Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Razítko na příjmovém dokladě - musí být?

Od: raketa odpovědí: 7 změna:

dobrý den, projektant mi za svoji práci dal příjmový doklad, na kterém je jeho kulaté razítko. Prý razítko s IČem nemá,jelikož se stěhoval a nemá ho hotový..

zajímalo by mě, zdali stačí na dokladě jeho ´´profesní´´ kulaté razítko

- také mi říkal, že ani razítko na dokladě byt nemusí..že stačí podpis...je to pravda? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x
Kulaté razítko tam stačí, razítko ani nemusí být, stačí podpis.

ahoj*
hodnocení

4x

Pokud někdo přijme peníze v hotovosti, je povinen převzetí finančního obnosu potvrdit. Typicky se to dělá podpisem na příjmovém dokladu. Žádné razítko k tomu není potřeba! Samozřejmě je to na inteligenci toho, kdo peníze vydává, aby jsi o potvrzení platby sám řekl, je to v jeho zájmu.

pokud platíš kartou ci bankou, tak ani žádný podpis a potvrzení nepotřebuješ. Dokladem platby je bankovní potvrzení. Na faktuře nemusí být žádné razítko ani podpis.

neplést si s projektem. Tam zase musí být nějaké kulaté razítko asi podle jiných předpisů

"Pokud někdo přijme peníze v hotovosti, je povinen převzetí finančního obnosu potvrdit."

Není to pravda. Účtenku nebo daňový doklad je povinen vydat pouze podnikající subjekt a to na požádání.

ml1
hodnocení

1x

Kulaté razítko je mocnější, než normální. Na příjmovém dokladu by hlavně mělo být, kdo a kolik peněz (čísly a slovy) přijal, případně od koho (u větších částek, to kvůli praní špinavých peněz) a nějaké podpisy. Razítko zjednodušuje vypisování, protože na něm jsou všchny údaje a neni potřeba je psát ručně (blbé je, když neni razítko čitelné).

Vzpomínám, jak jsem dostal červené kulaté razítko na omluvný list do žákovské knížky. Tehdy se ještě chodilo k odvodu, i když všichni skoro jistě věděli, že žádná vojna nebude. Když jsem tam byl podruhé, tak se tam nějaký jiný "gumák" zděsil, kdo mi dal úřední razítko do žákovské knížky (copak já vím?). Nebýt toho, tak mě ani nenapadne, že to je divné a třeba bych to i zapomněl.

hodnocení

0x

Podle mě kulaté razítko nemá na příjmovém dokladu co dělat, je určené pro zcela jiné účely. Ale třeba se pletu. *zmateny*

Kulaté nebo šišaté razítko může mít kdokoli kdykoli.

hodnocení

0x

že ani razítko na dokladě byt nemusí.

ANO, je to pravda.

Já jsem vydal desítky příjmových i výdajových dokladů, nikdy jsem razítko nedával, ani ho nemám a úřadům to stačilo.

Není povinnost mít razítko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]