Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zakoupit DNA test stolice

Od: kerus odpovědí: 7 změna:

Ahoj, kdysi jsem na internetu viděl článek o DNA testu stolice, který má potenciál odhalit polipy a rakovinu střev. Hledám, ale nenašel jsem žádnou kliniku nebo organizaci, která by test u nás nabízela. Jediná zmínka je zde:

labtestsonline.cz/...

Když jim ale napíši, jsou dlouhodobě bez reakce. Víte o tomhle testu někdo něco více? Zejména, kam se mohou zájemci obrátit? Díky za Váš čas.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, souhlas s Benem. Zrovna v sobotu mi kamarádka řekla, že po 3 letech si nechala udělat u své doktorky ten test, a volala jí, že výsledek je pozitviní. Teda našli krev ve stolici, ale co to je konkrétně, to ukáží až ty různé prohlídky a zkoumání, které budou následovat. Sama jsem si říkala, že po svátcích asi na ten test také půjdu. Já jsem si ho nenechala dělat nikdy.

liska5

Tu soupravu na okultní krvácení Vám dají domů. Odeberete vzorek stolice velký, jak zrnko čočky, a vložíte do ampulky s roztokem. Dobře zacvaknete a odevzdáte u sestřičce... Jen to zdaleka není stoprocentní. Ne každá anomálie střevní sliznice krvácí. Jen se prý nemá jíst před tím pár dní maso a list. zelenina, kde je Fe... Prý. Teď už je to zase jiné, jak zamlada. Nejsem si jistá , ale v určitém věku hradí pojišťovna kolonoskopii, která je průkaznější.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, test na krvácení do stolice (k včasnému odhalení např. rakoviny nebo polypů) má k dispozici každý praktický lékař. Sice tam asi nezjišťuje DNA, ale to podstatné, co od toho člověk očekává, se tím najde, resp. lépe je, když se nic nenajde. Jestli máte nějaké podezření či obtíže, tak se nechte u praktika otestovat (ale půjdete tam 2x - jednou pro test a potom s plným testem na vyhodnocení, které je na počkání). Zdravím!

doplněno 05.12.22 20:28:

Test na okultní krvácení do stolice lze zakoupit i v lékárně, ale lidé starší 50ti let ho mají u praktika zdarma.

doplněno 05.12.22 21:34:

A nebolí to!

kerus
hodnocení

Díky za reakce a zkušenost. O testu, který popisujete jsem již slyšel. Je moc fajn. Problém je, že mám u konečníku ekzém, který občas lehce "krvácí", takže mít slzu krve ve stolici je v mém případě relativné běžný jev. Na bezplatnou kolono ještě nemám nárok. Nicméně, máme tyto "střevní" problémy v rodině, a proto hledám alespoň DNA test, kterému je krev ve stolici šumák. Problém je, že hledám zatím marně.. musím se víc posnažit :).. V ČR ale zatím nulová stopa.

ben®

kerus - nejsem expert v této oblasti, ale myslím si, že snad ten test rozezná čerstvou (povrchovou, červenou) krev od krve natrávené ve stolici ze střev a konečníku.

kerus
hodnocení

Mám obavu, že toto test nerozlišuje.

liska5

Pochybuji, že test na okultní krvácené rozezná více, než bohapustou přítomnost krve. Ovšem ten ekzém, co občas krvácí, a rodinnou anamnézu k tomu, považuji za pádný důlvod k řádnému vyšetření vč. kolonoskopie na pojišťovnu i u mladého jedince. Jen se s tím svěřit svému praktikovi.

Tady má obrovský vliv stravování a stres. Je to prostě v rámci trávicí trubice, která je vytrvale v kontaktu s tím, co do ní pošleme /sníme/ a zároveť reaguje na stresory jistým sevřením, což má za následek poruchy v prokrvení. V oblasti konečníku krvácejí nejen hemoroidy a polypy, ale i prasklinky na křehké pokožce či hraně se sliznicí, kde je stále vlhké prostředí. Problém zhoršuje cukr, bílá mouka, ostrá jídla, nedostatek zeleniny a cereálií a průmyslově vyrobené potraviny a nápoje, které způsobí přemnožení kvasinek. Ty leptají střevní sliznici, která je následně propustnější pro toxiny, ale jako poruchová špatně tráví a nepřijímá vše, co má.. Kvasinkové infekce jsou kromě hemoroidů nejčastějšími problémy v oblasti konečníku. Měl byste upravit stravu, hlavně omezit sladkosti, zařadit sedavé koupele v růžovém roztoku hypermangánu, místo větrat, jak jen to jde a mazat pravidelně Clotrimazolem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]