Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o příjmech

Od: dsa odpovědí: 3 změna:

Moc se ve financích nevyznám, proto sem taky píšu. Je mi 16 a přes léto jsem měl přivýdělek (do 5000). Dnes mi napsala šéfová jestli nechci potrvezní o zdanitelných příjmech. Jak jsem už psal na finance jsem fakt blbej, takže se chci zeptat: Je to výhodný to potvrzení?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Potvrzení o zdanitelných příjmech Vám může posloužit jako podklad pro vrácení zaplacené daně, pokud si po skončení roku podáte na FÚ daňové přiznání. Tiskopis je jednoduchý, vyplníte údaje podle potvrzení a veškerá daň, kterou jste z brigády odvedl, se Vám vrátí. Podstatné je, jestli Vám byla nějaká daň sražena. Potvrzení si nechte vystavit, pak uvidíte. Z 5.000 by Vám byla sražena daň 750 Kč, a pokud jste měl příjem nižší, byla by nižší i daň. Jestli jste při nástupu na brigádu podepsal daňové prohlášení, byla Vám uplatněna sleva na dani, která ve Vašem případě celou daň pokryla, takže jste neplatil nic a tedy není co vracet. Tohle my tady nemůžeme vědět.

hodnocení

0x

Obecně na každý zdanitelný příjem by měl být doklad. V případě příjmu nad 15 tis. za rok je nutné podat přiznání k dani. To ovšem neznamená, že se vždy platí daň. Z vypočtené daňové povinnosti se odečítají různé slevy. Např. pro letošní rok je vyhlášená základní sleva na poplatníka 30 840, takže do příjmu 205 600 je daň nulová.

hodnocení

0x

Doporučuju, to potvrzení si nechat od šéfové vystavit. Je to bezplatné a když by Vám to potvrzení pak jen leželo doma - třeba na stole, tak by se vůbec nic nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]