Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence

Od: petr1978 odpovědí: 8 změna:
Ahoj ,chtěl bych se jen zeptat, v minulosti jsem si nadělal dluhy protože jsem byl naprosto blbej to bez výmluv , chodím do práce a mám exekuci na plat , což je v pořádku , ale bohůžel se takhle nedá žít ,mám sotva na zaplacení poplatků a něco málo na jídlo , chtěl bych požádat o insolvenci ale zajímá mě jak to funguje a kolik by mi strhávali z platu , můj plat je 28.000kč před strhnutím exekuce ,mám dvě děti se kterými nežiju , nesnažím se vyhnout dluhům jen bych chtěl nějak důstojně přežít a splatit co jsem v minulosti napáchal . Děkuji za odpověď a za případné rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hivi
hodnocení

4x

Nemusí Vám insolvenci vůbec povolit, avšak je to určitě rozumné řešení, už kvůli způsobu jak se vyhnout návštěvě vykonavatele soudního exekutora, ač Vám strhávají peníze z exekuce, i tak Vás mohou vykonavatelé navštívit a sepisovat movitý majetek, budete-li v insolvenci tak se tomuto vyhnete (pracuji na exekutorském úřadě v terénu, takže Vám radím se dluhu brzo zbavit, návštěva vykonavatele není nic příjemného)

mate59
hodnocení

2x

Takto se to nedá určit, odvíjí se to nejen od mzdy,ale i od výše výživného na děti,na manželku,jakou máte výši pohledávek,kolik platíte exekuci a pod.Jsou na to na netu orientační tabulky.Může taky nastat to, že vám insolvenci nepovolí.Život v insolvenci je téměř o vodě a chlebu,na dlouhou dobu,na druhé straně se zbavíte dluhu.Stačí ji však jednou porušit a spadnete tam,kde jste byl předtím.

petr1978
hodnocení

Děkuji za odpověď

ahoj*
hodnocení

0x

Důstojně přežít? A kdy doplatíš tu exekuci na plat svůj dluh?

insolvence je na 5 let anebo pokud dříve uhradit dluhy

petr1978
hodnocení

Ano důstojně přežít ,udělal jsem chybu ale pokud platím nájem 14500 a to nepočítám ostatní výdaje jako jsou telefon nebo internet a tak jsem pak rád že si můžu dovolit se občas normálně najíst , ke konci měsíce pak musím chodit do práce pěšky , vím je to moje chyba a nikomu to z zlé nedávám ale myslím že jsem také jen člověk …
ahoj*

Tak choť do práce pěšky i začátkem měsíce a hned budeš mít víc peněz na jídlo.

kolik dlužíš, jaká je měsíční splátka a na kolik měsíců máš splácení jsi neuvedl

když nemáš na nájem, tak bydlí u rodičů

my nevíme, jakou režii máš u exekutora

hodnocení

0x

Neměl byste uvažovat o tom, kolik budete platit měsíčně, ale jak dlouho a zda oddlužením neokradete věřitele. Oddlužením se zastaví sankční úroky, odměna exekutorovi a splácení se omezí na max. 5 let. Bude vás to stát poplatek za návrh a pak zhruba 60 tis odměny insolvenčního správce při pěti letech splácení. Můžete tím ale okrást věřitele. Kritériem pro rozhodnutí je výše dluhu, výše sankčních úroků, výše splátek a v neposlední řadě morálka. Nechte si udělat rozbor v bezplatné dluhové poradně.

petr1978
hodnocení

Já se nechci vyhnout dluhu nebo někoho okrást jen bych chtěl svůj dluh splatit a v rámci možností normálně přežít alespoň z výplaty do výplaty jinak děkuji za odpověd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]