Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nevíte co se dá použít na ušní dírky místo Framykoinu, který je na předpis? Takže potřebuji něco bez předpisu, kvůli tomuhle se mi k dr. běhat nechce...
Náušnici pořít čistým lihem, který je v lékárně za pár šestek na pupíky novorozenců, a náušnici v dírce protočit. Vůbec není třeba něčím potírat. A kyž už, mocímermo, stačí Opthalmo-Septonex do očí. Ale je to zbytečné. Líh udělá stejnou službu.
To bude dobrý.
Líh mám a potřela jsem, ale stejně to bolí jak čert... Chtěla jsem si udělat radost, tak jsem si pořídila nové naušnice a takhle jsem dopadla... Ale našla jsem doma Framykoin v prášku - takže ho asi zkusím v něčem rozmíchat, třeba v Betadinu a uvidím co to udělá
A díky za tip s tím Septonexem
Proboha to nedělejte! Nemůžete to smíchat. Za prvé se Vám udělá pasta, která zacpe dírku a za druhé kdovíjaká sloučenina. Mám mnoho mastiček, které se vzájemně nesnesou! Já bych tohle neriskovala.
Koupání ucha v Betadině je taky dobrý nápad.
Už se stalo Marenko... Jsem trubka a úleva žádná... Už nebudu experimentovat a koupím si ten Opthalmo-Septonex nebo vyrazím k dr. pro recept na Framykoin, ten mám vyzkoušený... Nic jiného mi asi nezbyde...
A máte doma heřmánkový čaj? Jestli ano, tak bych si udělala heřmánek, a pořádně to ucho v něm vykoupala.
Heřmánek nemám, mám jen lipový a maliníkový čaj Mám tu akorát ten líh... A pak různý krémy a taky tu mám Sudocrem, Bepanthen a Purelan (čistý lanolin) - no ale to mi je asi na nic. Ještě tu mám mastičku z mateří kašičky . Ale jinak asi nic...
Asi bych zkusil roztok hypermanganu a pak namazat obyčejnou modrou indulonou, sice budete mít hnědší ouško, ale věřím, že to pomůže.
Chce to trpělivost. Budete-li čistit lihem a mazat Opth.Septon. odhaduji to tak na 5-6 dní.Dejte ouškům čas, aby se zahojila.
Děkuji za rady. Teď jsem hledala něco o Opthalmo-septonexu - kojím a on se může používat při kojení jen krátkodobě Asi pro jednou by to nevadilo - stejně jako jsem si mázla trošku Betadinu jednou - více se bojím... Takže budu zkoušet raději je ten líh... A hypermangan a kojení - jde to dohromady? Nikde jsem nic nenašla...
Pokud kojíte, je naprosto bezpečná a výborná kalciová mast, nebo Dermazulen. ordinace.cz/...
doplněno 20.08.10 11:22:Dermazulen používám na všechno špatné na kůži a super.
Toto jsem našla... Takže bojím... Zkusím jen samotný líh a když nepomůže tak si holt budu muset zajít k dr. pro recept.
4.6. Těhotenství a laktace
Těhotné a kojící ženy mohou používat Dermazulen mast pouze na doporučení lékaře.
Marenko, úplně jsem přehlédla ten tip na kalciovou mast - takže zkusím lihovat a zajdu do lékárny pro kaliovou mast. Děkuji všem!
Dermazulen, je dobrá mastička. Používala jsem ji dětem i na prdelky, když byly miminka. PT /stařenka/
Jo a antynko, když je takové bolavé místečko, člověk má tendenci na to sahat. Tak ne! Pohlídejte se a nesahejte. Na rukách je spousta bacilů a přenos je velice snadný.:D
Mám zkušenost, že novorozencům a malým dětem se propíchlé uši čistily lihem a náušnice se protáčely. Ale myslím, že by šlo také použít Tea Tree nebo výtažek z grepových jadérek /nevím přesný název/ .Obojí má velký dezinfekční účinek proti bakteriím i virům i plísním. Mám s nimi velmi dobré zkušenosti i ve vetrinární péči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.