Dobrý den, začal jsem pracovat ve stavebnictví, byla mi slibována dpp smlouva, nakonec k ni nikdy nedoslo, první měsíc byla výplata s velkým zpožděním a ještě méně, druhy měsíc nebyla už vůbec. Rozhodl jsem se ve firmě skončit, a bylo mi řečeno, ze nic nedostanu. Stim jsem se nějak smířil, pak mi dokonce začal i hrozit, ze si mě pocka před barakem apod. No já nyní přemýšlím, ze udám jak sebe, za práci na cerno, tak i jeho. Důkazy, ze jsem u nej pracoval mám, “výplatní pásku”, peníze na účet, firemní tričko apod. S pokutou pro sebe počítám, stojí mi to zato. Jen bych rad znal názor, jestli se tím bude vůbec někdo zabývat, když to nebude anonymní.
Ve stavebnictví to tak bohužel často chodí.. Nevím,jestli si pomůžete s tím nahlášením.. Minimálně pohrozte svému "zaměstnavateli", ať místo vyhrožování a čekání před barákem radši ZAPLATÍ,jinak půjdete udat sebe i JEHO!A běžte radši dělat do fabriky..ve fabrice tyhle problémy nebudou.. Máte zapotřebí se nechat takhle ponižovat? Asi neee..
niubnut
No prave proto, ze jsem pohrozil, o žádné vyhrožování neslo, jen jsem oznámil, ze pokud nezaplatí to co má, budu to takhle řešit, a pak přišlo vyhrožování. Jasne, ze nicim si nepomůžu, ale jde mi o princip. Ještě mi vyloženě napsal, ze jsem mu nepodepsal dpp, ale co jsem četl na internetu, i ta musí byt podepsána.
ahoj*
Vždycky když jde o princip, tak jde především o prachy
lidi, copak se neumíte dohodnout? Proč by ti nezaplatil, kdyby jsi dělal kvalitně, tak by přece chtěl aby si dal u něj dělal, mám takový dojem, že jsi to flákal? Jestli ne, tak proč tě nechce zaplatit jaký je důvod?
Ale s tím musíš počítat, když sám podvádíš, že budeš podveden.
S nepodepsanou DPP Vás vůbec neměl pustit na stavbu. Nechal Vás, abyste tam svévolně pracoval? Nebo jste tam vlezl přes plot? Ne, zadal Vám práci a převzal ji od Vás.
Ty pokuty za práci načerno jsou dost velké. Více zde.
ml1
Ono toho bude víc, co třeba bezpečnostní školení. To musí mít i v kanceláři, aby věděli, že se nemají tužkou rýpat v uchu nebo co já vím, natož na stavbě.
Pracovní smlouva musí být písemná, bývaly doby, kdy stačila ústní, ale to už dávno nejde (právě kvůli černochům a Švarcům cs.wikipedia.org/... ).
Nešlo by uplatnit nějaký ten whistleblowing (nevím jak se to řekne česky)? Ale místní stavitel bude asi malou rybou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.