Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončil to, ale furt zamnou chodí

Od: aniline odpovědí: 35 změna:
Je to už měsíc kdy se semnou rozešel přítel. Říkal mi, že se s tím dávno smířil že bude konec. Jenomže po týdnu se doma z toho zhroutil a brečel celý den (psala mi to jeho sestra) i přes to že to ukončil on. Já se z toho už dostala, nemrzi mě to tolik, stalo se a život jde dál (možná to vyzní že jsem ho nemilovala ale tak to není, stále ho milují ale nemá cenu se snažit aby se vrátil protože.. prostě se stalo)
No a jelikož jsme na stejné škole (je nám 19, takže střední) tak on začal od rozchodu vyhledávat příležitosti kdy mě potkávat na chodbě, když jdu kolem prougnoruji ho, nekouknu na něj, vím že tam je ale jdu dál, jak kdyby to byl kdokoli jiný.
A on začne strhávat pohledy, furt na mě kouká. Prý se snaží mi naznačit že mě už nechce nebo co ( s tím já počítám, nechápu proč by to dělal)
I v jídelně jde vždy schválně kolem mě a mačka se mezi zidlema než aby šel cestou kde je více místa.
Furt se drží u mě, třeba dnes o školním výletě který byl pro půlku školy neustále chodil zamnou, jenomže pak držel všem dveře, když jsem šla já hned je strčil spolužákovi vedle a co jsem prošla vzal si je zas zpět, aby mohl držet ostatním.
Upřímně se mi nelíbí to jak se ke mě chova.. říkal že s tím je smířený, že se ani nevrátí a že mu je jedno co bude semnou, s náma. Nebavíme se.
Ale vadí mi, že mi leze na oči. Proč má za potřebu tohle dělat?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

On sám neví co chce. Rozešel se proto, že měl pocit, že ho nemiluješ a nikdy Tě ve skutečnosti nezíská. Ale ve skutečnosti Tě stále chce. Takže neví co dělat. Srdce ho nutí být co nejblíž k Tobě, rozum mu radí, ať nedolejzá, nebo to bude ještě horší a proto taky říká, co říká, i když ve skutečnosti by Tě chtěl zpět moc. Tak se v tom tak plácá. Z Tebe mám pocit, že jsi poměrně chladná a ten vztah jsi brala víc racionálně, zatímco on hodně emotivní a hodně to prožívá.

Co s tím? Pokud ho nechceš, tak si jeho podivného chování nevšímej. Nemůže za to, je zmatený, ono ho to přejde. Předpokládám, že jsi v maturitním ročníku, takže nejpozději po maturitě se přestanete vídat a on to nějak zvládne.

liska5
08.12.22 10:59

hodnocení

1x

Myslím, že se snažíte být nad věcí, ale nejste. Všímáte si ho víc, než si připouštíte. On se rozešel s Vámi, ale Vám na něm záleží víc, než jemu na Vás. On se chová jak malý kluk, ale Vás ta zamilovanost ještě zdaleka nepřešla. Neřešte co dělá on, žijte si svůj vlastní život a vyrovnejte se s rozchodem. Myslím, že si jen namlouváte, že jste vyrovnaná, ale podle Vašeho příspěvku si myslím, že zdaleka nejste. Neřešte co dělá on, řešte sama sebe a svůj život, do kterého on už nepatří!

aniline
hodnocení

Dřív právě jsem ho celé dny nepotkala ani na chodbě nikde. A teď vyloženě čeká než půjdu kolem automatu na kafe, bohužel jinou cestu nemám. Dobře ví můj rozvrh a vi kdy tudy půjdu. A do jídelny dřív nechodil. Začal tam chodit až po rozchodu s klukama. On oběd nemá
Ale moc děkuji za odpověď
liska5

Třeba čekal, jak Tě potrápí a že budeš evidentně trpět, psát mu, ať se vrátí,... a tohle ho zaskočilo. Neví asi ani, co chce. Určitě Tvou pozornost. Tak se ho zeptej, jestli něco nepotřebuje...:-D Buď nad věcí. Pozoruj ho, jako přírodní úkaz.

hodnocení

1x

Mladý kluk, který se zhroutí z rozchodu s holkou, kterého je navíc ještě sám iniciátorem, je nepochybně duševně nemocný. Bohužel nárůst duševních nemocí je v posledním desetiletí dramatický a lékaři si s tím dost dobře nevědí rady. Na štěstí míra obtěžování bývalého přítele není tak intenzivní, aby bylo možné uvažovat o trestním jednání. Je to prostě obyčejná životní lapálie, které není potřeba věnovat větší pozornost.

aniline
hodnocení

Určitě to není na trestní jednání to vůbec.
Spíš prostě nechápu to chování, říká že se s tím smířil a že má tolik holek který ho teď chtějí. Přitom on sám hned začal nabalovat holky, které mají přítele nebo dokonce kterým je pod 14.
Přijde mi jak kdyby se snažil abych žárlila.
aniline
hodnocení

A když vidí, že si povídám se spolužákem. Nebo že mi napsal jeho kámoš tak hned na ně prý hází vražedný pohledy. A je takový nesvůj

Takže je to neškodná, bezvýznamná událost, kterou nemá vůbec žádný smysl se zabývat.

michal*

@hlada

jak vidíš tak pro tazatelku to není bezvýznamná událost . a i když tvrdí že ji to moc nebere. Tak já teda vidím,že je v tom dost namočená. Pokud je opravdu dobrá v matematice jak píše,měla by toho využít a ne se v tom patlat

dedalebeda*
hodnocení

1x

Vám oběma je sice 19, jenže on je muž. Muži jsou v duševním dospívání o 5 let průměrně pozadu za ženami. Muž v 19 je pořád ještě dítě. Rozešel se s vámi, protože nechápe věci, neví jak se správně chovat, je zmatený. Stále vás miluje. Vy jej milujete. Skoro by se mi chtělo napsat, tak se sakra sejděte, vysvětlete si to a dejte se dohromady. Jenomže podle zkušeností a podle toho jak to příroda zařídila, stejně není velká šance, že budete dlouhodobě šťastní. Nedoporučuji ženám vztahy se spolužáky právě z toho důvodu. Od přírody prostě žena by si měla hledat partnera aspoň o 5 let staršího. Starší muži ženám přirozeně imponují. Muž je vyspělejší a může jí být oporou, není to již tele. Také pro staršího muže je mladší žena lepší, protože muž stárne méně výrazně než žena a protože pro muže je důležitější vzhled partnerky než naopak, tak pokud jsou stejně staří, tak ve 40ti on zjistí, že vypadá skvěle, ženy po něm jedou, zatímco ona již staře. Což pak typicky vede k hledání mladší milenky. Podobných věcí je více, které mluví pro to, aby muž byl starší.

liska5
09.12.22 17:09

hodnocení

1x

Je možné, že Váš expřítel je částečně nějak ješitný a proto potřebuje dávat najevo, jak o daný vztah nestojí, i když ve skutečnosti po obnovení toho vztahu touží (tedy touží po usmíření atd.) , ale s "podmínkou" aby jste první "kroky" udělala Vy, tedy aby to nevypadalo, že on za Vámi jakoby "přilezl". Chování lidí nebývá ve všech případech zcela racionální. Chování je jakoby "směska" racionálních úvah, různých obav, předsudků, tužeb, vlastností (např. ješitnosti) atd.

Vztah lze trochu přirovnat k mostu mezi dvěma řekami. I hodně poničený most lze časem opravit, i tak, že je nakonec vytvořen výrazně pevnější most než jaký most tam byl předtím.

Bohužel, dle Vašeho popisu to vypadá tak, že Váš expřítel je poměrně dost ješitný na to, aby Vás např. dokázal pozval někam na kafe nebo na procházku apod. aby jste si mohli v klidu a v pohodě mezi čtyřma očima probrat,jaké problémy ve Vašem vztahu byly atd. Jestli mu je přibližně 19 nebo 20 let, tak je pravděpodobně ještě nedostatečně "vyzrálý" pro "pevný" vztah.

Každopádně si myslím, že vztah s výrazně ješitným člověkem je "v principu" jakoby "nestabilní". Navíc pokud Váš expřítel doma opravdu brečel, tak to vypadá, že ve skutečnosti má dost křehkou a zranitelnou psychiku a pouze si jakoby "nasazuje masku tvrďáka". Možná chce i sám sobě něco jakoby nalhávat nebo se tímto způsobem chování snaží i "vytěsňovat" svoji touhu po obnovení vztahu.

Možná by pomohlo, kdyby tomu Vašemu expříteli někdo řekl příklad s tím mostem - to přirovnání. I částečně poškozený most může být časem opraven. Pokud ale někdo ničí další a další pilíře mostu, tak se daný most může nakonec zcela zhroutit už napořád. Měl by to případně být někdo jiný, kdo by mu to řekl. Rozhodně ne Vy, protože pokud on nedokáže aspoň částečně zmírnit svoji ješitnost, tak tak byste jen "přilila olej do ohně".

doplněno 09.12.22 14:08:

Myslím si, že je poměrně dost vztahů, ve kterých se dva lidi k sobě jakoby "vrátili" po letech, kdy už psychicky byli jakoby "vyzrálejší". To možná Váš expřitel (prozatím) není schopen pochopit a navíc ani nechápe to, že se před Vámi ( a možná i před dalšími lidmi) tímto způsobem chování docela ztrapňuje.

doplněno 09.12.22 14:12:

Spolupráce s namyšlenými a ješitnými lidmi (popř. s lidmi s narcistickými rysy osobnosti) bývá obecně komplikovaná (např. v nějakém zaměstnání) popř. v některých případech i nemožná. A vztah s takovými lidmi samozřejmě taky.

Je možné, že někteří lidi udržují vztah např. kvůli penězům a jsou ochotni "strávit" i arogantní chování apod. Ale je sdost lidí, kteří takové chování rozhodně "strávit" nedokážou.

Co se týká popisu chování Vašeho expřítele, tak možná v jeho chování lze jakoby "vypozorovat" i "prvky " nějaké pomstychtivosti. Pravděpodobně ten člověk nemá nějakou pohodovou povahu a dlouhodobý vztah s ním by byl možná docela stresující.

Možná podvědomě ten Váš expřítel chce, abyste k němu jakoby "přilezla". Tak to někdy někteří lidi dělají. Možná kdyby on šel několikrát na konzultaci k psychologivi, tak by pochopil, v čem dělá chybu.

aniline
hodnocení

Děkuji za zpravu, máte pravdu a vše zmíněné souhlasí.
Ovšem nechci dělat první krok, chci aby když chce přišel sám. Jsem ve spojení s jeho dobrou kámoškou a říkala mi že ty říkal že by se ke mě možná někdy vrátil. Ale zas druhé kamarádce s kterou jsem též v kontaktu říkal že by se nevrátil vůbec ač mu neco po rozchodu že mě chybí. Expritel neví že jsem s těmito děvčaty ve spojení, skrz jednu jsem se snažila aby mu vysvětlila podobnou situaci jako tu popisujete ty mosty. Je to úžasne přirovnání.
Nicméně s maskou drsňáka rozhodně souhlasím. Od jeho sestry mám právě informace ze vždy doma o mě mluvil a najednou propadl závislosti hrám, pravdepodobne aby na mě nemyslel. Občas prý ale přijde chvilka kdy si přijde o mě popovídat a hroutí se z toho do slz.
Nevim tudíž co mám dělat v této situaci. Mám čekat? Ale jak dlouho?
Mám snad začít projevovat zájem?
Též od jedné z holcin mám info kdy jsem se jí ptala proč se takhle chova.. řekla mi že prý čeká na to až ho přestanu chtít a dává mi to takhle na jevo, nechápu. Nedávám sebemenší náznak že bych ho chtěla zpet, alepson se snažím. Protože chci aby přišel sám od sebe a přiznal chybu.
michal*

No vidíš a je to tady, padáš do toho a plýtváš nejlepšími roky života zabřednutím v nefunkčním vztahu.

Tyhle roky, co máš, mládí, ty ti nikdo nikdy nevrátí. NIKDY

Nesouhlasím s tezí,že jsou mladí muži obecně nevyzrálí. Poznal jsem mnoho lidí, základka,střední,vyšší škola. Spousta i 15ti letých 17 ti letých si šla za svým co je baví,jak to viděli dál a s jejich osobními úspěchy, vzdělání, obory přišly úspěchy vztahové-rodinné. Měli na čem budovat. Vztah se nedá budovat když je někdo labilní.

To, že je psychicky slabý je jedna věc, mně osobně by hodně vadilo, když by začal balit ty další holky jak jsi o tom psala. Tohle je na tom to nejhorší, protože tím tě i ponižuje.

anilise
hodnocení

To určitě. Souhlasím.
Neztrácím čas, jak jsem zmiňovala, stíhám vše a stíhala jsem i před tím *palec*
I kdybychom spolu neměli být stále mi záleží na tom aby se měl dobře, i kdyby s někým jiným
michal*

To s těma jinejma holkama to je fakt hodně blbý. Protože kdo se takhle zhrzeně chová, tak pak odplácí nevěrou. To je vyzkoušený.

Před nedávnem jsem to slyšel od známé které je dnes 30 let říkala "proč jsem se jako mladá dívka trápila s debilama místo abych si užila volný čas a období klidu bez závazků" Teď už totiž moc času nemá, má dvě děti

Dobrých mladých mužů je dostatek

dedalebeda*

Odpověd Michalovi: Trápila se jako mladá s debilama, protože jí ještě nedošlo, že by se neměla zaměřovat na muže stejného věku, ale na o něco starší, jak jsem vysvětlil výše. Mladé ženy toto mnohdy neví, pokud jim to někdo neřekne a zjistí to až dozrajou. Typicky randí se spolužákama a to je chyba.

ltz
hodnocení

0x
Ten vaš rozchod je celý divný. On se rozešel s vámi a zhroutil se z toho. A vy ho zase stále milujete, chodíte okolo sebe a nevšímáte se. Když je vám nepříjemné jeho chování, tak si to místo toho nevšímání se vyrikejte, co vlastně on tím sleduje. Třeba se chce vrátit.
aniline
hodnocení

Souhlasím s tím, že je to divný. Ano já ho stále miluji, přecijen jsme spolu byli dlouho a mám k němu to citové pouto, ale není to nic bombového že bych ho hned vzala zpět. Též mě to trápilo. Nevšímám si ho, protoze ho nepotřebuji mít už na očích, nepotřebuji jít a civet na něj, místo toho kolem projdu se spolužáky a bavím se. Ovšem snažila jsem se o konverzaci, neúspěšně
michal*

Otázka je, co sli slibuješ tady za radu? Jasně že ti všichni řeknou, ať to hodíš za hlavu.

To samý ti tvrdím i já. Ale podle mě spíš čekal, že ho budeš chtít zpátky. Dost možná si nebyl jistý tvou "láskou" tak chtěl, abys za ním přišla ty, že o něj stojíš. Jenomže tohle ti jen bere drahocenný čas

Víš co nechápu, proč ty a jiný holky se ubíjíte nějakými vztahy na střední škole. Pak chcete jít na Vysoký školy nebo mít dobře placenou práci. Není lepší čas na střední škole věnovat oboru kterým si chceš vydělávat peníze, studiem cizí řeči? Nebo ten čas radši věnuj učení se vařit. Pak, až budeš mí dobrýho partnera,tak tvoje dovednosti dobrého jídla ocení.

Pak vylezeš střední a co budeš dělat,nejenom ty, co budete dělat , absolventi středních škol. Studovat Vysokou cestovního ruchu a podobně nemá cenu, je to ztráta času, zbytečné obory. Jak si zvládnete našetřit na vlastní bydlení bez znalosti věcí,co se dají uplatnit na trhu práce?Z čeho pak budete platit nájmy než něco našetříte?*ee*

Ztrácíš čas

aniline
hodnocení

O tomhle řeč vůbec nebyla. Studuji grafiku, oboru se věnují víc než dost, a vztah mě nijak neomezoval, naopak mi většinou přinesl nové nápady na design. Tohle by mě ani nenapadlo brát si čas kvůli vztahu a nevěnovat ho studiu, pokud nezvládnu oboje tak to toho nejdu ne? Ovšem na intru po večerech vaříme takže to mám též ve svém zájmu.
Spíš očekávám tady vysvětlení jeslti někdo neměl podobnou situaci. Protože nechápu co tím básník chtěl říci, zda jako mě chce zpět a čekal že já se budu prosit. Nebo co jako. Prostě názor ostatních na situaci.
A jinak házím to za hlavu, neresim to, jen je mi to nepříjemné to co teď začal dělat
michal*

Já jsem ti své vyjádření dal, jeslti sis přečetla pořádně. myslím, že chtěl spíš vidět, že ty o něj stojíš a budeš ho chtít zpět.

Podle toho dotazu, co jsi napsala jsi z toho víc vyvedená z míry, než si myslíš.

Tvůj obor-grafika, to je OK, ale v dnešní době už to taky není takovej fičák jako před 8 roky, například. Ten týpek by byl dobrej, kdyby tě naučil třeba matematiku, která je ultrauniverzální do života a daleko důležitější než obor grafika. Nebo kdyby s tebou mluvi cizí řečí kterou neznáš a tím tě naučil. Jinak je to pro tebe zátěž jak tak vidíme.

Grafiků je dost(navíc sem přicházejí i dobří grafici z Ukrajiny), trh práce se mění. Jen s tímto oborem si dost pravděpodobně už nevystačíš. Teď máš možnost na to dupnout a naučit se i jazyky, dokud studuješ.

Ovšem, pokud máš rodiče, co ti koupíš byt nebo barák,tak je to jiná. Absolventi budou mít co dělat v týhle těžký době

aniline
hodnocení

Jsem v matice dobrá, budu z ní maturovat.
Ovšem nás obor je přesněji obalová technika, se zaměřením na design, ale ten obor nikdo nezná tak uvádím grafiku.
Ovšem má to odvětví jak vyrábění obalu, konstrukce obalu, ekolog, chemik, fotograf, grafik, nebo tiskař, webař popř učitel výtvarky? Možností je spoustu
Uplatnění je široké, dokonce máme firmy které se už o nás i perou, protože radši vezmou někoho kdo je z oboru a rozumí výrobě třeba petlahvi či kartonu
liska5

Ale ona má vztahový problém, teď neřeší profesní orientaci. Taky si myslím, že student může s někým chodit a zároveň dobře studovat. To se snad nevylučuje. *nevi* Jedno tuším, na chlapa je ten expartner poněkud komplikovanější, až lehce hysterickej. A oba jsou mladí, nezkušení a tudíž nevyrovnaní. A když on za ní nepoleze, ona zas bude mít pocit, že je to divné po těch letech ...

michal*

dobře, neberu ti to.

Věřím že se o vás firmy i perou. Otázka je kolik nabídnou peněz. To je to o co mi šlo.

Jestli jsi ale opravdu dobrá v matematice,tak to by byla Vysoká škola dobrá volba. Jenomže úroveň dnešní matematiky na střední škole není valná,takže i když z ní odmaturuješ, tak si moc nefandi nemyslím to ve zlým.

Kup si skripta pro první ročník třeba čvut a uvidíš...jestli bys to dávala

No jo liško, ale ona je tazatelka v jiné situaci než ty. Kdybys byla po maturitě, tak bys sama pak viděla. Ale to ty neřešíš, ani jsi nebyla schopná říct konkrétně proč se tak on chová. Tobě je i jedno, co bude tazatelka po maturitě dělat...ty máš své vyřešené

ltz
On si je asi vedom toho, že chyboval s tím rozchodem a je mu jasne, že to už nemuze vzít zpatky. A začal asi na vás zarlit, nestrpí nikoho kolem vás, musí vás neustále sledovat a být vám v patách. Teď si ale představte jak by se choval, kdyby jste si nasla novou znamost. Aby chudák kluk neudělal ještě nějakou hloupost. On nereaguje, napsala jste, tak co se spojit s tou jeho sestrou. Třeba by mu to nějak vymluvila nebo domluvila, že se divné chová a nebo vůbec proč to dělá. Že je to obtěžující.
aniline
hodnocení

Byla jsem v kontaktu se sestrou. Ptala jsem se co se děje že se tak chová, doma prý je jak kdyby se nic nestalo.
No a prý to nemám řešit a mám ho nechat být
michal*

je skvělý, že se snaží balit další holky, aspoň tím spíš ukazuje neúctu k tobě, takže teď už můžeš zkoušet sbírku z matematiky na Vysokou školu, zatímco on bude trucovat jak malý harant

Ideál je najít lidi, se kterými se budete společně učit,nebo přítele což by bylo skvělý*palec2*

kup si tohle, kniha je praktičtější

Matematika: Přijí/...

ale můžeš to koupit i na CD

EOBCHOD2- CVUT - /...

najdeš to na netu i v PDF zdarma ke stažení, nebo ti to pošlu třeba na email

paveldvorak
hodnocení

0x

předpokládám že ted spolu komunikujete prostřednictvím této poradny..jeden sem píše stížnsot druhý to čte případně odpovídá, jako někdo jiný...zřejmě proto že na podobné životní situace není mobilní aplikace...

když někoho chci tak mu to při vhodné příležitosti řeknu, když někoho nechci řeknu mu to a neotravuji

pokud ho nechceš vysvětli mu vhodným způsobem na vhodném místě aby už neotravoval nečuměl neplížil se za tebou atd...

aniline
hodnocení

No já bych ho právě s radostí vzala zpět. Miluji ho a záleží mi na něm.
Jen prostě jsem smířená, že to ukončil a "nechce" se vrátit.
Ale přitom kde jsem já je najednou on. Jak kdyby chtěl já mě dávat pozor zda se nebavím s ostatníma klukama

dedalebeda*
hodnocení

0x

Doplnění Lopeze: Souhlas. Muži jsou ješitní od přírody, je to tak dané. Zdravá ješitnost je v pořádku a je potřeba. Pokud analyzujete dynamiku vztahů muž-žena, tak zjitíte, že to tak musí být, aby to fungovalo. Nicméně je zde několik problémů: muži nadměrně ješitní (egoistický namyšlenec) nebo bez ješitnosti (slaboši pod čepcem). Další problém je v tom, že žena, která ještě není tak zkušená, zatím nepochopila smysl mužské ješitnosti, natož aby si vůbec připoštěla její přítomnost a pak se chová aniž by toto brala do úvahy, z čehož plyne kolize ve vztazích. Například zde tazatelka také ješitnost nechápe, proto by se takto neptala. Měla by vědět, že ješitnost muže vede ke krokům, které její partner udělal. Chytrá žena se k ješitnosti muže chová tak, aby to vypadalo, že muž má jakoby navrch, ikdyž je to její iniciativa. Jde o ten pocit pro muže, ikdyž to může být jen jako. Tím způsobem se vlk nažere a koza zůstane celá. V tom je celá pointa. Když toto žena chápe a ve vztahu podle toho jedná, pak je vztah mnohem harmoničtější.

K tomu ještě citát, který hovoří za vše:

"Víš podle čeho se pozná hňup? Že o sobě absolutně nepochybuje! A víš podle čeho holka padlá na hlavu? Že nepozná hňupa!"

anilise
hodnocení

To chápu, a jsou to cenné rady.
Ale já bych ho přecijen vzala zpět *mala*
Nevim co dělat, protože přecejen mi na něm záleží, dost se teď zhoršil ve škole a celkově na vše kašle.
Nevim prostě zdá tohle jsou signály pro to, že by mě chtěl. Nebo zda je to ješitností
dedalebeda*

Jsou to signály, že by vás chtěl, ale ješitnost mu nedovolí. Zkuste na to jít jak jsem řekl, tak aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Konkrétní taktiku spíše pomůže zkušená kamarádka nebo nějaká starší žena. Možná by stačila nenápadná taktika, třeba mu říct, že potřebujete pomoct třeba s matikou, nebo jinou blbinou. (potřeba ženy pomoci od muže je výborný lék na mužskou ješitnost) A klidně i několikrát po sobě. On to pochopí tak, že potřebujete jeho pomoc. Zároveň tím na něj ale netlačíte. A přitom pak nastane vhodná chvíle a možná se rozpovídá a nebo bude vhodná chvíle pro vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]