsem to celé odstartoval, jelikož mi za 3 týdny bude 18 a už mám ukončeno školu tak mne zacali vyhrožovat že mě vyhodí ať si hledám byt, a to je ten problém, snažil jsem se chovat jak to šlo abych se tomuhle vyhnul ale rodiče jsou šíleně zlý a dá se říct bezcitný, vědí že práci už zařízenou mám a že ale můžu nastoupit až 2.1.(kvuli věku). A teď sem v háji nevím co dělat, díval jsem se na to jestli by jsem někde mohl prozatím bydlet ale nic jsem nenašel a všude chtějí kauce a provize atd.. Řekl jsem jim ze když vědí že se celou dobu snažím a chodil jsem po brigádach a přispíval jim dost peněz že třeba mne nechají na pokoji ty dva max tři měsíce než našetrim na kauci že bych přispíval, ale nemají absolutní zájem a chovají se ke mně jako k cizímu nedávají mi ani najíst a z toho malá co mám si musím kupovat jídlo. Bojim se že skončím na ulici a že než našetrim půdu muset spát někde pod mostem. Ps: Omlouvam že je to tak dlouhé a za nějaké ty gramatické chyby, chtěl jsme to podat co nejlépe aby situace byla k pochopení, tak doufám že se mi to povedlo. Děkuji moc všem kteří se mi pokusí poradit co mám v této situaci dělat, moc si toho vážím. Ještě jednou děkuji moc.
Zkusit kontaktovat nějakou linku něco jako dítě v nouzi a sociálku. Taky možnost kontaktovat občanskou poradnu ve tvém městě. Na sociálce ti mohou dát kontakty na případné sociální a charitativní organizace působící ve městě.
Muzes jít na ten měsíc ke kamarádovi/dce nebo na ubytovnu.
Pokud nemáš ani floka pak navstiv úřad prace: vedle toho že ti dají práci, možná, spíše ne, ráno tak se tam můžeš přihlásit o tuhle dávku: mpsv.cz/...
provize nechtějí všude, to chtějí pouze realitní makléři.
A proč nechceš pracovat hned? Co umíš? Pokud to budeš dělat rukama, tak věřím tomu, že si tě někdo jistě hnedka na brigádu veme zajistit jak stravu tak jídlo na měsíc bez problémů
pitt
Děkuji moc za radu určitě se poptám a zkusím požádat o tuto pomoc. Jsem už registrovaný na úřadě práce a sám píšu a furt volám ale zatím bez úspěchu ale teď už mám práci zařízenou ale jak pište brigádu by to chtělo a byl bych strašně rád ovšem jak píšu zatím nikde úspěch.. A ještě jednou děkuji za odpověď a radu.
A proč teda neodpovídáte co umíte? Pokud vám bude 18, a umíte něco rukama, tak jsem si jistý, že někde na stavbě si klidně nějakých 20 000 za tu měsíční brigádu i s noclehem můžete vydělat
Nemyslím, že by někdo dal práci s noclehem přes Vánoce na necelý měsíc, když do 2.1. už práci má a hned v lednu by odešel.
pitt
Jsem kuchař, tady v okolí jsem se ptal psal jsem a žádný úspěch, kdyby byla taková možnost i třeba za 15k tak bych líbal ruce, jenže já se opravdu snažím ale brigádu sehnat mi nejde.
Provize chtějí makléři. Ale jinak při ubytování se platí nějaká kauce, jestli trojnásobek nájmu nevím, tak jestli nemyslel tohle. Každopádně to neni nic, co by se nedalo zvládnout.
Jsem si myslel. Spíš vzít jakoukoli manuální práci slušněněji zaplacenou, nabídek je dost. Blbý je, že toho dost pobrali Ukrajinci.
pitt
Právě že jsem si sehnal ale jak píšu bohužel mám to domluvené až od začátku roku jak jsem psal, ale i když sháním brigádu tak nemůžu sehnat a to se fakt každý den snažím odelsat co nejvíc emailu a obvolat co nejvíce telefonních čísel.. A máte pravdu že je už dost míst obsazených kvůli lidem co utekli.
Určitě zkontaktuj prarodiče, z obou stran. Budou rádi za znovunalezeného vnuka, protože přišli o své děti kvůli pití. Když jim vše pěkně vysvětlíš a dokážeš, že jsi slušný, tak budou rádi a podrží tě kdykoli v budoucnu. A ty získáš rodinu a zázemí, což je to nejdůležitější. Můžeš u nich třeba chvíli zůstat a pak se přestěhovat jinam za prací a pak je občas navštěvovat. Ale ikdyby jsi našel nějaké ubytování jak radí ostatní, tak přesto určitě navaž vztahy s prarodiči, ať to stojí co to stojí (včetně prohrabání starých dopisů doma potají). To je mnohem důležitější než práce a bydlení. Lidem závislým na alkoholu je těžké pomoci.
Mě se dnes cizí malý pes zabořil hlavou do tašky, kde jsem měla zbytek sušenek. Byly kokosové...
Netuším zda do sáčku naslintal, vím pouze, že hlava ze sáčku absolutně nebyla vidět. Tak jsem paní majitelce předala zbytek obalu s doporučením, kde psíkovi pochoutku zakoupit. . Zřejmě je celiatik a možná se do mne zamiloval, nechtěl se ode mne hnout.
V lyžařské /i letní/ sezóně bývá zvýšený zájem o kuchaře v horských chatách a hotelích, a mívají u toho případně možnost ubytování v tom objektu. Kdyby ses někde osvědčil, rádi si Tě podrží celoročně. Třeba v Lipové Lázních otevřeli před pár měsíci rekonstruovaný hotel v centru obce, a po týdnu ho zavřeli, že jim odešel personál, hlavně hledali kuchaře. Jeden čas před pár lety /poprvé asi po sto letech/ museli zavřít známou chatu Jiřího na Šeráku, že byli bez kuchaře. Viděla jsem před časem inzerát na pozici kuchaře v domově důchodců... Práce tedy bude. Jen dokončit školu a hledat podobné objekty, které hledají kuchaře a nabízejí mu možnost ubytování. Udělat si seznam těch možností s ubytováním + poznámky adresa, tel., kdy, kde, co... se rýsuje a hlídat si to.
Co se svěřit s problémem nekomu v rodině babička děda strejda ti by nepomohli?
pitt
Nejbližší děda a babička žijí od nás 170km jinak už moc příbuzných nemám. A strejdu tady taky nemám aspoň teda co já vím. Je problém že rodiče jak s mámi tak s táty strany se z prarodičema pohádali a poslali je někam kvůli tomu že tátovo máma se naštvala když právě zjistila jak táta žije, že pije, nepracuje a je agresivní, a mámi rodiče že si nepřáli aby chodila s tátou protože poznali jaký je ale máma si to nenechala vymluvit a stáhl ji sebou a proto se odstěhovali daleko od všech.. Tak proto tady nikoho nemám.
aspoň sestra, brácha, kámoši, nějaký učitel nebo mistr v práci, hlavně to všem jako by řekni, někdo pomůže, rodiče ale mají důvod tě vyhazovat z domu?
pitt
Jejich důvod je ze se mi nelíbí že hodně pijou, moc jídla nemáme a ani jeden se nesnaží stím nic moc udělat.. Já sám nepiju, nekouřím, ani nijak jinak si vůbec nepoškozuji, nejsem problémový a snažím se žít normální život a vyhýbat se jaké koliv činnosti která by byla jakkoliv protizakona nebo nějakým způsobem poškozujici.. Ale rodiče i přesto že se všemu vyhýbam a snažím se začít žít zpořádaný život mne mají za úplného nevychovaného spratka který neumí držet pusu..
pitt
Jinak mám tady přítelkyni a jednoho kamaráda jenže oba bydlí ještě u rodičů a mně tam nechat bohužel nemůžou kvůli tomu že oba mají malý byt.
Kvůli tomu, že se babička s dědou rozhádali s tvými rodiči, neznamená, že jsou pohádaní s tebou. Ty alkoholik nejsi a sám jsi s rodiči rozhádaný, takže babička s dědou budou na tvé straně. Naopak budou rádi, že nejdeš ve stopách svých rodičů. Takže jim zavolej, řekni jim, jak to teď vypadá, a třeba ti nabídnou nějakou možnost, než ti začne v lednu práce. Třeba tam budeš moct být přes svátky než ti začne práce, nebo by ti mohli i nějaké peníze půjčit.
pitt
Problém že nevím jak číslo, prý už ani rodiče nemají a ani nějaké sociální sítě taky nemají, takže určitě bych rád ale v tomhle pokud někde neseženu číslo tak je to v háji.
Tak snad vis adresu na prarodice? Napis korespondencni listek... najdi podle adresy telefony sousedu a kontaktuj sousedy prarodicu, zavolej na obecni urad apod...
dulezity je neco delat nejen sedet a litovat se
pitt
Nn z Ústí nejsem, a já jsem právě snažil ale je to dost těžké když skoro nic nevíte, neviděl jsem se snimi už asi tak 10 let. Takže jedině co vím je to že bydlí někde v plzeňském kraji což mi moc nepomůže a rodiče i kdyby věděli tak mi to neřeknou. A Opravdu jen nesedím, dle toho co píšu je snad jasné že se snažím dělat vše možné a jsem sem napsal že už jsem si nevěděl rady. Každopádně zkusím ještě nějakým způsobem sehnat aspoň to město kde bydlí že bych zavolal na městský úřad a tam by mně snad teda pomohli. Děkuji moc za odpověď a radu.
Moc ti nevěřím! Včera se tě jak123 ptal kde bydlíš a vůbec jsi na to neodpověděl. Možná ti chtěl pomoci. Tak se mě zdá, že sis jenom potřeboval postěžovat a vyhovuje ti teplíčko u těch zlých rodičů. Kdyby to všechno bylo tak zlé, jak píšeš, tak bereš jakoukoliv práci, třeba jenom dočasně, teď hned!
Pane bože... To bude třeba tím že nechci říkat kde bydlím lidem na internetu které neznám, neberte to vůbec zle ale mně stačilo napsat radu třeba jako komentáře na hoře. A to že mi nevěříte chápu v pohodě, nebudu vás nutit mi věřit.
Je fakt, že kdybys napsal třeba že bydlíš v Praze, nebo blízko Liberce, nebo jen třeba blízko Olomouce, nebo kde to seš, zak by ti to strašně ublížilo, že by tě to strašně kompromitovalo, prozradilo. A zatím jsi možná už mohl mít práci i bydlení. Co bys ještě chtěl víc?
K osobě blízké se poskytuje pouze údaj o datu, místu a okresu úmrtí, popř. místu a státu úmrtí, údaje o prohlášení za nezvěstného, údaje o prohlášení za mrtvého.
Takže nanejvíš zjistí, jestli nezemřeli, adresu takto nezíská.
Zdravím, jestli bydlíš ve městě kde jsou supermarkety, tak se zeptej v některém z nich. Berou teď před vánoci brigádníky na doplňování zboží. V kauflandu určitě. Měl bys brigádu, kde by sis vydělal nějaké peníze a nemusel by si být s rodičema doma.
No nevím, já mít tak "zlý, bezcitný a ožralý rodiče", tak už mám v osmnácti dávno vymyšleno, kam v den narozenin odejdu a co budu dělat. Nebudu nad tím přemýšlet tři neděle před narozkama, i kdybych měla jít někam do squatu. Nechtěla bych, aby mi takoví rodiče brali výplatu a kupovali za ni chlast. Teď je práce dost, někdo na spolubydlení určitě taky...beru ty stesky dost s rezervou, navíc mi připomínají zde čas od času postované podobné, stejný styl vyjadřování (vzorný syn versus zlí rodiče).
Takže...utíkej na sociálku, dokud ti není těch osmnáct. Poradí ti. Tady se určitě nenajde ten, kdo by ti nabídl bydlení zdarma nebo za pár šupů.
pitt
Teď mi absolutně uniká ten point vašeho komentáře, chtěl jsem poradit... A za druhé pokud nazývate normální chování vzorovým tak potom ano.. Jsem vzorový syn. A to že jsem to neřešil má asi důvod ten že jsem studoval, že by? Měl jsem plnou hlavu jiných problémů před dokončením školy než myslet na to kdy jim zase z chlastu přeskočí v hlavě! Ohledně práce.. Taky jsem si to dříve představoval jak Hurvínek válku že je všude zájem jenže jak jsem se v posledních pár týdnech přesvědčil tak opravdu to tak není, tedy aspoň ne tak v mém městě možná u vás je to jiné netvrdím že ne. A bydlení to samé, tyto alternativy jsem už zkoušel, jako třeba společné bydlení nebo domluva z majtelem či cokoliv jiného, a neúspěšně ale tak třeba i toto je u vás lepší ovšem tady nikoliv. Takže děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Tva situace je tezka nikoliv neresitelna.Muj nezdarny syn s pritelkyni chteli zacit zit nekde lepsi zivot kde je nikdo nezna.Pres inzerat nasli praci na druhem konci republiky. Ojeli za praci a kazdy mel u sebe 1000 kc.Praci nasli pres agenturu a bydlet sli na pracovni ubytovnu.Pracovali ve smenem provozu ve fabrice po tydnu jim byla vyplacena mzda. Takze meli z ceho zit.Po 2 mesicich sli z ubytovny do spolubydleni.Tam zili a 4 mesice nez nasli byt k pronajmu kde s pritelkyni zacali zit.Synovi nabidli v podniku praci na vyssi pozici,takze pres agenturu prestal pracovat. Syn bez vyuceni bere ve fabrice 50 tisic jako serizovac.Tim chci rict,ze se da zacit zit bez niceho,odejit jen s cestovni taskou a s tisicovkou v penezence,Jen se nebat.Ja vim byli na to dva,ale o to tezsi,ze oba vylezli z lecebny pro drogove zavisle. Dnes od te doby uplynulo 5 let a musim zaklepat,ze dobry.Dnes ma syn rodinu.
Jen bacha na to, že takoví lidé většinou nemají nějaké složitější myšlení a často si žijou jako králové, a při prvním problému, propuštění, úrazu, nemoci spadnou do dluhové pastí. A v případně nezaměstnanosti jdou taky první na dlažbu...
Kazdopadne rukama dnes i popelar vydelava pres 50.000 Kc - staci makat,
No to,ze by sel jako prvni kdyby propusteli si nemxslim.V te fabrice je vazena osoba,o jeho minulosti nikdo nic nevi. Ale je fakt,ze penez si vazit neumi.Vsechno utrati.Popelar u nas ma pred 20 tisic,takze nic moc.Nevim kde by mel 50 tisic.
Když máte prarodiče tak by šlo jet za nima, určitě by se postarali a půjčili by něco na začátek a po výplatě by se jim to splácelo, nebo by se našla nějaká brigáda u nich když jsou daleko. Při hledání brigády u nich bych moc nerozebírala to že je to na necelý měsíc to se nikomu nevyplatí. Nevim jestli se může nebo nemůže lhát zaměstnavateli, no a pak na novej rok zpět a do nové práce a do novýho nájmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.