Nejste přihlášen/a.
Nevím zda to sem patří ale mám kamaráda Roma, který je slušný, pracující a fajn kámoš, na tiktoku sem našel komentář u videa který podněcuje k nenávisti vůči Romům, komentář je jeden rok starý, lze to nahlásit na policii protože to nejspíš porušuje zákon § 356, pokud ano jak co jim tam mám rict mam vyfotit snímky obrazovky, poskytnout odkaz k videu/komentáři nebo jak? Děkuji za rady!
1x
policie.cz/...
Hm. U formy TO doporučují odpovědět na asi osm otázek. Nějak nerozumím té poslední - " Jaké následky pro oběť měla? " Kdo měla nebo co měla?
Na začátku píší o trestném činu, potom to je událost, potom zase trestný čin.![]()
@nonek Sice to dalo fušku ale nahlášeno.![]()
Jinak, budu citovat jednoho dlouholetého kámoše. "Já i žena hrdí cikáni, mojo rodiče, babka s dědkom taky, a najednou náš syn nějakej Rom, to kde jsme? Svět se v prdel obrací"![]()
Zrovna dnes jsem to řešil. Jednomu tmavo Čechovi řeknu ROM a on mi vynadá že je cikán ať ho neurážím.
Druhý cí... řeknu cikani A ona na mě, že ať ju neurážím. Že je ROM.
Já myslím že jsou ... Koukám teda na Wikipedii a tam fakt jakože jo. Že prej některý berou označení ROM jako urážku.
já proti nim nic nemám, tedy pokud chodí do práce a nepobírají dávky
0x
Čeština dříve rozdíl nerozlišovala, začala ho rozlišovat až někdy v 90. letech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.