Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na černo

Od: niubnut odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, začal jsem pracovat ve stavebnictví, byla mi slibována dpp smlouva, nakonec k ni nikdy nedoslo, první měsíc byla výplata s velkým zpožděním a ještě méně, druhy měsíc nebyla už vůbec. Rozhodl jsem se ve firmě skončit, a bylo mi řečeno, ze nic nedostanu. Stim jsem se nějak smířil, pak mi dokonce začal i hrozit, ze si
mě pocka před barakem apod. No já nyní přemýšlím, ze udám jak sebe, za práci na cerno, tak i jeho. Důkazy, ze jsem u nej pracoval mám, “výplatní pásku”, peníze na účet, firemní tričko apod. S pokutou pro sebe počítám, stojí mi to zato. Jen bych rad znal názor, jestli se tím bude vůbec někdo zabývat, když to nebude anonymní.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ve stavebnictví to tak bohužel často chodí.. Nevím,jestli si pomůžete s tím nahlášením.. Minimálně pohrozte svému "zaměstnavateli", ať místo vyhrožování a čekání před barákem radši ZAPLATÍ,jinak půjdete udat sebe i JEHO!A běžte radši dělat do fabriky..ve fabrice tyhle problémy nebudou.. Máte zapotřebí se nechat takhle ponižovat? Asi neee..
niubnut
hodnocení

No prave proto, ze jsem pohrozil, o žádné vyhrožování neslo, jen jsem oznámil, ze pokud nezaplatí to co má, budu to takhle řešit, a pak přišlo vyhrožování. Jasne, ze nicim si nepomůžu, ale jde mi o princip. Ještě mi vyloženě napsal, ze jsem mu nepodepsal dpp, ale co jsem četl na internetu, i ta musí byt podepsána.
ahoj*

Vždycky když jde o princip, tak jde především o prachy :)

lidi, copak se neumíte dohodnout? Proč by ti nezaplatil, kdyby jsi dělal kvalitně, tak by přece chtěl aby si dal u něj dělal, mám takový dojem, že jsi to flákal? Jestli ne, tak proč tě nechce zaplatit jaký je důvod?

Ale s tím musíš počítat, když sám podvádíš, že budeš podveden.

S nepodepsanou DPP Vás vůbec neměl pustit na stavbu. Nechal Vás, abyste tam svévolně pracoval? Nebo jste tam vlezl přes plot? Ne, zadal Vám práci a převzal ji od Vás.

Ty pokuty za práci načerno jsou dost velké. Více zde.

ml1

Ono toho bude víc, co třeba bezpečnostní školení. To musí mít i v kanceláři, aby věděli, že se nemají tužkou rýpat v uchu nebo co já vím, natož na stavbě.

Pracovní smlouva musí být písemná, bývaly doby, kdy stačila ústní, ale to už dávno nejde (právě kvůli černochům a Švarcům cs.wikipedia.org/... ).

Nešlo by uplatnit nějaký ten whistleblowing (nevím jak se to řekne česky)? Ale místní stavitel bude asi malou rybou.

okolik

Také mne v první chvíli napadlo školení BOZP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]