Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážka na nose

Od: minda® odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, už týden se peru s nachlazením a velkou rýmou. Poslední dny se mi na nose udělal bolavý červený flek, stále se to zhoršuje, opuchá, dnes ráno na něm mám vodové pupeny. Nemáte zkušenosti, čím to mazat, aby se to zahojilo? Vůbec s ničím podobným nemám zkušenosti. Děkuji moc!

Vyrážka na nose

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nepotěším tě, protože je to opar.

Já na opary trpím, takže už jsem si jich zažil mnoho.

Stává se mi, že se mi opar vyrazí po velké námaze nebo právě po boji s nějakou nemocí. Imunita si s nemocí poradí, ale virus ji v tom období přelstí a vyrazí se mi opar.

Bežně na rtech. Na nose nebo uvnitř nosu - tam je to bolestivé. Zažil jsem taky opar v uchu (tam jsem si ho musel přenést) a zažil jsem i opar na očním víčku.

Problém je vždycky v tom, že se daného místa nesmíš dotýkat. Když už se dotkneš, tak desinfikovat prst nebo přes papírový kapesník, který pak vyhodíš.

Když se vysmrkáš do kapesníku, ten dáš do kapsy a pak si kapesníkem utřeš oči, tak si tam takhle můžeš zanést virus a u očí už to není sranda.

Počítej že dva týdny trvá než se opar zahojí.

Když si v lékárně koupíš nějaké mastičky, tak se opar trošku utlumí a tolik nesvědí a strup nepraská, ale "vyléčení" trvá pořád ty dva týdny.

okolik

Spouštěčem bývá stres, oslabená imunita, jak uvádí colombo dále ženám naskakuje v období menstruce a nezřídkakdy i v období menopazy ve dnech očekáváné menstruace. Respektive ve dnech kdy obvykle přicházela menstruace.

duch

Na stres jsou nejlepší tři slova : Seru na to.

nov
hodnocení

6x

Nemůže to být opar?

hodnocení

vůbec netuším... na nose? doplnila jsem fotku...

okolik

Zastávám stejný názor jako nov herpes se zvládne vytvořit u oka.

mate59
S jistotou je to herpes.
okolik

Pokud máte doma tinkturu z Echinacei - Třapatka nachová potírejte.

hodnocení

4x

Je to opar. Přesně takto vypadá můj nos u rýmy taky. Kupte nějakou mast na opary nebo babská rada mazat zubní pastou na noc. Na doléčení stroupků je nejlepší krém se šnečím slizem.

okoik

Zubní pasta rozleptává.

Asi jak která. Já tento "lék" používám snad 30 let a nic jsem nikdy rozleptanýho neměla. Pasta přes noc zaschne a nic mne nesvědí. Ráno ji smyju, namažu vzniklej strup mastičkou a vše je ok.

okolik

m123 prohlédněte si složení u zubní pasty některé obsahují hliník.

ano, některé

hodnocení

3x

Máte odřený nos od rýmy a pravděpodobně se vám tam dostala nějaká infekce. Buď dojít do lékárny a požádat o radu, nebo jestli máte doma hypermangan, omývat světle růžovým roztokem, tím se nic nepokazí, dezinfikuje a vysušuje. Z bylinek šalvěj, řepík. Heřmánek raději ne.

liska5
hodnocení

3x

Vypadá to na opar, nebo nějaký karbunkl /shluk vřídků/, obojí chce B komplex forte a zinek! Je to v oblasti hlavy, čili nebezpečnéjší. Z lékárny mast na opary nebo Betadine. V lékárně poradí. A z obou stran nanášet ušní tyčinkou. Nesahejte na to a pak do očí.

liska5

Také je dobré potírat propolisovou tinkturou.

okolik

Liško a co Silicea?

liska5

Mohla by zkusit, že by to pomohlo vytlačit hnis.. To raďte ale sama, já zas nejsem v homeopatii zběhlá. Jo čtu si o ní. Ta typologie je zajímavá a obšírná. Pro sebe mám svoje homeop. léky, ale pro jiné často musím hledat.

okolik

Liško, pokud by se nám podařilo se sejít v Jesu. Tak bych vám mohla k té zajímavé disciplíně předat nějakou materii na počteníčko.

*cteni**zmateny**placni*

liska5

To je sice krásné, děkuji, ale už je nad moje síly to nějak více studovat. Mám doma několik knížek o homeopatii: Marksovou, Janču, Sambidgeho,... i tu velkou homeopatickou bibli Materia Medica od J.T. Kenta a taky některá čísla Okénka do světa homeopatie. Jen toho mám na starosti moc. Angažuji se ve více oblastech. A jako každý správný důchodce nestíhám. Ovšem sejít se můžeme...*placni*

okolik

Kenta Materii Medica znám je skvělý. Okénko do světa homeopatie nic mi to neříká zkusím se podívat. Děkuji za tip.

Pokud bude možnost ráda vás poznám.

Děkuji

liska5

Tak až příjde ten čas, tak se skontaktujem na: emu397@seznam.cz.

hodnocení

0x

Zinkovou mastí,mazat a mazat :)

rakip*
hodnocení

0x
Zkusit tuto mast na opar je dobrá.
Vyrážka na nose #2
nov

No, nevím, opar je virová záležitost, nikoliv kvasinková..

okolik

Herpes nejsou kvasinky!

Potírat tinkturou z Echinacey krásně se zhojí Třapatka nachová.

okolik

Mám takový dojem , že Fungicidin jsou kortokoidy. Nebrat

liska5

Nemyslím si, že Fungicidin obsahuje kortikoidy. Každopádně ho smějí mazat i mimina. Fungí jsou houby, takže antimycotikum. Účinná látka Nystatinum by neměla pronikat do těla pokožkou, zabraňuje na povrchu množení kvasinek a plísní.

okolik

Díky liško, tak na opary je homeo Natrium muriaticum AKH 2-2-2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]